Χάαλαντ για Εμπαπέ: «Τον ήθελα συμπαίκτη» (vid)
i

Κιλιάν Εμπαπέ & Έρλινγκ Χάαλαντ/©IPhoto by Alex Grimm/Getty Images/Ideal Images

Χάαλαντ για Εμπαπέ: «Τον ήθελα συμπαίκτη» (vid)

Κώστας Τόπας 12:32 - 23.02.2023 / Ανανεώθηκε: 12:50 - 23.02.2023

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ αποκάλυψε τον θαυμασμό του για τον Κίλιαν Εμπαπέ, δηλώνοντας ότι θα ήθελε ο αστέρας της Παρί Σεν Ζερμέν να ήταν Νορβηγός.

Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι, Έρλινγκ Χάαλαντ ήταν γεμάτος επαίνους για τον Κιλιάν Εμπαπέ σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν από την αναμέτρηση της ομάδας του με τη Λειψία για τους «16» του Champions League.

Οι δύο επιθετικοί είναι βέβαιο ότι θα κυριαρχήσουν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο την επόμενη δεκαετία, διεκδικώντας τα βραβεία της Χρυσής Μπάλας και άλλα μεγάλα ατομικές και ομαδικές διακρίσεις. Ωστόσο, ο Χάαλαντ δεν έχει κανένα πρόβλημα να μιλήσει για τις ιδιότητες του αντιπάλου του, Κιλιάν Εμπαπέ.

«Υπάρχουν τόσοι πολλοί καλοί παίκτες και ο Κιλιάν είναι ένας από αυτούς. Είναι τόσο δυνατός. Οι Γάλλοι είναι τόσο τυχεροί που παίζει για τη Γαλλία. Θα ήθελα να παίξει για τη Νορβηγία προφανώς, αλλά δεν γίνεται. Αλλά ναι, είναι ένας απίστευτος παίκτης. Τόσο γρήγορος, τόσο δυνατός και το κάνει τόσα χρόνια. Τι είναι; Δύο χρόνια μεγαλύτερος από εμένα; ​​Είναι τρελό. Μερικές φορές πρέπει να πεις στον εαυτό σου ότι έχει ακόμα δέκα χρόνια να παίζει στο κορυφαίο επίπεδο. είναι εκπληκτικό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χάαλαντ σε συνέντευξή του στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι Canal Plus.

Ο αστέρας της Παρί Σεν Ζερμέν, έχει εμπνεύσει τη Γαλλία σε δύο τελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου, κερδίζοντας το τρόπαιο με τη χώρα του το 2018 και τερματίζοντας ως δεύτερος το 2022, και είναι έτοιμος να διεκδικήσει το βραβείο της Χρυσής Μπάλας νωρίτερα παρά αργότερα. Από την άλλη, ο Έρλινγκ Χάαλαντ δεν έχει φτάσει στα ίδια ύψη σε διεθνές επίπεδο, αλλά με την Μάντσεστερ Σίτι δεν σταματάει να βρίσκει δίχτυα σε κάθε αγωνιστική. Είναι απόλυτικο φυσιολογικό οι δύο αστέρες του ποδοσφαίρου να θεωρούνται οι φυσικοί κληρονόμοι του Κριστιάνο Ρονάλντο και του Λιονέλ Μέσι.