Σπόντα Κριστιάνο για Μέσι: «Η Χρυσή Μπάλα και τα FIFA The Best έχουν χάσει την αξιοπιστία τους»

Κριστιάνο Ρονάλντο

i

PrtScr

Σπόντα Κριστιάνο για Μέσι: «Η Χρυσή Μπάλα και τα FIFA The Best έχουν χάσει την αξιοπιστία τους»

Κώστας Τόπας 11:09 - 21.01.2024 / Ανανεώθηκε: 11:09 - 21.01.2024

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην πορτογαλική Record μίλησε για τα βραβεία που κέρδισε και τα επιτεύγματά του, ενώ έριξε και τα «καρφιά» του για τα βραβεία της Χρυσής Μπάλας και της FIFA The Best, τονίζοντας πως τα συγκεκριμένα έχουν χάσει την αξιοπιστία τους.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο συνεχίζει να κερδίζει την αναγνώριση. Ο Πορτογάλος ήταν ένας από τους νικητές των Globe Soccer Awards 2023, που διεξήχθησαν πριν από λίγες ημέρες. Συγκεκριμένα, ο «CR7» κέρδισε το βραβείο καλύτερου παίκτη στη Μέση Ανατολή, το βραβείο για τον αγαπημένο παίκτη των οπαδών και το «Βραβείο Μαραντόνα».

Μετά την παραλαβή των βραβείων, ο Πορτογάλος αστέρας της Αλ Νασρ μίλησε αποκλειστικά στην πορτογαλική εφημερίδα «Récord», σε μια εκτενή συνέντευξη στην οποία έκανε μια ανασκόπηση της σημερινής του καριέρας και του ποδοσφαίρου γενικότερα.

Ο Κριστιάνο πέτυχε 54 γκολ πέρυσι, αριθμός που κανένας άλλος παίκτης δεν μπορούσε να φτάσει. Με αυτά τα θεαματικά νούμερα, ο άλλοτε θρύλος της Ρεάλ Μαδρίτης έδειξε ότι είναι ακόμα σε κορυφαία φόρμα και ότι δεν έχει χάσει την «πείνα» του για επιτυχίες.

«Είναι δύσκολο να πετύχεις γκολ, είτε στη Σαουδική Αραβία, είτε στην Ιταλία, στην Ισπανία ή στην Πορτογαλία»

«Είναι δύσκολο να σκοράρεις γκολ, είτε στη Σαουδική Αραβία, στην Ιταλία, στην Ισπανία ή στην Πορτογαλία. Το γκολ είναι γκολ. Κατά κάποιον τρόπο, νιώθω ακόμα πιο περήφανος που κέρδισα τον Χάαλαντ, τον Εμπαπέ και τον Κέιν», ανέφερε αρχικά.

«Ο κόσμος με θεωρούσε χαμένο...»

Για τα επίπεδα που έφτασε πέρυσι, είπε στη «Record»: «Είναι έκπληξη αν κοιτάξετε πίσω και δείτε τι συνέβη στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και στην εθνική ομάδα, όπου ο κόσμος με θεωρούσε χαμένο. Αλλά η αλήθεια είναι ότι συγκεντρώθηκα και έκανα μια μεγάλη σεζόν στην Αλ Νασρ, γι' αυτό πέτυχα 54 γκολ», είπε στην Record.

«Ξέρω ότι έχω ακόμα πολλές δυνατότητες και ξέρω ότι μπορώ να πετύχω πολλά γκολ για την Αλ Νασρ και για την εθνική ομάδα. Άρα ήταν μια θεαματική χρονιά σε προσωπικό επίπεδο», συνέχισε ο Πορτογάλος.

Ο Μέσι και τα άλλα βραβεία

«Σε ενοχλεί που μιλούν για τη Σαουδική Αραβία ως λιγότερο ορατό πρωτάθλημα; Για παράδειγμα, ο Λιονέλ Μέσι κέρδισε πρόσφατα το The Best και έπαιξε σχεδόν όλο το χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες , οι οποίες επίσης δεν έχουν την ορατότητα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου...» ρωτάνε τον Κριστιάνο στη «Record». «Το έχω συνηθίσει και ξέρω πώς λειτουργούν αυτές οι οργανώσεις. Για να είμαι ειλικρινής, δεν είδα την τελετή απονομής των βραβείων The Best...», απαντά ο Πορτογάλος.

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν είδα την τελετή για τα βραβεία The Best»

Ο «CR7» όταν αργότερα ερωτήθηκε για τη διαμάχη που έχει προκληθεί με την επιλογή του Μέσι ως νικητή, εξηγεί την άποψή του. 

«Πιστεύω ότι, κατά κάποιον τρόπο, αυτά τα βραβεία χάνουν την αξιοπιστία τους. Πρέπει να αναλύσεις ολόκληρη τη σεζόν. Δεν θέλω να πω ότι ο Μέσι ή ο Χάαλαντ ή ακόμα και ο Εμπαπέ δεν το άξιζαν. Απλώς δεν πιστεύω σε αυτά τα βραβεία πια. Και δεν είναι επειδή κέρδισε στο Globe Soccer. Αλλά είναι γεγονότα, είναι αριθμοί. Και οι αριθμοί δεν λένε ψέματα».