Και ποιος να τον σταματήσει; Ο Χάαλαντ σκόραρε πέντε γκολ κι έσπασε όλα τα ρεκόρ με τη Μάντσεστερ Σίτι (vid)

Έρλινγκ Χάαλαντ

Και ποιος να τον σταματήσει; Ο Χάαλαντ σκόραρε πέντε γκολ κι έσπασε όλα τα ρεκόρ με τη Μάντσεστερ Σίτι (vid)

Κώστας Τόπας 10:12 - 28.02.2024

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ έγραψε ιστορία για τη Μάντσεστερ Σίτι το βράδυ της Τρίτης (27/02), αφού σημείωσε πέντε γκολ κόντρα στη Λούτον.

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ έγραψε ιστορία για τη Μάντσεστερ Σίτι το βράδυ της Τρίτης (27/02), αφού σημείωσε πέντε γκολ κόντρα στη Λούτον. Ο Νορβηγός φορ έδωσε μια εμφατική προειδοποίηση στους αντιπάλους της Σίτι στην Premier League με τα πέντε γκολ του στη νίκη της Σίτι με 6-2 στο Λούτον στο Κύπελλο Αγγλίας.

Ο «Cyborg» είχε πρόσφατα επιστρέψει μετά από δύο μήνες εκτός με τραυματισμό και αρχικά είχε πάρει χρόνο για να επιστρέψει σε πλήρη φυσική κατάσταση. Ωστόσο, τώρα πιστεύει ότι είναι έτοιμος να ηγηθεί της Σίτι σε ένα ακόμα τρεμπλ.

«Ερχόμαστε», είπε ο Χάαλαντ στο ITV. «Η φυσική μου κατάσταση; Επιστρέφω στα καλύτερά μου. Τέλος, νιώθω καλά. Είναι καταπληκτικό συναίσθημα. Συναρπαστικές στιγμές μπροστά μας. Είμαστε έτοιμοι να επιτεθούμε».

Κόντρα στη Λούτον, ο 23χρονος έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος παίκτης της Σίτι που σκόραρε πέντε γκολ σε ένα παιχνίδι περισσότερες από μία φορές. Έγινε επίσης ο πρώτος παίκτης των Πολιτών μετά τον Φρανκ Ρόμπερτς σε έναν συντριβή 11-4 της Κρίσταλ Πάλας το 1926 που σκόραρε πέντε γκολ σε αγώνα Κυπέλλου Αγγλίας. Ο Χάαλαντ έχει σπάσει αρκετά ρεκόρ από τότε που έφτασε στο «Έτιχαντ» το 2022, σημειώνοντας 30 περισσότερα γκολ από οποιονδήποτε άλλο επιθετικό της Premier League εκείνη την περίοδο.

Επιπλέον, ο Χάαλαντ, έγινε ο πρώτος κορυφαίος παίκτης που σημείωσε πέντε γκολ σε αγώνα Κυπέλλου Αγγλίας από τότε που ο Τζορτζ Μπεστ σκόραρε έξι για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εναντίον της Νορθάμπτον το 1970, αναγνώρισε ότι «επιστρέφω στα καλύτερά μου».

Αξιοσημείωτο είναι ότι η φύση του γκολ του Χάαλαντ θα απασχολήσει αναμφίβολα τους οπαδούς των «κόκκινων διαβόλων». Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, σε διάστημα ενός παιχνιδιού, ο Νορβηγός διεθνής έχει φτάσει τα γκολ του Μάρκους Ράσφορντ σε όλη τη σεζόν 2023/24! Ο Ράσφορντ έχει πετύχει πέντε γκολ στην Premier League από 25 συμμετοχές αυτή τη σεζόν και δεν έχει καταφέρει να προσθέσει στους απολογισμούς του σε άλλες διοργανώσεις. Και ενώ η φόρμα του έχει βελτιωθεί τις τελευταίες εβδομάδες - έχει τρία γκολ στους οκτώ τελευταίους αγώνες του - εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες ανησυχίες για τις επιδόσεις του σε όλη τη σεζόν.

Η προειδοποίηση του Χάαλαντ αφού σημείωσε πέντε γκολ για τη Σίτι: «Είμαστε έτοιμοι να επιτεθούμε» (vid)
PREMIER LEAGUE

09:54 - 28.02.2024

Η προειδοποίηση του Χάαλαντ αφού σημείωσε πέντε γκολ για τη Σίτι: «Είμαστε έτοιμοι να επιτεθούμε» (vid)

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ έγινε ο πρώτος παίκτης της κορυφαίας κατηγορίας που σκόραρε πέντε γκολ σε αγώνα Κυπέλλου Αγγλίας από τότε που ο Τζορτζ Μπεστ σκόραρε έξι για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1970.

Τέσσερα από τα πέντε γκολ του Χάαλαντ στη Λούτον έλαβαν ασίστ από τον Κέβιν Ντε Μπρόινε, με το δίδυμο να γίνεται μια από τις πιο τρομακτικές συνεργασίες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.