«Επαιξα 11 χρόνια και έβαλα 11 γκολ», ο Γκουαρντιόλα υπερασπίζεται τον άστοχο Χάαλαντ (vid)

Πεπ Γκουαρντιόλα

i

PrtScr

«Επαιξα 11 χρόνια και έβαλα 11 γκολ», ο Γκουαρντιόλα υπερασπίζεται τον άστοχο Χάαλαντ (vid)

Κώστας Τόπας 08:01 - 18.02.2024 / Ανανεώθηκε: 08:05 - 18.02.2024

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ δεν κατάφερε να βρει δίχτυα στο κρίσιμο ντέρμπι με την Τσέλσι και ο Πεπ Γκουαρντιόλα έσπευσε να υπερασπιστεί τον Νορβηγό φορ της ομάδας του.

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ είναι πράγματι άνθρωπος, ικανός να χάσει μια μεγάλη ευκαιρία μόνος του μπροστά στο τέρμα. Πρώτος σκόρερ της Premier League με 16 γκολ, ο Νορβηγός δεν κατάφερε να βρει δίχτυα κόντρα στην Τσέλσι (1-1). Οι Πολίτες όμως χρειάζονταν το αστέρι τους για να ξεφύγουν από την παγίδα των «μπλε».

Αφού δέχθηκε ένα γκολ από τον Στέρλινγκ, η Μάντσεστερ Σίτι είχε αρκετές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει. Στο 78' ο Χάαλαντ ξέφυγε από την αντίπαλη άμυνα και είδε την κεφαλιά του να φεύγει άουτ από το τέρμα του Πέτροβιτς. Μια πολύ σπάνια αποτυχία από τον πρώην παίκτη της Μπορούσια Ντόρτμουντ. Ερωτηθείς από το «Sky Sports» για αυτή την ενέργεια, ο προπονητής Πεπ Γκουαρντιόλα προτίμησε να είναι ειρωνικός κάνοντας έναν παραλληλισμό με τη δική του αγωνιστική καριέρα.

«Έπαιξα 11 χρόνια και έβαλα 11 γκολ, οπότε δεν μπορώ να δώσω πολλές συμβουλές στον Έρλινγκ (Χάαλαντ). Δεν τον κατηγορώ. Είναι ποδόσφαιρο, είναι άνθρωποι», τόνισε χαρακτηριστικά ο Καταλανός τεχνικός.

Ο Χάαλαντ φαινόταν απογοητευμένος στο τέλος του παιχνιδιού και έδιωξε μια τηλεοπτική κάμερα, αλλά ήταν μια δύσκολη εβδομάδα για τον Νορβηγό διεθνή μετά τον θάνατο της γιαγιάς του. Το αποτέλεσμα άφησε τη Σίτι τέσσερις βαθμούς μακριά από την κορυφή του πίνακα στην τρίτη θέση, αφού οι αντίπαλοι του τίτλου Λίβερπουλ και Άρσεναλ κέρδισαν νωρίτερα την ίδια μέρα.

Αναλύοντας τη σύγκρουση με την Τσέλσι, ο Γκουαρντόλα παραδέχτηκε ότι η ομάδα του απέτυχε στην πρώτη της πράξη: «Ήταν ένα καλό παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν πολύ καλοί, στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλοί. Είχαμε ευκαιρίες και είχαμε ήταν καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο¬.