Γκουαρντιόλα: «Κατά 99,99% δεν θα κατακτήσουμε το τρεμπλ φέτος»

Πεπ Γκουαρδιόλα

i

prtscr

Γκουαρντιόλα: «Κατά 99,99% δεν θα κατακτήσουμε το τρεμπλ φέτος»

Στέλιος Βαρδάκης 11:47 - 10.02.2024 / Ανανεώθηκε: 11:58 - 10.02.2024

Με δηλώσεις του ο Πεπ Γκουαρντιόλα ανέφερε ότι είναι σχεδόν αδύνατο η Μάντσεστερ Σίτι να καταφέρει να κατακτήσει το τρεμπλ για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν.

Η Μαντσεστερ Σίτι πραγματοποίησε μία ονειρεμένη χρονιά την περασμένη σεζόν αφού πανηγύρισε και τους τρεις τίτλους που διεκδίκησε (Champions League, Premier League, FA Cup). Κάτι ανάλογο είχε συμβεί μόνο την σεζόν 1998/99 όταν η συμπολίτισσα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε πανηγυρίσει ακριβώς τους ίδιους τίτλους. 

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντίολα αντιμετωπίζει την Έβερτον (10/02 14:30) στο «Έτιχαντ» και ο προπονητής των «σίτιζενς» αναφέρθηκε στην συνέντευξη Τύπου πριν το ματς στις πιθανότητες που έχει η ομάδα του να επαναλάβει την περσινή χρονιά. 

Ο ίδιος πάντως δεν φάνηκε να το πιστεύει ιδιαίτερα αφού θεωρεί σχεδόν αδύνατο να συμβεί αυτό για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

«Είναι ένα παραμύθι. Είναι πιο περίπλοκο από αυτό. Ας προσπαθήσουμε να νικήσουμε την Έβερτον και θα δούμε τι θα συμβεί. Έχουμε 99,99% πιθανότητα να μην κατακτήσουμε το τρεμπλ γιατί δεν έχει γίνει ποτέ ξανά στην ιστορία. Οπότε οι πιθανότητες να το ξανακάνουμε είναι τέτοιες. Αν ήταν εύκολο, μια άλλη ομάδα (η Γιουνάιτεντ) θα το είχε κάνει ξανά», ήταν οι δηλώσεις του Γκουαρντιόλα.

Η Μάντσεστερ Σίτι παρόλα αυτά είναι εντός όλων των στόχων της, προς το παρόν, καθώς έχει προκριθεί στους «16» του Champions League όπου θα αντιμετωπίσει την Λειψία, ενώ στο Κύπελλο βρίσκεται στην ίδια ακριβώς φάση του θεσμού και θα αντιμετωπίσει την Λούτον

Από την άλλη, στο πρωτάθλημα είναι στη 2η θέση της βαθμολογίας αυτή τη στιγμή, ωστόσο έχει ένα ματς λιγότερο και τη χωρίζουν μόλις 2 βαθμοί από τη πρωτοπόρο Λίβερπουλ.