Απίστευτο: Το Άντερλεχτ - Γκενκ θα ξεκινήσει από την αρχή λόγω ενός λάθους στο VAR

Απίστευτο: Το Άντερλεχτ - Γκενκ θα ξεκινήσει από την αρχή λόγω ενός λάθους στο VAR

Δημήτρης Χούπης 22:26 - 26.01.2024

Μία απίστευτη απόφαση πάρθηκε στο Βέλγιο, αφού το παιχνίδι της Άντερλεχτ με την Γκενκ θα γίνει κανονικά από την αρχή λόγω ενός λάθους του VAR.

Μία ιστορική και απίστευτη απόφαση πάρθηκε στο Βέλγιο. Συγκεκριμένα ο αγώνας μεταξύ της Άντερλεχτ και της Γκενκ θα γίνει κανονικά από την αρχή, μετά από απόφαση του δικαστηρίου, λόγω ενός λάθους του VAR

Ο αγώνας είχε διεξαχθεί στις 23 Δεκεμβρίου, όπου οι γηπεδούχοι είχαν επικρατήσει με 2-1 της Γκενκ. Παρόλα αυτά ένα λάθος του VAR, αλλά και η έφεση που κατέθεσαν οι φιλοξενούμενοι έκανε το δικαστήριο του Βελγίου να διεξάγει το ματς από την αρχή. 

Στο 21ο λεπτό του παιχνιδιού η Γκενκ είχε κερδίσει πέναλτι, το οποίος αστόχησε αλλά ο Σορ ακολούθησε τη φάση και σκόραρε. Το γκολ όμως ακυρώθηκε γιατί το VAR θεώρησε πως παίκτης που πέτυχε το τέρμα μπήκε νωρίτερα στην περιοχή. Από το ριπλέι ωστόσο υπήρχε διαφωνία, αφού φαινόταν πως ακόμα και οι παίκτες της Άντερλεχτ μπήκαν επίσης νωρίτερα στην περιοχή και το πέναλτι κανονικά θα έπρεπε να είχε επαναληφθεί. 

Η Γκενκ κινήθηκε δικαστικά και δικαιώθηκε, κάτι που μπορεί να... ανοίξει τον δρόμο και για άλλες ομάδες. «Είμαστε απογοητευμένοι από αυτή την απόφαση και θα προβούμε σε προσφυγή. Η απόφαση που πάρθηκε είναι και ενάντια στο συμφέρον του βελγικού ποδοσφαίρου», έγραψε μετά την απόφαση η Άντερλεχτ