Εκτός δράσης ο Μπέλιγχαμ με βαρύ διάστρεμμα - Χάνει το πρώτο ματς των «16» του Champions League με τη Λειψία
i

© PrtScr

Εκτός δράσης ο Μπέλιγχαμ με βαρύ διάστρεμμα - Χάνει το πρώτο ματς των «16» του Champions League με τη Λειψία

Γιάννης Λιβανός 15:48 - 11.02.2024

Πύρρειος αποδείχθηκε η νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης απέναντι στη Χιρόνα (4-0). Αυτό γιατί η «βασίλισσα» θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Τζουντ Μπέλιγχαμ για 2-3 εβδομάδες, με τον παίκτη να χάνει σίγουρα το πρώτο παιχνίδι των «16» του Champions League κόντρα στη Λειψία.

Η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να πήρε σπουδαία νίκη το Σάββατο (10/02) απέναντι στη Χιρόνα (4-0) και να απέκτησε προβάδισμα πέντε βαθμών για το φετινό πρωτάθλημα στη La Liga, ωστόσο θα αναγκαστεί να καταστρώσει τα πλάνα της για το προσεχές διάστημα χωρίς τον Τζούντ Μπέλιγχαμ.

Ο Άγγλος μέσος που έχει αναδειχθεί στον φυσικό ηγέτη της Ρεάλ φέτος, αποκόμισε βαρύ διάστρεμμα από το παιχνίδι με τη Χιρόνα και έτσι αναμένεται να μείνει εκτός δράσης για δύο με τρείς εβδομάδες. Αυτό φυσικά σημαίνει πως ο Μπέλιγχαμ θα χάσει σίγουρα το πρώτο παιχνίδι της φάσης των «16» του Champions League με τη Λειψία, ενώ πιθανότατα θα χάσει και τα ματς με Ράγιο Βαγεκάνο (εκτός), Σεβίλλη (εντός) και Βαλένθια (εκτός) για τη La Liga που ακολουθούν, με βασικό στόχο να προλάβει τη ρεβάνς με τους Γερμανούς στη Μαδρίτη (06/03).

Ο Μπέλιγχαμ τραυματίστηκε μετά από ένα μαρκάρισμα του Πάμπλο Τόρε της Χιρόνα στο 55ο λεπτό. Μέχρι τότε όμως ο Άγγλος που διανύει την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του είχε ήδη προλάβει να σκοράρει δύο φορές, φτάνοντας έτσι τα 20 γκολ σε 29 εμφανίσεις (ενώ παράλληλα έχει μοιράσει και οκτώ ασίστ). Ο 20χρονος άσος έχει χάσει μόλις πέντε ματς στην πρώτη του σεζόν στη Ρεάλ, με τον Μπραχίμ Ντίας να παίρνει τη θέση του σε αυτά.

Κάπως έτσι ο Κάρλο Αντσελότι καλείται να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του, για να καλύψει την απουσία του «σταρ» της Ρεάλ Μαδρίτης, Τζούντ Μπέλιγχαμ. Επικρατέστερο σενάριο είναι ο Ιταλός κόουτς να πάει στα παιχνίδια που θα λείψει αναγκαστικά ο Άγγλος, με τον Ντίας στη θέση του.

Μένει να φανεί αν η κακοδαιμονία των τραυματισμών συνεχιστεί στη Ρεάλ Μαδρίτης, που φέτος έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά από αυτούς. Για του λόγου το αληθές μέχρι στιγμής εκτός δράσης είναι με ρήξη χιαστών ο Κουρτουά, ο Αλάμπα, ο Μιλιτάο και εσχάτως πρόβλημα τραυματισμού αντιμετώπισε και ο Ρούντιγκερ, κάτι που ανάγκασε τον Αντσελότι να παρατάξει την ομάδα του απέναντι στη Χιρόνα χωρίς κανονικό στόπερ.