Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους ο Κλοπ ανακοίνωσε τώρα το «αντίο» του από την Λίβερπουλ

Γιούργκεν Κλοπ

i

©Photo by Jan Kruger/Getty Images/Ideal Images

Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους ο Κλοπ ανακοίνωσε τώρα το «αντίο» του από την Λίβερπουλ

Κώστας Τόπας 15:07 - 26.01.2024

Ο Γιούργκεν Κλοπ που δεν εγκατέλειψε τη θέση του στις δύο μεγάλες του κρίσεις ως προπονητής της Λίβερπουλ, επιλέγει να αποχαιρετήσει αυτή τη στιγμή που η ομάδα του είναι ξανά στην κορυφή.

Ο Γιούργκεν Κλοπ ανακοίνωσε την κίνηση σοκ να εγκαταλείψει τη θέση του ως προπονητής της Λίβερπουλ στο τέλος της σεζόν, αφού «ξέμεινε από ενέργεια». Ο προπονητής των Reds, ο οποίος έχει συμβόλαιο μέχρι το 2026, έχει τα ηνία στο «Άνφιλντ» από το 2015, κερδίζοντας τον πρώτο τίτλο της Premier League το 2020 και ένα έκτο στέμμα του Champions League το 2019.

Με τους «Reds» ο Γερμανός τεχνικός έχει κερδίσει τα πάντα: Champions League, Premier League, ένα FA Cup, ένα League Cup, ένα Community Shield, ένα Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Οι λόγοι του είναι, σύμφωνα με τον ίδιο τον Κλοπ, ότι έχει ξεμείνει από ενέργεια. Ο 56χρονος προπονητής δήλωσε ότι ξεκινώντας να προετοιμάζεται για την επόμενη σεζόν, συνειδητοποίησε ότι δεν είχε πλέον την ενέργεια να κάνει ό,τι έχει κάνει μέχρι τώρα. Ο λόγος που το επικοινωνεί ο Κλοπ έχει πλέον αρκετές εξηγήσεις.

Ότι, ακόμα κι αν υπήρχε συμβόλαιο υπογεγραμμένο μέχρι το 2026, αυτή η μέρα επρόκειτο να έρθει ήταν κάτι που θα μπορούσε να καταλάβει οποιοσδήποτε οπαδός της Λίβερπουλ. Αυτό που έχει προκαλέσει έκπληξη είναι ότι η ανακοίνωση έρχεται αυτή τη στιγμή, με την πρωτοπόρο ομάδα της Premier League να προκρίνεται στον τελικό του League Cup (στις 25 Φεβρουαρίου θα παίξει με την Τσέλσι), έτοιμη να αντιμετωπίσει τη Νόριτς στους «32» του Κυπέλλου Αγγλίας και στη φάση των «16» του Europa League.

Η αλήθεια είναι ότι ο Κλοπ επιλέγει να το πει τώρα, με τη Λίβερπουλ στην κορυφή, αντί να φύγει στις δύο τεράστιες κρίσεις που γνώρισε η ομάδα στην εποχή του Γερμανού προπονητή. Το 2020-21, αν και στο τέλος τα κατάφερε να τερματίσει η ομάδα του τρίτη και το 2022-23, όταν έμεινε εκτός Champions League. Τότε, ο Κλοπ συνέχισε στους πρόποδες του φαραγγιού, παρά τις όποιες φήμες ή εικασίες για το μέλλον του στο Νησί.

Δεν το έβαλε στα πόδια όταν τα βρήκε σκούρα

Δεν ήθελε να φύγει από τη Λίβερπουλ σε κακή στιγμή. Επίσης όταν άδειασε δύο φορές η θέση του Γερμανού προπονητή, με την αποχώρηση του Γιόακιμ Λοβ και μετά με αυτή του Χάνσι Φλικ (που αντικαταστάθηκε από τον Τζούλιαν Νάγκελσμαν) ο «Κloppo» ήταν πιστός στους «Reds», κλείνοντας τα αυτιά του σε αυτά τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να αναλαμβάνει θέση στα «πάντσερ».

Για πολλούς, ο Κλοπ επέλεξε να το πει τώρα γιατί πιστεύει ότι, πέρα ​​από το να βλάψει τη στάση των οπαδών, θα μετατρέψει το «Άνφιλντ» σε «κόλαση» περισσότερο από ποτέ για το υπόλοιπο της σεζόν. Όσο για τους παίκτες, ένα κίνητρο όπως ο Κλοπ γνωρίζει ότι θα τους κάνει να αποδώσουν στο μέγιστο, παρόλο που γνωρίζουν ότι ο προπονητής τους φεύγει.