Η προειδοποίηση του Χάαλαντ αφού σημείωσε πέντε γκολ για τη Σίτι: «Είμαστε έτοιμοι να επιτεθούμε» (vid)

Έρλινγκ Χάαλαντ & Τζακ Γκρίλις

i

PrtScr

Η προειδοποίηση του Χάαλαντ αφού σημείωσε πέντε γκολ για τη Σίτι: «Είμαστε έτοιμοι να επιτεθούμε» (vid)

Κώστας Τόπας 09:54 - 28.02.2024 / Ανανεώθηκε: 09:55 - 28.02.2024

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ έγινε ο πρώτος παίκτης της κορυφαίας κατηγορίας που σκόραρε πέντε γκολ σε αγώνα Κυπέλλου Αγγλίας από τότε που ο Τζορτζ Μπεστ σκόραρε έξι για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1970.

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ θέλησε να στείλει ένα μήνυμα στους αντιπάλους της Μάντσεστερ Σίτι, αφού ο Νορβηγός επιθετικός πέτυχε πέντε γκολ στη νίκη με 6-2 επί της Λούτον στο Κύπελλο Αγγλίας. Ο επιθετικός γεννημένος στη Λιντς το 2000, ο οποίος είχε τρία γκολ στα τελευταία επτά παιχνίδια του μετά από έναν τραυματισμό στο πόδι, προειδοποίησε ότι «είμαστε έτοιμοι να επιτεθούμε».

Ο Χάαλαντ, ο οποίος έγινε ο πρώτος κορυφαίος παίκτης που σημείωσε πέντε γκολ σε αγώνα Κυπέλλου Αγγλίας από τότε που ο Τζορτζ Μπεστ σκόραρε έξι για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εναντίον της Νορθάμπτον το 1970, αναγνώρισε ότι «επιστρέφω στα καλύτερά μου».

«Επιτέλους νιώθω καλά. Είναι απίστευτο συναίσθημα. Έρχεται, ερχόμαστε. Έρχονται συναρπαστικές στιγμές», δήλωσε ο Χάαλαντ, ο οποίος έχει 79 γκολ σε 83 παιχνίδια με τη Μάντσεστερ Σίτι, στο ITV. Είναι η δεύτερη φορά που ο «Cyborg» σκόραρε πέντε γκολ στον μόλις ενάμιση χρόνο του στους Πολίτες. Ήδη σκόραρε πέντε κόντρα στη Λειψία στο ματς που η Σίτι κέρδισε με 7-0 στο Champions League.

Η μαγική συνεργασία με τον Ντε Μπρόινε

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ δεν δίστασε να ευχαριστήσει τον Κέβιν Ντε Μπρόινε για τις τέσσερις ασίστ του απέναντι στη Λούτον: «Είναι χαρά να παίζω με τον Ντε Μπρόινε. Νομίζω ότι ξέρουμε τι θέλουμε ο ένας από τον άλλον, κοιταζόμαστε και ταιριάζει».

Ο Πέπ Γκουαρντιόλα ήθελε να επαινέσει τον Χάαλαντ μετά το γκολ του και τον Ντε Μπρούινε για τις τέσσερις ασίστ του: «Ο Έρλινγκ φλέγεται και ο Κέβιν ήταν τέλειος. Έχουν εξαιρετική σχέση. Ο Έρλινγκ χρειάζεται έναν παίκτη όπως ο Κέβιν και ο Κέβιν χρειάζεται έναν παίκτη σαν τον Έρλινγκ».