VAR και στα προκριματικά του Champions League και Europa για πρώτη φορά

VAR

i

© Intime

VAR και στα προκριματικά του Champions League και Europa για πρώτη φορά

Με απόφαση της UEFA, σε όλους τους προκριματικούς του Champions και Europa League θα υπάρχει το VAR για πρώτη φορά.

Σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν, η UEFA προχώρησε σε μία σημαντική αλλαγή, η οποία θα δώσει μία έξτρα βοήθεια στους διαιτητές των ευρωπαϊκών αναμετρήσεων. Συγκεκριμένα, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία θα εφαρμόσει τη χρήση του VAR σε όλους τους προκριματικούς του Champions League και του Europa League, μιας και μέχρι πέρυσι υπήρχε από τα play offs κι έπειτα.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως στο Conference League το VAR θα κάνει το... ντεμπούτο του από τα play offs και μετά.

Χαμογέλασε η τύχη στον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός στάθηκε τυχερός, αν και στο χορτάρι θα κριθούν όλα. Η κληρωτίδα ανέδειξε αντίπαλο του «τριφυλλιού» στον δεύτερο προκριματικό γύρο την Ντνίπρο-1, η οποία ασφαλώς ήταν ευπρόσδεκτη σε σχέση με τη βελγική Γκενκ. Το πρώτο παιχνίδι, μάλιστα, θα είναι εκτός έδρας (η Ντνίπρο την περασμένη σεζόν έπαιξε στο Κόσιτσε της Σλοβακίας, λόγω του πολέμου) στις 25 ή 26 Ιουλίου και η ρεβάνς θα γίνει στη Λεωφόρο 1 ή 2 Αυγούστου.

Η Ντνίπρο-1 από τις μέρες δόξας, έφτασε στη διάλυση, ανασυστάθηκε και κυνηγάει ξανά το όνειρο του Champions League. Το -1 σημαίνει ουσιαστικά τη συνέχεια, τον απόγονο της Ντνίπρο που διαλύθηκε πριν μερικά χρόνια, αλλά αναγεννήθηκε και τώρα θα παίξει στα προκριματικά του Champions League. Στο πρωτάθλημα, η ουκρανική ομάδα τερμάτισε δεύτερη πίσω από τη Σαχτάρ.

Με την κλήρωση του «τριφυλλιού», έγινε γνωστός και ο πιθανός αντίπαλος του Ολυμπιακού στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League. Συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες θα αντιμετωπίσουν τον ηττημένο από το ζευγάρι Σερβέτ – Γκενκ. Το πρώτο παιχνίδι για τους ερυθρόλευκους θα πραγματοποιηθεί στις 10 Αυγούστου και η ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα (17/8).