Μπαρέλα, από το «όχι» στον Γκουαρντιόλα μέχρι να γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος Ιταλός

Νικολό Μπαρέλα

i

©printscreen

Μπαρέλα, από το «όχι» στον Γκουαρντιόλα μέχρι να γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος Ιταλός

Κώστας Τόπας 09:23 - 16.02.2024

Η συμφωνία μεταξύ Μπαρέλα και Ίντερ για επέκταση του συμβολαίου του 27χρονου μέσου για τρεις ακόμη σεζόν, έως τον Ιούνιο του 2029, είναι επίσημη. Ετσι θα γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος Ιταλός στον κόσμο.

Σύμφωνα με την «La Gazzetta dello Sport , η συμφωνία του 27χρονου Ιταλού μέσου με τον σύλλογο των «νερατζούρι» για επέκταση του συμβολαίου του για τρεις ακόμη σεζόν, έως τον Ιούνιο του 2029, είναι επίσημη και το μόνο που απομένει είναι η επίσημη ανακοίνωση.

Η υπόθεση όμως δεν σταματά εκεί. Η προαναφερθείσα εφημερίδα υποστηρίζει ότι τόσο ο Μπαρέλα όσο και η Ίντερ θα είχαν αρνηθεί να διαπραγματευτούν τη μετακίνησή του στη Μάντσεστερ Σίτι το περασμένο καλοκαίρι. Η πρώτη επιλογή για την ενίσχυση της ομάδας τους, ήταν ο Βραζιλιάνος Λούκας Πακετά , για τον οποίο πρόσφεραν σχεδόν 90 εκατομμύρια ευρώ, αλλά τελικά λόγω και της αποχώρησης του Ντέκλαν Ράις, η υπόθεση δεν προχώρησε.

Τότε ήταν που προέκυψε το ενδιαφέρον της Σίτι για τον Μπαρέλα, ο οποίος σημείωσε εννέα γκολ και 10 ασίστ σε μια σεζόν 2022-23 κατά την οποία, πέρα ​​από την κατάκτηση του Coppa και του Supercoppa, η Ίντερ έφτασε στον τελικό του Champions League, στον οποίο έχασε ακριβώς από την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Τελικά, αυτός που κατέληξε στο Etihad Stadium μετά το «όχι» του Μπαρέλα, ο οποίος θα γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος Ιταλός στον κόσμο, ήταν ο Πορτογάλος Ματέους Νούνες, ο οποίος παρόλο που έχει ήδη ξεπεράσει τα 1000 λεπτά αυτή τη σεζόν δεν έχει κάνει ακόμα το δικό του, ντεμπούτο ως «πολίτης».