Που πάει ο κόσμος; Ρατσιστικό παραλήρημα μικρού παιδιού κατά του Βινίσιους - Τον φώναζε «μαϊμού» (vid)

Που πάει ο κόσμος; Ρατσιστικό παραλήρημα μικρού παιδιού κατά του Βινίσιους - Τον φώναζε «μαϊμού» (vid)

Κώστας Τόπας 12:51 - 03.03.2024 / Ανανεώθηκε: 16:50 - 03.03.2024

Κατά τη διάρκεια του αγώνα της Βαλένθια με την Ρεάλ Μαδρίτης, ένα παιδάκι «συνελήφθη» από κάμερες να αποδοκιμάζει τον Βινίσιους και να τον αποκαλεί «μαϊμού».

Η La Liga ερευνά ένα βίντεο που εμφανίστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που φαίνεται ένα μικρό παιδί να αποκαλεί τον Βινίσιους «μαϊμού» κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της Ρεάλ Μαδρίτης στη Βαλένθια το βράδυ του Σαββάτου (02/03).

Το βίντεο δημοσίευσε το ESPN Βραζιλίας και, μιλώντας στο δημοσίευμα μετά τον αγώνα, η γυναίκα που κατέγραψε το περιστατικό είπε ότι κλήθηκε η αστυνομία κατά τη διάρκεια του αγώνα. Προηγουμένως, η La Liga είχε αναφέρει περιστατικά υποτιθέμενου ρατσισμού στις τοπικές αρχές.

Ο εν λόγω αγώνας ήταν ο πρώτος του Βινίσιους στο «Μεστάγια», μετά τον αγώνα τον Μάιο του 2023, όταν δέχθηκε ρατσιστική κακοποίηση από «εκατοντάδες οπαδούς» πριν από την έναρξη, σύμφωνα με έκθεση της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (RFEF).

Πάντως, ο Βινίσιους Τζούνιορ σκόραρε δύο φορές κατά τη διάρκεια του αγώνα του Σαββάτου (02/03) απέναντι στη Βαλένθια και πανηγύρισε με υψωμένη γροθιά στους οπαδούς των «νυχτερίδων» που του είχαν επιτεθεί ρατσιστικά!

«Ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, το να παίζεις εκτός έδρας είναι πάντα περίπλοκο, αλλά αφού δεχθήκαμε δύο γκολ, καταφέραμε να ισοφαρίσουμε και στο τέλος δεν κερδίσαμε γιατί δεν μας άφησαν», είπε χαρακτηριστικά στο «Real Madrid TV» ο Βραζιλιάνος αστέρας, ρίχνοντας βολές στον Χιλ Μεθάνο για την απόφασή του σφυρίξει το τέλος της αναμέτρησης, τη στιγμή που ο Τζουντ Μπέλιγχαμ έστελνε την μπάλα στα δίχτυα.

Το προηγούμενο παιχνίδι και η σοκαριστική ρατσιστική κακοποίηση στο «Μεστάγια» τράβηξαν την παγκόσμια προσοχή, με τη Βαλένθια να αποκλείει τρεις οπαδούς που διαπίστωσε ότι κακοποίησαν ρατσιστικά τον Βινίσιους, ο οποίος είχε καταθέσει για τα περιστατικά στο δικαστήριο τον Οκτώβριο. Η Βαλένθια και η La Liga σχεδίαζαν εδώ και μήνες να προσπαθήσουν να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες προβλημάτων και να διασφαλίσουν ότι θα ληφθούν γρήγορα μέτρα εάν συνέβαινε κάτι κατά τη διάρκεια του αγώνα του Σαββάτου (02/03). Κάτι που προφανώς δεν στέφθηκε με επιτυχία...