Εκείνη τα ορίζει όλα: Η γυναίκα πίσω από τη μεγάλη απόφαση του Κλοπ να αφήσει τη Λίβερπουλ (vids)

Ούλα Σάντροκ & Γιούργκεν Κλοπ

Εκείνη τα ορίζει όλα: Η γυναίκα πίσω από τη μεγάλη απόφαση του Κλοπ να αφήσει τη Λίβερπουλ (vids)

Κώστας Τόπας 15:37 - 26.01.2024 / Ανανεώθηκε: 19:30 - 26.01.2024

Τα εννέα χρόνια του Γιούργκεν Κλοπ στη Λίβερπουλ είναι τα μεγαλύτερα που πέρασε ποτέ ως επικεφαλής ποδοσφαιρικής ομάδας, αλλά οι απίστευτοι θρίαμβοι στο «Άνφιλντ» δεν θα είχαν συμβεί χωρίς τη συμμετοχή της συζύγου του, Ούλα Σάντροκ.

Η σύζυγος του Γιούργκεν Κλοπ, Ούλα Σάντροκ ήταν η φωνή του Γερμανού τεχνικού, πίσω από μερικές από τις μεγαλύτερες αποφάσεις της προπονητικής του καριέρας. Η Ούλα πιστώθηκε ότι έπεισε τον προπονητή της Λίβερπουλ να απορρίψει τις προτάσεις της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2013, με αποτέλεσμα να φτάσει στο «Άνφιλντ» δύο χρόνια αργότερα. Οπως επίσης, ο Κλοπ είχε επίσης επικαλεστεί την επιρροή της ως αιτία για την επέκταση του συμβολαίου του με τους «Reds» πριν από δύο χρόνια.

Σήμερα (26/01) ο κόσμος του ποδοσφαίρου είναι σε σοκ. Σχεδόν βυθίζονται στο πένθος στο Λίβερπουλ αφού, απροσδόκητα, ο Γιούργκεν Κλοπ ανακοίνωσε την απόφασή του να φύγει από τους «Reds» στο τέλος της φετινής σεζόν, αφήνοντας πίσω του μια ένδοξη περίοδο στον σύλλογο. Ο Κλοπ έφερε επανάσταση στη Λίβερπουλ όταν ανέλαβε από τον Μπρένταν Ρότζερς το 2015 και εισήγαγε γρήγορα το στυλ παιχνιδιού του Gegenpress, το «heavy metal football».

Οταν είπε «όχι» στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά από απόφαση της γυναίκας του

Πίσω το 2019, ο πρώην αμυντικός των «Reds», Φιλ Τόμπσον, αποκάλυψε ότι η Γιουνάιτεντ είχε προσπαθήσει να κλέψει τον «Kloppο», έως ότου παρενέβη το άλλο του μισό. Μιλώντας στο TV2 στη Νορβηγία, ο Τόμπσον είπε: «Πήρα συνέντευξη από τον Κλοπ για το Sky και ρώτησα αν αυτός και η Λίβερπουλ ήταν ο ένας για τον άλλον. Με κοίταξε και με ρώτησε "Γιατί;" Τότε ο Κλοπ μου είπε ότι θα μπορούσε να είχε αναλάβει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά η γυναίκα του είπε ότι δεν ήταν σωστό. Όταν έφτασε η Λίβερπουλ, η γυναίκα του είπε ότι ήταν σωστό. Υπάρχει κάτι περίεργο εκεί. Είναι σαν να έχει δημιουργηθεί για τη Λίβερπουλ».

Εκείνη την εποχή, που πιστεύεται ότι ήταν το 2013, ο Κλοπ ήταν επικεφαλής της Μπορούσια Ντόρτμουντ την οποία οδήγησε σε εκπληκτικούς τίτλους της Bundesliga το 2010-11 και το 11-12. Ο Γερμανός χαρακτηριζόταν ως ένας από τους καλύτερους προπονητές της γενιάς του, ενώ ο Ντέιβιντ Μόγιες δυσκολευόταν στην πρώτη και μοναδική του σεζόν στους «κόκκινους διαβόλους». 

Η σύζυγος του Κλοπ, κοινωνική λειτουργός και συγγραφέας για παιδικά μυθιστορήματα, προέβλεψε το μέλλον της Γιουνάιτεντ και προέτρεψε τον σύζυγό της να αρνηθεί την πρόταση που είχε στα χέρια του. Ετσι, τα επόμενα χρόνια, η Λίβερπουλ μετατράπηκε από «κοιμώμενος γίγαντας» σε διεκδικήτρια του τίτλου.

