Η ζωή του Κλοπ μετά τη Λίβερπουλ: Οι δηλώσεις του παρελθόντος και το ενδεχόμενο της Εθνικής Γερμανίας

Γιούργκεν Κλοπ

i

© Intime

Η ζωή του Κλοπ μετά τη Λίβερπουλ: Οι δηλώσεις του παρελθόντος και το ενδεχόμενο της Εθνικής Γερμανίας

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 14:09 - 26.01.2024 / Ανανεώθηκε: 14:17 - 26.01.2024

Η αποχώρηση-σοκ από τον πάγκο της Λίβερπουλ και το μέλλον του Γιούργκεν Κλοπ.

Το μεσημέρι της Παρασκευή (26/01), ο κόσμος του ποδοσφαίρου έμεινε έκπληκτος από την είδηση ​​ότι ο Γιούργκεν Κλοπ θα αποχωρήσει από τη Λίβερπουλ στο τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της, η Λίβερπουλ ανέφερε: «Ο Γιούργκεν Κλοπ ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί από προπονητής της Λίβερπουλ στο τέλος της τρέχουσας σεζόν, έχοντας ενημερώσει την ιδιοκτησία του συλλόγου για την επιθυμία του να εγκαταλείψει τη θέση του όταν έρθει το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περίοδου».

Ο Γερμανός τεχνικός έγραψε τη δική του ιστορία στον «κόκκινο» πάγκο και πλέον πήρε την απόφαση για το... αντίο. Μάλιστα, υπήρξαν αρκετές στιγμές που σε διάφορες τοποθετήσεις του, ο ίδιος σχολίαζε το μέλλον του και τη... μετά-Λίβερπουλ ζωή.

Το 2018 και κατά τη διάρκεια μίας συνέντευξης Τύπου, ο Κλοπ είχε αναφέρει πως δεν πρόκειται να κάθεται στους πάγκους μέχρι τα… βαθιά γεράματά του, ενώ μεταξύ άλλων είχε αποκαλύψει πως μετά τη θητεία του στη Λίβερπουλ σκοπεύει να ξεκουραστεί για τουλάχιστον έναν χρόνο.

«Είναι πιθανό να ολοκληρώσω την καριέρα μου πολύ πιο νωρίς από ό,τι συνηθίζουν οι προπονητές. Είναι μια δουλειά με πολλές εντάσεις και δεν θέλω να πεθάνω στον πάγκο. Μετά το πέρασμά μου από τη Λίβερπουλ, σίγουρα θα μείνω ένα χρόνο εκτός για να ξεκουραστώ διότι μου έχει λείψει η οικογένειά μου. Δεν πρόκειται να συνεχίσω να είμαι προπονητής στην ηλικία του Χάινκες, για παράδειγμα. Θαυμάζω αυτό που κάνει, αλλά δεν είναι κάτι που θέλω για εμένα», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Βέβαια από τότε έχουν περάσει σχεδόν έξι χρόνια και είναι πολύ πιθανό κάποια δεδομένα να έχουν μπει... σφήνα στις σκέψεις του.

Να θυμίσουμε πως τους τελευταίους μήνες το όνομα του Κλοπ ακούστηκε αρκετές φορές για τον πάγκο της Εθνικής Γερμανίας. Ο ίδιος μάλιστα είχε τοποθετηθεί δημόσια για το ενδεχόμενο αυτό, λέγοντας πως θα αποτελούσε «μεγάλη τιμή» για τον ίδιο μία τέτοια εξέλιξη.

«Η θέση του ομοσπονδιακού προπονητή είναι και θα ήταν μεγάλη τιμή - δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό. Το πρόβλημα που στέκεται εμπόδιο στην όλη υπόθεση είναι η αφοσίωσή μου. Δεν μπορώ να φύγω από τη Λίβερπουλ τώρα και να πω ότι θα αναλάβω τη Γερμανία για ένα μικρό χρονικό διάστημα. 

Αυτό δεν λειτουργεί και το αίτημα δεν υπάρχει καν. Αν υποτίθεται ότι θα το κάνω αυτό (να αναλάβω τη διοίκηση της Γερμανίας) κάποια στιγμή, τότε πρέπει να είμαι διαθέσιμος και δεν είμαι αυτή τη στιγμή. Έχω μια ευθύνη απέναντι στον σύλλογο», πρόσθεσε. Βασικά, είναι μια ενδιαφέρουσα δουλειά. Αλλά δεν ξέρω ακόμα αν θα κάνω κάτι εντελώς διαφορετικό αφού φύγω από τη Λίβερπουλ. Θέλω να κρατήσω τις επιλογές μου ανοιχτές».