Βοτανικός: Το οικόπεδο καθαρίζεται ταχύτατα, προχωρά και η οικοδομική άδεια (vid)

Η μακέτα του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού

i

Intime

Βοτανικός: Το οικόπεδο καθαρίζεται ταχύτατα, προχωρά και η οικοδομική άδεια (vid)

Μπάμπης Τσιμπίδας 13:55 - 08.06.2024 / Ανανεώθηκε: 13:57 - 08.06.2024

Η κοινοπραξία έχει ανεβάσει ρυθμούς στο οικόπεδο του Βοτανικού και ο χώρος που θα κατασκευαστεί το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού, έχει πάρει πια τη μορφή ενός εργοταξίου.

Εδώ και ένα μήνα περίπου, η κοινοπραξία που θα κατασκευάσει το ποδοσφαιρικό γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό, έχει αναλάβει να καθαρίσει το οικόπεδο από τα φερτά υλικά και τις επιχωματώσεις. Το σχήμα των ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ - ΑΚΤΩΡ - Μυτιληναίος έχει δώσει άλλη δυναμική στην πρόοδο του έργου και καλύπτει τον χρόνο που χάθηκε.

Μέσα σε περίπου 15 μέρες, ο λόφος του χώματος και των μπάζων που είχε συγκεντρωθεί, έχει σχεδόν απομακρυνθεί από τα συνεργεία της κοινοπραξίας. Οι τρεις εταιρίες έχουν πολλά μέσα και προσωπικό και τα επιστράτευσαν, προκειμένου να επισπεύσουν την απορρύπανση του χώρου.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο είναι ο εκλεκτός των Αλαφούζου - Παπαδημητρίου αν ο Σάρι απαντήσει αρνητικά
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

01:25 - 08.06.2024

Ο Ντιέγκο Αλόνσο είναι ο εκλεκτός των Αλαφούζου - Παπαδημητρίου αν ο Σάρι απαντήσει αρνητικά

Ο Παναθηναϊκός φέρεται να βρίσκεται σε συμφωνία με τον 49χρονο, Ντιέγκο Αλόνσο, που είχε αντικαταστήσει τον Μεντιλίμπαρ στη Σεβίλλη. Τον φέρνει Ελλάδα αν αρνηθεί ο Μαουρίσιο Σάρι την πρόταση των «πράσινων».

Πλέον, το κομμάτι του οικοπέδο που προορίζεται για την κατασκευή της ποδοσφαιρικής αρένας, έχει μεταβληθεί σε κανονικό εργοτάξιο και διαμορφώνεται για το δεύτερο σκέλος του έργου: την κατασκευή της αθλητικής εγκατάστασης.

Μάλιστα, το έργο αναμένεται να αρχίσει συντομότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις. Η συμπληρωματική σύμβαση που υπέγραψε η κοινοπραξία με τον Δήμο Αθηναίων στις 14 Μαΐου, έχει διάρκεια έξι μηνών. Άρα, θεωρητικά ο καθαρισμός του οικοπέδου προβλέπεται να διαρκέσει μέχρι τις 14 Νοεμβρίου. Ωστόσο, τα συνεργεία δουλεύουν ακατάπαυστα και θα παραδώσουν τον χώρο πιο σύντομα.

Στον αντίποδα, το μέρος του οικοπέδου που θα κατασκευαστεί το αθλητικό κέντρο του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού έχει πια την κατάλληλη διαμόρφωση. Εκεί οι τράπεζες που διαχειρίζονται και χρηματοδοτούν το πρότζεκτ, ως ιδιώτες ενεργούν πιο γρήγορα και δεν δεσμεύονται από γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Εκεί που έχει επικεντρωθεί η κοινοπραξία, εφόσον έχει δρομολογήσει τον καθαρισμό του οικοπέδου, είναι η αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας για την κατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου. Ο φάκελος ετοιμάζεται και εντός των ημερών θα υποβληθεί στην αρμόδια διεύθυνση της Πολεοδομίας, για να λάβει έγκριση.