Οταν η γυναίκα του τον έπεισε να ανανεώσει στην Λίβερπουλ

Οταν ο Κλοπ είχε υπογράψει την ανανέωση του στους «Reds» του 2026, η Ούλα Σάντροκ είχε βάλει πάλι το χεράκι της. Ο Γερμανός τεχνικός σε παλαιότερη συνέντευξή του είχε τονίσει ότι η σύζυγος του ήταν η κύρια αιτία που έβαλε την υπογραφή του νέο συμβόλαιο με την Λίβερπουλ

«Γιατι ανανέωσα; Γιατί η Ούλα θέλει να μείνει και ως καλός σύζυγος τι κάνεις όταν η γυναίκα σου θέλει να μείνει εδώ; Μένεις», ήταν η χαρακτηριστικές ατάκες του «Kloppo» ο οποίος είχε τονίσει μεταξύ άλλων ότι: «Το πιο σημαντικό συμβόλαιο στη ζωή μου που υπέγραψα είναι αυτό με την Ούλα».

Η κοινωνική δράση της Ούλα Σάντροκ

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Ούλα Σάντροκ είχε λάβει τον τίτλο της Πρώτης Κυρίας της Bundesliga στη χώρα της λόγω της φιλανθρωπικής της δράσης τόσο στη Γερμανία όσο και στην Κένυα. Εργάστηκε ως δασκάλα και εργαζόμενη σε νοσοκομείο στο Ναϊρόμπι για τρία χρόνια. Είχε εγκατασταθεί στο Μάιντς, στη δυτική Γερμανία, όπου ζούσε και ο Γιούργκεν Κλοπ, εργαζόμενη ως μάνατζερ του ποδοσφαιρικού συλλόγου της πόλης, Μάιντς.

Επιπλέον, είναι συγγραφέας για παιδιά και το βιβλίο της «Tom and the Magic Football» κυκλοφόρησε το 2008. Η ιστορία είναι για ένα 11χρονο αγόρι που βρίσκει ένα μαγικό ποδόσφαιρο στη σοφίτα του, το οποίο τον μετατρέπει σε ταλαντούχο ποδοσφαιριστή. Έγραψε αργά τη συνέχεια του βιβλίου το 2010, που διαδραματίζεται στην Αφρική. «Είναι σαν τον Χάρι Πότερ, αλλά για το ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει πέταγμα στο ραβδί του», είπε ο Κλοπ.

Η περιπέτεια στη Ντόρτμουντ

Κατά τη διάρκεια της θητείας του Κλοπ στην Ντόρτμουντ, ο Ούλα είχε εκφράσει ανησυχίες για την ευημερία του κατά την τελευταία του σεζόν το 2015, καθώς ήταν επικεφαλής των Βεστφαλών για επτά σεζόν. Η Ντόρτμουντ βρισκόταν στη ζώνη του υποβιβασμού τον Φεβρουάριο, πριν τερματίσει έβδομη. Σε ένα eBook, ο Klopp αποκάλυψε ότι η σύζυγός του είχε ισχυριστεί ότι η πίεση της σεζόν είχε επηρεάσει τον Γερμανό τεχνικό. 

«Μόλις είχαμε χάσει από την Βέρντερ, ήμασταν 17οι ή 18οι στον πίνακα εκείνο το βράδυ, πράγμα που σήμαινε ότι θα περνούσαμε τα Χριστούγεννα στη ζώνη υποβιβασμούς και γύρισα σπίτι και ένιωσα περίεργα. Και αυτό γιατί ήξερα ότι τώρα είχαμε την ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά μας. «Και ευτυχώς, όταν το κάναμε, ήμασταν επιτυχημένοι. Το παιχνίδι μας, και τα αποτελέσματα, στο δεύτερο μισό της σεζόν ήταν στα επίπεδα ή πάνω από τις προσδοκίες, αν και φυσικά δεν ένιωθα έτσι γιατί είσαι ακόμα βαρύς ψυχικά από αυτό που συνέβη πριν».

Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους ο Κλοπ ανακοίνωσε τώρα το «αντίο» του από την Λίβερπουλ
PREMIER LEAGUE

15:07 - 26.01.2024

Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους ο Κλοπ ανακοίνωσε τώρα το «αντίο» του από την Λίβερπουλ

Ο Γιούργκεν Κλοπ που δεν εγκατέλειψε τη θέση του στις δύο μεγάλες του κρίσεις ως προπονητής της Λίβερπουλ, επιλέγει να αποχαιρετήσει αυτή τη στιγμή που η ομάδα του είναι ξανά στην κορυφή.

Η Ούλα Σάντροκ είναι η δεύτερη σύζυγος του Κλοπ, καθώς ήταν παντρεμένος με τη Σαμπίνε Κλοπ για 12 χρόνια μέχρι που χώρισαν το 2001. Ο Γερμανός τεχνικός παντρεύτηκε την Ούλα το 2005. Το ζευγάρι δεν έχει παιδιά μαζί, αλλά και οι δύο έχουν γιους από τους αντίστοιχους πρώτους γάμους τους.