«Εξωγήινος» Χάαλαντ: «Πέταξε» στα 2,34 μέτρα και λίγο έλειψε να πετύχει το γκολ της χρονιάς!

Έρλινγκ Χάαλαντ

i

©Photo by Mateusz Slodkowski/Getty Images/Ideal Images

«Εξωγήινος» Χάαλαντ: «Πέταξε» στα 2,34 μέτρα και λίγο έλειψε να πετύχει το γκολ της χρονιάς!

Κώστας Τόπας 15:39 - 15.02.2024 / Ανανεώθηκε: 15:51 - 15.02.2024

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ λίγο έλειψε να πετύχει το γκολ της χρονιάς με ένα δυνατό βολ πλανέ στον αγώνα με την Κοπεγχάγη, με το άλμα του Νορβηγού να φτάνει στα 2,34 μέτρα!

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ λίγο έλειψε να σκοράρει απέναντι στην Κοπεγχάγη, στον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» του Champions League, για να πετύχει ένα από τα καλύτερα γκολ της σεζόν. Ήταν το 29ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν η Σίτι κέρδιζε ήδη με 0-1 και ο Νορβηγός, ερχόμενος από πίσω, με ένα δυνατό βολέ έπειτα από σέντρα από τα αριστερά του Ντόκου έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Το θεαματικό στο σουτ του ήταν το ύψος στο οποίο το έπιασε. Δεν ήταν εύκολο, γιατί έγινε πάνω στην κίνηση και η μπάλα ήταν σε αρκετό ύψος. Ακόμα κι έτσι, ο Χάαλαντ πήδηξε με αρκετή δύναμη για να βρειτην μπάλα. Σύμφωνα με το «Instat Foot», ο Χάαλαντ έφτασε σε ύψος 2,34 μέτρων!

Η προσπάθειά του μπορεί να συγκριθεί με άλλες πρόσφατες που έκαναν τον γύρο του κόσμου. Ένα από αυτά ήταν αυτό του Κριστιάνο Ρονάλντο, στον αγώνα Σαμπντόρια - Γιουβέντους, όπου ο Πορτογάλος έπιασε την κεφαλιά σε ύψος 2,55 μέτρων που κατέληξε στα δίχτυα. 

Ή του Εν Νεσύρι στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, στον προημιτελικό μεταξύ Μαρόκου και Πορτογαλίας, που ήταν άλλη μια κεφαλιά από τα 2,78 μέτρα και που χάρισε στην ομάδα του μια θέση στα ημιτελικά.

Σαν το παλιό καλό κρασί: Ο Ντε Μπρόινε επέστρεψε και είναι σαν μην έλειψε ποτέ (vid)
PREMIER LEAGUE

11:04 - 15.02.2024

Σαν το παλιό καλό κρασί: Ο Ντε Μπρόινε επέστρεψε και είναι σαν μην έλειψε ποτέ (vid)

Επέστρεψε μετά από 149 ημέρες τραυματίας και μετράει ήδη δύο γκολ και ασίστ. Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε αποδεικνύει συνεχώς γιατί είναι ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της Premier League.

Ωστόσο, ένα από τα πιο εμβληματικά άλματα ήταν πάλι από το Κριστιάνο και συγκεκριμένα στους προημιτελικούς του Champions League το 2013 εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όταν τερμάτισε στα 2,93 μέτρα. Στην περίπτωση του Χάαλαντ, αυτό που το κάνει πιο ιδιαίτερο είναι ότι τον έπιασε με το πόδι του και ενώ έτρεχε. Αν η προσπάθειά του κατέληγε στα δίχτυα, τότε σίγουρα θα είχε κάνει τον γύρο του κόσμου.