Champions League: Αρχή στη φάση των «16» με τις Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι να φιλοξενούνται από Λειψία και Κοπεγχάγη αντίστοιχα

Champions League

i

© Intime

Champions League: Αρχή στη φάση των «16» με τις Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι να φιλοξενούνται από Λειψία και Κοπεγχάγη αντίστοιχα

Γιάννης Λιβανός 10:43 - 13.02.2024

To Champions League ξεκινά ξανά, με δύο αναμετρήσεις να περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της Τρίτης (13/02).

Ύστερα από περίπου δύο μήνες αναμονής, το Champions League επιστρέφει για τα καλά, ανοίγοντας αυλαία στη νοκ-άουτ φάση των «16» καλύτερων ομάδων.

Η φάση των «16» λοιπόν ξεκινά το βράδυ της Τρίτης (13/02, 22:00), με τις δύο πρώτες αναμετρήσεις να περιλαμβάνουν δύο από τα μεγαλύτερα φαβορί της φετινής κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο λόγος φυσικά για τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Μάντσεστερ Σίτι, με τις δύο ομάδες να έχουν σχετικά βατό έργο, αντιμετωπίζοντας αντίστοιχα Λειψία και Κοπεγχάγη. Βέβαια όπως σε όλα τα παιχνίδια έτσι και εδώ εγκυμονούν...παγίδες.

Λειψία-Ρεάλ Μαδρίτης (22:00 Cosmote Sport 2)

Η Σαββατιάτικη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης απέναντι στη Χιρόνα αύξησε ακόμη περισσότερο τη διαφορά της «βασίλισσας» από τους διεκδικητές του τίτλου. 

Συγκεκριμένα οι Μαδριλένοι βρίσκονται πέντε βαθμούς μακριά από τη δεύτερη Χιρόνα με τον προπονητή της Λειψίας, Mάρκο Ρόζε να χαρακτηρίζει τη Ρεάλ έναν άκρως επικίνδυνο αντίπαλο είτε με, είτε χωρίς τον Μπέλιγχαμ.

Ο κόουτς της γερμανικής ομάδας μεταξύ άλλων δήλωσε για το επερχόμενο παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης: «Είναι σε καλή φόρμα. Ξέρουν τι σημαίνει να παίζεις σε αυτή τη διοργάνωση και να την κερδίζεις, πρέπει να συγκεντρωθούμε σε όλους, Μπραχίμ, Ροντρίγκο, Κρόος, Μόντριτς... Είναι όλοι εξαιρετικοί. Θα μπορούσα να ονομάσω άλλους. Αλλά έχουμε μια καλή ομάδα, καλούς παίκτες. Θα δώσουμε τα πάντα στο γήπεδο και θα εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες μας. Θέλουμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα σε αυτό το πρώτο παιχνίδι, θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί με την μπάλα, στην κατοχή. Δεν φοβόμαστε κανέναν».

Στην αντίπερα όχθη η Λειψία είναι πέμπτη στο πρωτάθλημα της Bundesliga και προέρχεται από τη Σαββατιάτικη (09/02) εκτός έδρας ισοπαλία απέναντι στην Άουγκσμπουργκ.

Η Λειψία τερμάτισε δεύτερη σε όμιλο μαζί με τη Μάντσεστερ Σίτι με συνολικό απολογισμό τέσσερις νίκες, καμία ισοπαλία και δύο ήττες (αμφότερες από τους «πολίτες» του Πεπ Γκουαρδιόλα). Παράλληλα η γερμανική ομάδα νίκησε εύκολα Γιουνγκ Μπόις και Ερυθρό Αστέρα από δύο φορές.

Στη φάση των ομίλων η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν απόλυτη κυρίαρχος, πετυχαίνοντας νίκη και στα έξι παιχνίδια που έδωσε κόντρα σε Νάπολι, Μπράγκα, Ουνιόν Βερολίνου

Ο Κάρλο Αντσελότι μάλιστα θέλησε να κάνει ένα σχόλιο για το πρώτο ματς της φάσης των «16»: «Μας περιμένει ένας δυνατός αντίπαλος, που έχει ένταση και ποιότητα. Ξέρουμε ότι για να νικήσουμε θα πρέπει να κάνουμε μια γεμάτη εμφάνιση. Εμείς είμαστε καλά, συμπαγείς, με κίνητρο. Δεν μπορώ να πω αν είναι το καλύτερο μομέντουμ μας στη σεζόν, ούτε σκέφτομαι τις απουσίες, αλλά αυτούς που έχω μαζί μου».

Πιθανές ενδεκάδες:

Λειψία: Γκουλάτσι, Σιμακάν, Ορμπάν, Λουκεμπά, Ράουμ, Όλμο, Καμπλ, Σλάγκερ, Σίμονς, Οπεντά, Σέσκο.

