Χάαλαντ, τρία παιχνίδια χωρίς να σκοράρει τρία χρόνια μετά

Ερλινγκ Χάαλαντ

i

©Photo by Sebastian Widmann - UEFA/UEFA via Getty Images/Ideal Images

Χάαλαντ, τρία παιχνίδια χωρίς να σκοράρει τρία χρόνια μετά

Κώστας Τόπας 11:40 - 24.03.2024

Η Νορβηγία ηττήθηκε από την Τσεχία με 2-1 και ο αστέρας της Μάντσεστερ Σίτι, Έρλινγκ Χάλααντ έμεινε χωρίς γκολ για τρίτη συνεχόμενη φορά με την ομάδα του.

Όπως συνέβη στην ήττα από την Ισπανία (0-1) και στη νίκη επί των Νήσων Φερόε (2-0), ο επιβλητικός Έρλινγκ Χάαλαντ δεν κατάφερε να βρει δίχτυα ούτε στην ήττα της εθνικής του ομάδας με 2-1 από την Τσεχία. Αυτό ήταν το τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς γκολ με την χώρα του, το οποίο είναι και το χειρότερο σερί από τον Μάρτιο του 2021.

Για τρία χρόνια, όταν έφτασε τέσσερα σερί παιχνίδια χωρίς να βρει τον δρόμος προς την αντίπαλη εστία, ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι δεν είχε τρεις αναμετρήσεις χωρίς γκολ όπως τώρα, αν και αυτή την Παρασκευή (22/03) έπαιξε 75 λεπτά. Το ρεκόρ του πάντως είναι αδιαμφισβήτητο: 27 γκολ σε 30 εμφανίσεις.

Το τελευταίο του γκολ με τη Νορβηγία χρονολογείται στις 12 Οκτωβρίου 2023, ημέρα κατά την οποία σημείωσε δύο από τα τέσσερα γκολ με τα οποία κέρδισε την Κύπρο με 0-4 στην προκριματική φάση για το Euro 2023, στην οποία η ομάδα του δεν θα είναι παρούσα. Σε αντίθεση με την Τσεχία, που βρίσκεται στον όμιλο F, μαζί με την Πορτογαλία, την Τουρκία και τη νικήτρια του Γεωργία-Ελλάδα. Στον προκριματικό όμιλο του Euro τερμάτισε δεύτερη αν και ισόβαθμη με την πρώτη Αλβανία και έστειλε την Πολωνία στα μπαράζ.

Με τον δρόμο προς τη Γερμανία το 2024, η Τσεχία επικράτησε 1-0 χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Όσκαρ Μπομπ στο 20ο λεπτό. Λίγο αργότερα, οι Νορβηγοί ισοφάρισαν με τον Νταβίντ Ζίμα για να έρθει σοτ 85' ο Αντονίν Μπαράκ και να διαμορφώσει το τελικό 2-1 για την Τσεχία.