Ο Κριστιάνο επιβεβαίωσε το μεταγραφικό πλάνο του και είναι κόντρα στην τελευταία επιθυμία της μητέρα του πριν πεθάνει

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο και η μητέρα του Ντολόρες Αβέιρο

Ο Κριστιάνο επιβεβαίωσε το μεταγραφικό πλάνο του και είναι κόντρα στην τελευταία επιθυμία της μητέρα του πριν πεθάνει

Κώστας Τόπας 14:05 - 21.01.2024

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί να είναι σχεδόν 40 ετών, αλλά δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης, αν και ακούγεται ότι ο Πορτογάλος αστέρας μπορεί να μην τελειώσει την καριέρα του εκεί που θα ήθελε ιδανικά η μητέρα του.

Ο αρχηγός της εθνικής Πορτογαλίας κλείνει τα 39 του χρόνια ζωής πολύ σύντομα, αλλά παρά τα προχωρημένα του χρόνια, εξακολουθεί να σκοράρει περισσότερα γκολ από οποιονδήποτε παίκτη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο το 2023 με 54 τέρματα σε 59 αγώνες τόσο για τον σύλλογο όσο και για τη χώρα.

Από το 2022, ο Κριστιάνο Ρονάλντο αγωνίζεται με την ομάδα της Σαουδικής Pro League, Αλ Νασρ, μετακομίζοντας στη Μέση Ανατολή μετά το τέλος της δεύτερης θητείας του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και βοήθησε να πυροδοτήσει μια φυγή από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο στο κράτος του Κόλπου.

Ο «CR7» πέρασε από τις τάξεις της ομάδας νέων στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας πριν μετακομίσει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2003, περνώντας έξι χρόνια στο «Ολντ Τράφορντ» σε μια περίοδο γεμάτη τρόπαια κατά την οποία έγινε ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο. Οδήγησε σε ένα παγκόσμιο ρεκόρ 94 εκατομμυρίων ευρώ στη Ρεάλ Μαδρίτης, με τον Πορτογάλο διεθνή να περνάει εννέα χρόνια στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» και να γίνται ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών του συλλόγου καθώς κέρδισε το Champions League τέσσερις φορές, προσθέτοντας σε αυτή που κέρδισε το 2008, με τους «κόκκινους διαβόλους».

Επειτα, ο Κριστιάνο εντάχθηκε στην Γιουβέντους και πέρασε τρία χρόνια στο Τορίνο, πριν επιστρέψει στο «Ολντ Τράφορντ» το 2021 και σήμερα να αγωνίζεται στη Σαουδική Αραβία από το 2022. Η μητέρα του, Ντολόρες Αβέιρο, είχε τεράστια επιρροή γι' αυτόν και προηγουμένως είχε εκφράσει την επιθυμία ο γιος της να παίξει ξανά στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας πριν πεθάνει, εκπροσωπώντας για άλλη μια φορά τον σύλλογο όπου προήλθε από τις τάξεις της ομάδας νέων πριν πάει στην Αγγλία σε ηλικία 18 ετών.

«Ο Κριστιάνο πρέπει να επιστρέψει εδώ στη Σπόρτινγκ. Αν ήταν επιλογή μου, θα ήταν ήδη εδώ. Του αρέσει να παρακολουθεί αγώνες της Σπόρτινγκ. Του έχω ήδη πει: "Γιε μου, πριν πεθάνω, Θέλω να σε δω να επιστρέφεις στη Σπόρτινγκ"», είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή της η μητέρα του Πορτογάλου.

Αλλά ο έμπειρος επιθετικός φαίνεται να έχει ρίξει κρύο νερό πάνω από την πιθανότητα να επιστρέψει στην πατρίδα του για να κρεμάσει τα παπούτσια του, προσθέτοντας ότι είναι χαρούμενος στην Αλ Νασρ και στη Σαουδική Αραβία.

Μιλώντας στη Record, ο Κριστιάνο είπε: «Δεν αξίζει να δημιουργείς προσδοκίες, γιατί έχω ήδη πει ότι θέλω να μείνω στην Αλ Νασρ φέτος και του χρόνου. «Αισθάνομαι χαρούμενος στη Σαουδική Αραβία. Μου φέρονται καλά. Η διοργάνωση έχει τεράστιες δυνατότητες και συνεχίζουν να αναπτύσσονται, σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν πολλοί. Η επιστροφή στο πορτογαλικό πρωτάθλημα δεν έχει νόημα. 

Σε λίγες μέρες θα κλείσω τα 39 και θα παίξω αυτή τη σεζόν που απομένει και άλλη μια χρονιά στην Αλ Νασρ, που είναι αυτό που θέλω περισσότερο. Και όταν είμαι 40, όπως λέει αστειευόμενος ο φίλος μου Χοσέ Σεμέδο, ας δούμε τι θα γίνει. Αν παίξω μέχρι την ηλικία των σαράντα, θα ήταν ένας φανταστικός στόχος σε αυτό το επίπεδο. Μετά από αυτό, αν όλα είναι καλά, 41, 42… δεν ξέρουμε. Αλλά το ενδεχόμενο να παίξω στην Πορτογαλία αποκλείεται».

Σπόντα Κριστιάνο για Μέσι: «Η Χρυσή Μπάλα και τα FIFA The Best έχουν χάσει την αξιοπιστία τους»
REST OF THE WORLD

11:09 - 21.01.2024

Σπόντα Κριστιάνο για Μέσι: «Η Χρυσή Μπάλα και τα FIFA The Best έχουν χάσει την αξιοπιστία τους»

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην πορτογαλική Record μίλησε για τα βραβεία που κέρδισε και τα επιτεύγματά του, ενώ έριξε και τα «καρφιά» του για τα βραβεία της Χρυσής Μπάλας και της FIFA The Best, τονίζοντας πως τα συγκεκριμένα έχουν χάσει την αξιοπιστία τους.

Φαίνεται ότι αυτό το πιθανό παραμύθι που ζητούσε η μητέρα του, δεν θα συμβεί...