Ρεάλ Μαδρίτης: Λούνιν, Καρβαχάλ, Τσουαμενί, Νάτσο, Μεντί , Βαλβέρδε, Καμαβινγκά, Κρόος, Μπραχίμ Ντίαθ, Βινίσιους, Ροντρίγκο.

Κοπεγχάγη-Μάντσεστερ Σίτι (22:00, Cosmote Sport 4)

H Kοπεγχαγη υποδέχεται την περσινή κάτοχο του τροπαίου, Μάντσεστερ Σίτι. Η ομάδα από τη Δανία αν και υπήρξε το αουτσάϊντερ στη φάση των ομίλων μαζί με Μπάγερν Μονάχου, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Γαλατασαράι, αποδείχθηκε τελικά «σκληρό καρύδι» και τερμάτισε δεύτερη. 

Μάλιστα η ομάδα του Γιάκομπ Νέεστρουπ όχι μόνο πέρασε ως δεύτερη στη φάση των «16», αλλά έπαιξε και πολύ όμορφο και συνάμα επιθετικό ποδόσφαιρο, με αποκορύφωμα τη νίκη της με 4-3 εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την 4η αγωνιστική.

Ένα άλλο αξιοσημείωτο που κατάφερε η Κοπεγχάγη στη φάση των ομίλων είναι πως έγινε η πρώτη ομάδα που δεν ηττήθηκε σε 17 συνεχόμενους αγώνες της φάσης των ομίλων από την Μπάγερν, την 5η αγωνιστική, σε ένα παιχνίδι χωρίς γκολ, κερδίζοντας κιόλας έναν πολύτιμο βαθμό που τη βοήθησε να προκριθεί.

Στο πρωτάθλημα της Δανίας, που έχει λίγο καιρό που ξεκίνησε, η Κοπεγχάγη βρίσκεται στην τέταρτη θέση και την περασμένη Παρασκευή νίκησε με 3-1 τη Μόλντε.

Ως αουτσάϊντερ πάλι λοιπόν η Κοπεγχάγη φιλοξενεί τους «πολίτες» που τον περασμένο Ιούνιο σήκωσαν την «κούπα με τα μεγάλα αυτιά» 

O μέσος μάλιστα της δανέζικης ομάδας, Ράσμους Φαλκ εξέφρασε την άποψη του για τη φετινή πορεία: «Έχουμε κάνει πολλά πράγματα σωστά και ήταν ωραίο που είμαστε μέρος αυτού. Βλέπουμε τους εαυτούς μας ως ένα σύλλογο που θα πρέπει να είναι σε θέση να έρχεται αντιμέτωπος με τις ομάδες με τις οποίες παίζουμε στο Champions League».

Από την άλλη η Μάντσεστερ Σίτι «έδειξε τα δόντια της» και φέτος στο Champions League, ήδη από τη φάση των ομίλων, όπου έκανε το απόλυτο νικών (6/6), όπως και η Ρεάλ. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έχει ως στόχο της να κατακτήσει και πάλι το βαρύτιμο τρόπαιο.

Στο «νησί» η Σίτι βρίσκεται διαρκώς στο κατόπι της Λίβερπουλ, ούσα δεύτερη στη βαθμολογία, με μόλις δύο βαθμούς να τη χωρίζουν από τους «κόκκινους». Την Κυριακή που μας πέρασε (10/02) «οι πολίτες» νίκησαν εύκολα στο Έτιχαντ με 2-0 την Έβερτον, με δύο τέρματα του «καυτού» φέτος Χάαλαντ.

Ενόψει του αγώνα με την Κοπεγχάγη, ο Πεπ Γκουαρδιόλα επέστησε την προσοχή στους παίκτες του λέγοντας τους: «Δεν γίνεται να ξεκινήσεις τη φάση των 16 και να θεωρείς πως την έχεις περάσει πριν καν σφυριχτεί η σέντρα. Μόνο αν κάποιος παρατηρήσει το τι ομάδες έχουν μείνει έξω, μόνο τότε θα καταλάβει το πόσο δύσκολο είναι όλο αυτό που έχουμε καταφέρει τα τελευταία χρόνια, Όταν κερδίζεις είσαι ο καλύτερος στον κόσμο- όταν δεν κερδίζεις γίνεται λόγος για κρίση. Δυστυχώς πάντα υπάρχει μια υπερβολή, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο».

Πιθανές ενδεκάδες:

Κοπεγχάγη: Γκράμπαρα, Άνκερσεν, ΜακΚένα, Ντέικς, Γιέλερτ, Φαλκ, Μάτσον, Γκονσάλβες, Ελιουνούσι, Κλάεσον, Ακουρί.

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Άκε, Ρ. Ντίας, Ρόντρι, Στόουνς ,Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε, Άλβαρες, Φόντεν, Χάαλαντ.