Η «Σταχτοπούτα» θέλει να κάνει την Σίτι του Γκουαρντιόλα να μείνει ξύπνια μέχρι αργά

Κοπεγχάγη

i

©Photo by Sebastian Widmann - UEFA/UEFA via Getty Images/Ideal Images

Η «Σταχτοπούτα» θέλει να κάνει την Σίτι του Γκουαρντιόλα να μείνει ξύπνια μέχρι αργά

Κώστας Τόπας 13:57 - 13.02.2024 / Ανανεώθηκε: 14:05 - 13.02.2024

Η Κοπεγχάγη είναι η μεγάλη αποκάλυψη του Champions League, ξεπερνώντας μια φάση ομίλων απέναντι σε πανίσχυρους αντιπάλους όπως η Μπάγερν Μονάχου, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Γαλατασαράι. Απόψε (13/02, 22:00) έχει ακόμη μία δύσκολη αποστολή να βγάλει εις πέρας. Την αναμέτρηση με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Δαβίδ εναντίον του Γολιάθ. Η... φθηνότερη ομάδα στους «16» του Champions League κόντρα στην πιο ακριβή. Η έκπληξη της τρέχουσας διοργάνωσης κόντρα στη νυν πρωταθλήτρια. Ή αλλιώς, Κοπεγχάγη εναντίον Μάντσεστερ Σίτι. Η πρωταθλήτρια Δανίας, η μεγάλη αποκάλυψη της φετινής κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, υποδέχεται το φαβορί στο «Πάρκεν Στάντιουμ το βράδυ της Τρίτης (13/02, 22:00) με στόχο, τουλάχιστον, να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα για τον δεύτερο αγώνα της φάσης των «16» στο «Έτιχαντ» της 6ης Μαρτίου.

Η πραγματικότητα και για τους δύο μετά το κλείσιμο της φάσης των ομίλων ήταν πολύ διαφορετική. Η νίκη της Κοπεγχάγης επί της Γαλατασαράι (1-0) ήταν ο τελευταίος επίσημος αγώνας που έπαιξε η ομάδα της Δανίας, μέχρι σήμερα. Μεταξύ των φιλικών και του Atlantic Cup, οι παίκτες του Γιάκομπ Νέιστρουπ προσπάθησαν να διατηρηθούν σε καλή φόρμα. Από την άλλη, η Μάντσεστερ Σίτι έχει πάρει περισσότερο ρυθμό αυτούς τους μήνες και φτάνει στους «16» πιο φορμαρισμένη από ποτέ.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα μετράει δέκα συνεχόμενες νίκες, οι οκτώ από αυτές με διαφορά δύο ή περισσότερων γκολ, και με όλα τα αστέρια να έχουν ανακάμψει στο 100%. Όπως πάντα, ο Καταλανός τεχνικός θα πρέπει να «σπάσει» το κεφάλι του για να διαλέξει μια ενδεκάδα για το ματς από όλες τις ταλαντούχες επιλογές του.

Από την άλλη, οι «Σταχτοπούτες» της φάσης των «16» έδειξαν ότι δεν μπορούν να υποτιμηθούν. Έστειλαν τη Γαλατασαράι στο Europa League και απέκλεισαν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αφού τερμάτισε δεύτερη στον Όμιλο Α, στον οποίο η Μπάγερν Μονάχου κυριάρχησε ούσα πρώτη. Οι Δανοί έχουν ήδη βγάλει το βάρος της εμφάνισης στο Champions League. Λίγοι περίμεναν την παρουσία τους στη φάση των «16» και πλέον δεν έχουν να χάσουν τίποτα. 

«Ήταν ο πιο δύσκολος δυνατός αντίπαλος. Η Μάντσεστερ Σίτι είναι μια ολοκληρωμένη ομάδα με εξαιρετικά άτομα . Είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Τούτου λεχθέντος, πέρυσι δείξαμε ότι μπορούμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα εντός έδρας εναντίον της», είπε ο Δανός προπονητής, Γιάκομπ Νίστρουπ.

Η Σίτι έχει την πίεση να απαντήσει στον πιο ταπεινό αντίπαλο της διοργάνωσης . Οι Άγγλοι καλούνται να πάρουν προβάδισμα απόψε πριν παίξουν τον δεύτερο αγώνα στο «Έτιχαντ». Ο Πεπ Γκουαρντιόλα, επιφυλακτικός ως συνήθως σε συνέντευξη Τύπου, διαβεβαίωσε ότι «το πρώτο παιχνίδι της φάσης των 16 είναι πάντα δύσκολο». Πέρυσι αναμετρήθηκαν δύο φορές στη φάση των ομίλων. Στον πρώτο αγώνα, η αναμέτρηση έληξε ισόπαλη χωρίς τέρματα στο «Πάρκεν Στάντιουμ» (0-0) και στον δεύτερο αγώνα, οι Πολίτες επικράτησαν με 5-0.

Ωστόσο, ό,τι και να συμβεί στη Δανία απόψε το βράδυ (13/02, 22:00) η Σίτι είναι πρακτικά ανίκητη στην έδρα της. Για να κάνει λοιπόν την έκπληξη η Κοπεγχάγη, θα πρέπει να λάμψει και στα δύο σενάρια.