Σαν το παλιό καλό κρασί: Ο Ντε Μπρόινε επέστρεψε και είναι σαν μην έλειψε ποτέ (vid)

Κέβιν Ντε Μπρόινε

i

©Photo by Justin Setterfield/Getty Images/Ideal Images

Σαν το παλιό καλό κρασί: Ο Ντε Μπρόινε επέστρεψε και είναι σαν μην έλειψε ποτέ (vid)

Κώστας Τόπας 11:04 - 15.02.2024

Επέστρεψε μετά από 149 ημέρες τραυματίας και μετράει ήδη δύο γκολ και ασίστ. Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε αποδεικνύει συνεχώς γιατί είναι ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της Premier League.

Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε επέστρεψε στη δράση και απέδειξε ότι το ποδόσφαιρο δεν ξεχνιέται. Ο μυϊκός τραυματισμός που υπέστη κόντρα στην Μπέρνλι την πρώτη αγωνιστική της Premier League σήμανε συναγερμό. «Έχει έναν σοβαρό τραυματισμό. Πρέπει να αποφασίσουμε αν θα κάνουμε επέμβαση ή όχι, αλλά θα μείνει εκτός για αρκετούς μήνες. Είναι δύσκολο γιατί έχει αναντικατάστατα προσόντα», ήταν τα προειδοποιητικά λόγια του Πεπ Γκουαρντιόλα τον Αύγουστο.

Ο χρόνος, κάθε άλλο παρά προχωρούσε, φαινόταν να σταματά στην ανάρρωσή του. «Ήταν μια σοβαρή επέμβαση. Την επόμενη εβδομάδα θα κάνουμε εξετάσεις και θα δούμε πώς εξελίσσεται ο τραυματισμός. Δεν έχω ημερομηνία να παίξω ξανά ποδόσφαιρο», αναγνώρισε ο Βέλγος μεσοεπιθετικός στις αρχές Νοεμβρίου. Ωστόσο, φάνηκε να το παίρνει φιλοσοφικά: «Μου έκαναν μεγάλη συντήρηση μετά από 700 αγώνες, Σαν αυτό που γίνεται με ένα αυτοκίνητο».

Ευτυχώς, για τη Σίτι και για το ποδόσφαιρο, ο πρώην παίκτης της Γκενκ, της Τσέλσι, της Βέρντερ Βρέμης και της Βόλφσμπουργκ επέστρεψε στις προπονήσεις στα μέσα Δεκεμβρίου και εμφανίστηκε ξανά στις 7 Ιανουαρίου, 149 ημέρες μετά τον τραυματισμό του στο χέρι, στο Κύπελλο Αγγλίας εναντίον της Χάντερσφιλντ.

Δύο γκολ και έξι ασίστ μετά την επιστροφή του

Ο Ντε Μπρόινε επέστρεψε... σαν να μην είχε φύγει ποτέ. Στο δεύτερο παιχνίδι του - ήρθε από τον πάγκο, αντικαθιστώντας τον Μπερνάρντο Σίλβα στο 69ο λεπτό - οδήγησε την ομάδα του στη νίκη επί της Νιουκάστλ με 3-2, με γκολ κι ασίστ. Κι όλα αυτά πέντε λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο. 

«Ο Κέβιν σε βοηθάει να κερδίζεις παιχνίδια, αλλά δεν πρόκειται να τον πιέσουμε. Δεν θα ήταν δίκαιο απέναντί ​​του», τόνισε ο Γκουαρντιόλα. Ωστόσο, ο Βέλγος έχει τινάξει στον αέρα τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις. Δεν είναι τυχαίο ότι η επιστροφή του συνέπεσε με την καλύτερη στιγμή της σεζόν για μια Σίτι που φαίνεται να έβαλε «ταχύτητα πλεύσης» στον αγώνα της για να διατηρήσει την Premier League, το Κύπελλο και το Champions League. Είχε 11 συνεχόμενες νίκες και 14 αγώνες, χωρίς να χάσει.

Μέχρι στιγμής το 2024, ο «KDB» είναι, μαζί με τους Φόντεν, Ντάργουιν Νιούνιες και Ντιόγκο Ζότα, ο παίκτης της Premier League που έχει συμμετάσχει με τα περισσότερα γκολ (8) μεταξύ όλων των διοργανώσεων. Στην περίπτωσή του υπάρχουν δύο γκολ και έξι ασίστ. Στο Champions League - το τελευταίο του παιχνίδι ήταν ο τελικός που κέρδισε την Ίντερ (0-1) στην Κωνσταντινούπολη - έχει επίσης επιστρέψει δυνατότερος από ποτέ. 

Ο Βέλγος «άνοιξε το κουτάκι» και βοήθησε τον Φόντεν στη νίκη επί της Κοπεγχάγης (1-3) στον πρώτο αγώνα της φάσης των «16», εξαπολύοντας επαίνους από τον Πεπ Γκουαρντιόλα στο «Sky Sports»: «Επέστρεψε πολύ φρέσκος, τόσο στο σώμα και μυαλό.κεφαλή. Η συνεισφορά του είναι πάντα ιδιαίτερη γιατί ο Κέβιν είναι ξεχωριστός».

Στα 32 του συνεχίζει να αμφισβητεί τα όριά του. «Ο Κέβιν βελτιώνεται, σαν καλό κρασί. Είναι σαν Μπρουνέλο ντι Μονταλτσίνο ή Σασικάια», τόνισε ο Καταλανός τεχνικός των Πολιτών μετά τη νίκη στο Πάρκεν.