Ο Χάαλαντ θα είχε κερδίσει ήδη το «Χρυσό Παπούτσι» σε πέντε σεζόν της Premier League (vids)
i

Έρλινγκ Χάαλαντ/©Photo by Naomi Baker/Getty Images/Ideal Images

Ο Χάαλαντ θα είχε κερδίσει ήδη το «Χρυσό Παπούτσι» σε πέντε σεζόν της Premier League (vids)

Κώστας Τόπας 14:18 - 29.12.2022 / Ανανεώθηκε: 14:20 - 29.12.2022

Ο Έρλινγκ Χάλαντ βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα και το αποδεικνύει με το γεγονός ότι σε 14 ματς στην Premier League έχει σκοράρει 20 φορές. Άλλοι με τόσα γκολ έβγαιναν πρώτοι σκόρερ στην αγγλική διοργάνωση...

Ασταμάτητος. Μηχανή του γκολ. Πολυβόλο. Λίγες λέξεις που μπορούν να περιγράψουν τα κατορθώματα του Έρλινγκ Χάαλαντ, την τρέχουσα σεζόν, με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι.  Στον τελευταίο αγώνα της ομάδας του, με τη Λιντς, ο Νορβηγός στράικερ βρήκε δύο φορές δίχτυα και με αυτόν τον τρόπο έφτασε τα 20 γκολ σε μόλις 14 αναμετρήσεις, γράφοντας ιστορία με τις τρομερές επιδόσεις του στο σκοράρισμα.

Το ιστορικό αυτό επίτευγμα δεν το έχει πετύχει κανένας άλλος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Ο Κέβιν Φίλιπς χρειάστηκε 21 παιχνίδια για να φτάσει αυτό τον αριθμό τερμάτων, ο Άντι Κόουλ 23 , ενώ από 26 ματς χρειάστηκαν οι Φαν Νιστελρόι, Ντιέγκο Κόστα και Τόνι Γεμπόα!

Εως τώρα, ο Χάαλαντ έχει πετύχει τρία συνεχόμενα χατ-τρικ εντός έδρας με την Κρίσταλ Πάλας, τη Νότιγχαμ Φόρεστ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ έχει σχεδόν «αγκαλιάσει» από τις 29 Δεκεμβρίου, το βραβείο του Χρυσού Παπουτσιού. Από πίσω του βρίσκεται ο Χάρι Κέιν της Τότεναμ, με 13 γκολ, με τον Νορβηγό να μην ανησυχεί ιδιαίτερα για τον Άγγλο στράικερ των «σπιρουνιών».

Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι το γεγονός ότι στο παρελθόν άλλοι ποδοσφαιριστές είχαν τέτοια στατιστικά σε ολόκληρη σεζόν στην Premier League και πανηγύριζαν με το Χρυσό Παπούτσι ανά χείρας. Για να καταλάβει κανείς το μεγαλείο του Έρλινγκ Χάαλαντ φτάνει ο παρακάτω πίνακας, ο οποίος δείχνει ότι ο 22χρονος «killer» είναι ήδη πρώτος σκόρερ σε πέντε σεζόν του αγγλικού πρωταθλήματος από το 92/93:

  • 1997/1998 Ντίον Ντάμπλιν 18 γκολ
  • 1998/1999 Τζίμι Φλόιντ Χάσελμπαϊνκ 18 γκολ
  • 2006/2007 Ντιντιέ Ντρογκμπά 20 γκολ
  • 2008/2009 Νικολάς Ανελκά 19 γκολ
  • 2010/2011 Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ 20 γκολ

Είναι βέβαιο και θέμα χρόνου ότι ο Έρλινγκ Χάαλαντ όχι μόνο θα  ξεπεράσει όλους του πρώτους σκόρερ της Premier League με 25 γκολ και πάνω, αλλά θα επιδιώξει να σπάσει τις «30αρες» κι εν τέλει το ρεκόρ με τα περισσότερα γκολ σε μία σεζόν. 

Υπενθυμίζεται ότι την περυσινή σεζόν κορυφαίοι σκόρερ στο Νησί, αναδείχθηκαν οι Μοχάμεντ Σαλάχ και Σον, έχοντας πετύχει 23 τέρματα. Φέτος, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά καθώς ο Έρλινγκ Χάαλαντ χρειάζεται μόνο τέσσερα γκολ προκειμένου να ξεπεράσει το ρεκόρ τους. Κι απομένουν 23 παιχνίδια για να ολοκληρωθεί η σεζόν...