Ο Γκουαρντιόλα και η σύγκριση του Χάαλαντ με Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο (vid)

Πεπ Γκουαρντιόλα

i

PrtScr

Ο Γκουαρντιόλα και η σύγκριση του Χάαλαντ με Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο (vid)

Κώστας Τόπας 08:26 - 13.02.2024

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα κλήθηκε να μιλήσει για τη σπουδαία αναμέτρηση κόντρα στη Κοπεγχάγη για τους «16» του Champions League αλλά και για τον Έρλινγκ Χάαλαντ, τον οποίο κι αποθέωσε.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα μίλησε για τη δυσκολία του αγώνα της πρώτης φάσης των «16» του Champions League με τη Κοπεγχάγη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η ομάδα του θα «υποφέρει».

«Τρέφω μεγάλο σεβασμό για αυτό που έκαναν φέτος. Πρέπει να είμαστε ψυχικά προετοιμασμένοι, θα είναι ένα πολύ κλειστό παιχνίδι. Θα υποφέρουμε. Έτσι νιώθω», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο Καταλανός τεχνικός των Πολιτών.

«Η Κοπεγχάγη πήγε πολύ καλά σε όλα τα παιχνίδια. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να πετύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα και να το καθορίσουμε αργότερα στο Μάντσεστερ», συνέχισε ο Γκουαρδιόλα, ο οποίος δεν ήθελε να κάνει εικασίες για το πώς μπορεί να επηρεάσει το γεγονός ότι ο αντίπαλος του δεν αγωνίζεται για δύο μήνες, λόγω της χειμερινής διακοπής του πρωταθλήματος της Δανίας.

Επίσης, όταν κλήθηκε να μιλήσει για τον Έρλινγκ Χάαλαντ, ο Γκουαρντιόλα τον χαρακτήρισε «μεγάλο ανταγωνιστή» και υπενθύμισε ότι ο Νορβηγός «μας βοηθά σε πολλά πράγματα, δεν χρειάζεται να σκοράρει. Έχει ιδιαίτερη νοοτροπία, οι αριθμοί του είναι απίστευτοι. Ούτε ο Μέσι ή ο Ρονάλντο στην ηλικία του δεν έβαλαν τόσα γκολ όσο αυτός», δήλωσε.

Ο Γκουαρντιόλα αναφέρθηκε επίσης στο πώς έχει εξελιχθεί η ομάδα του στη διοργάνωση από την άφιξή του στον σύλλογο μέχρι που τελικά κέρδισε την κούπα με τα μεγάλα «αυτιά» για πρώτη φορά πέρυσι. «Πριν από χρόνια πίστευα ότι ίσως αυτό το τουρνουά ήταν πάρα πολύ για εμάς, αλλά όλες αυτές οι εμπειρίες μας βοήθησαν. Έχουμε παίξει δύο τελικούς και έναν ημιτελικό σε τρία χρόνια. Τώρα όλοι πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αυτή είναι η καλύτερη κληρονομιά μας». δήλωσε.