Χάαλαντ: «Ο Γκουαρντιόλα μου είπε πως αν τραυματιστώ με τη Νορβηγία θα με κυνηγήσει»

Πεπ Γκουαρντιόλα & Έρλινγκ Χάαλαντ

i

©Photo by Vince Mignott/MB Media/Getty Images/Ideal Images

Χάαλαντ: «Ο Γκουαρντιόλα μου είπε πως αν τραυματιστώ με τη Νορβηγία θα με κυνηγήσει»

Κώστας Τόπας 14:19 - 21.03.2024

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ αποκάλυψε τι του είπε ο Πεπ Γκουαρντιόλα για την περίοδο που θα πρέπει να είναι με την εθνική του ομάδα, τη Νορβηγία.

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ εθεάθη να βγαίνει κουτσαίνοντας από μια προπόνηση με την εθνική ομάδα την περασμένη Τρίτη (19/03), αλλά σε συνέντευξη Τύπου επέμεινε ότι ένιωθε καλά και πως ήταν κάτι ανησυχητικό. Οπως επίσης, ο Νορβηγός αποκάλυψε ότι ο Πεπ Γκουαρντιόλα είχε προειδοποιήσει τους παίκτες του πριν ταξιδέψουν για τις εθνικές τους ομάδες.

Στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του φιλικού αγώνα που θα δώσει η Νορβηγία με την Τσεχία, ο Έρλινγκ Χάαλαντ μίλησε για τη φυσική του κατάσταση, τον Γκουαρντιόλα αλλά και για το Euro.

«Ένας παίκτης μπορεί να κουραστεί περισσότερο από άλλους. Κάποιοι αντέχουν λιγότερο. Το πρόβλημα δεν είναι να παίζουμε τα παιχνίδια, αλλά ότι πέφτει η ποιότητα. Δεν μπορείς να περιμένεις να τρέξει κάποιος σε 70 αγώνες και με περισσότερα από 1.000 τρεξίματα ανά παιχνίδι. Η ποιότητα πέφτει. Αν υπάρχουν πολλά παιχνίδια... Τι πρέπει να κάνω; Απλά πρέπει να παρακολουθώ τον ρυθμό των αγώνων», ανέφερε αρχικά για τον μεγάλο αριθμό αγώνων που καλείται να παίζει ο «Cyborg».

«Είναι ωραίο να παίζεις για τη χώρα σου. Αλλά είναι διαφορετικό να αντιμετωπίσεις την Άρσεναλ το επόμενο Σαββατοκύριακο από ότι με την Τσεχία εντός έδρας αυτή τη φορά. Δεν θα πω ψέματα. Υπάρχει μεγάλη διαφορά. Τι κάνεις όμως; Υπάρχουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια στο ημερολόγιο. «Αυτός φαίνεται να είναι ο στόχος», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο Χάαλαντ για να μιλήσει για τον Γκουαρντιόλα.

«Το μόνο πράγμα που μου είπε ο Πεπ ήταν: "Αν δεν είσαι υγιής όταν επιστρέψεις, θα σε κυνηγήσω"». Οσον αφορά το Euro, o 23χρονος επιθετικός των Πολιτών δήλωσε: «Θα μείνω με πέντε ή έξι παιχνίδια λιγότερα. Τότε μπορώ να χαλαρώσω. Δεν νομίζω ότι έχω να χαλαρώσω από τότε που έπαιξα στη Μόλντε. Καλό θα είναι να χαλαρώσω λίγο. Αλλά, φυσικά, θα ήθελα να είχα παίξει στο Euro».

Η Νορβηγία δεν έχει καταφέρει να πάρει την πρόκριση στα τελικά του Euro 2024 στα γήπεδα της Γερμανίας, αλλά ούτε και να εξασφαλίσει μια θέση στα playoffs. Κάπως έτσι η ομάδα του Στάλε Σολμπάκεν θα δώσει δύο φιλικά μέσα στον Μάρτιο με την Τσεχία και τη Σλοβακία.