Μετά τον Κλοπ ετοιμάζεται να αποχωρήσει και ο Σαλάχ από την Λίβερπουλ

Μοχάμεντ Σαλάχ & Γιούργκεν Κλοπ

i

©Photo by Andrew Powell/Liverpool FC via Getty Images/Ideal IMages

Μετά τον Κλοπ ετοιμάζεται να αποχωρήσει και ο Σαλάχ από την Λίβερπουλ

Κώστας Τόπας 14:06 - 26.01.2024 / Ανανεώθηκε: 14:19 - 26.01.2024

Μετά το τέλος που προανάγγειλε ο Γιούργκεν Κλοπ από την τεχνική ηγεσία της Λίβερπουλ, το μέλλον του Μοχάμεντ Σαλάχ στο «Άνφιλντ» θεωρείται αβέβαιο.

Ο Γιούργκεν Κλοπ ήταν ανένδοτος ότι τα «καλύτερα χρόνια δεν έχουν έρθει» για τον Μοχάμεντ Σαλάχ όταν υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τη Λίβερπουλ, αλλά θα τα χάσει αφού ανακοίνωσε την σοκαριστική αποχώρησή του. Ο Γερμανός υπέγραψε τον Αιγύπτιο εξτρέμ, ο οποίος έγινε ένας από τους πιο παραγωγικούς επιθετικούς στην ιστορία του συλλόγου, το 2017. Ο Κλοπ ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της διατήρησης του Σαλάχ στην ομάδα όταν άρχισαν να φουντώνουν οι φήμες ότι ο τελευταίος θα αποχωρούσε από το «Άνφιλντ».

Τελικά, ο Σαλάχ επέκτεινε το συμβόλαιό του μόλις λίγους μήνες αφότου ο Κλοπ είχε κάνει το ίδιο. Ο Αιγύπτιος υπέγραψε μέχρι το 2025, ενώ ο προπονητής είχε δεσμευτεί στη Λίβερπουλ μέχρι το 2026. Τώρα όμως, ο Γερμανός έχει καταπλήξει τον κόσμο επιβεβαιώνοντας ότι θα φύγει στο τέλος της σεζόν.

Η αποχώρηση του Κλοπ αναμφίβολα θα δημιουργήσει νέες αμφιβολίες για το αν ο Σαλάχ θα παραμείνει στα «κόκκινα», ειδικά αφού ο σύλλογος κατάφερε να αποκρούσει τις κερδοφόρες προσφορές από συλλόγους στη Σαουδική Αραβία το καλοκαίρι. Οι Σαουδάραβες αναμένεται να επιστρέψουν για άλλη μια φορά, με τον Γερμανό να μιλά στο παρελθόν για το πώς ο επιθετικός του έμελλε να γίνει ακόμα καλύτερος.

Συγκεκριμένα, ο Γερμανός τεχνικός είπε όταν ο Σαλάχ υπέγραψε μια νέα συμφωνία: «Αυτή είναι μια ιδιαίτερη απόλαυση για τους υποστηρικτές μας να απολαύσουν ακόμη περισσότερο το Σαββατοκύριακο τους. Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν μερικοί εορτασμοί για αυτά τα νέα απόψε. Πραγματικά ευχαριστημένος - πραγματικά, πολύ ευχαριστημένος. Είναι το καλύτερο απόφαση για εμάς και η καλύτερη απόφαση για εκείνον. Ανήκει σε εμάς νομίζω. Αυτός είναι ο σύλλογός του τώρα. Δεν έχω αμφιβολία ότι τα καλύτερα χρόνια του Μο έρχονται ακόμα. Και αυτό λέει κάτι, γιατί οι πρώτες πέντε σεζόν εδώ ήταν θρύλοι».

Ο Σαλάχ συνέχισε να σκοράρει με κανονικότητα και τώρα είναι τρίτος στη λίστα όλων των εποχών του συλλόγου με τη δεύτερη θέση πολύ κοντά. Είναι ο κύριος σκόρερ της Λίβερπουλ από τότε που έφτασε από τη Ρόμα, κερδίζοντας πολλές προσωπικές διακρίσεις στην πορεία.

Ο 31χρονος ομολόγησε ότι θα δυσκολευόταν να παίξει κόντρα στη Λίβερπουλ, αποκλείοντας το ενδεχόμενο μετακίνησης σε αντίπαλο της Premier League. Ωστόσο, η αποχώρηση του Κλοπ, σε συνδυασμό με το ηλικιωμένο προφίλ μερικών από τους κορυφαίους φώτα του συλλόγου, θα μπορούσε ο Αιγύπτιος να αναθεωρήσει τις επιλογές του αυτό το καλοκαίρι.