Ο Χάαλαντ υπογράφει ιστορικό συμβόλαιο με τη Nike και θα κερδίζει περισσότερα από 227 εκατ. ευρώ (vid)

Έρλινγκ Χάαλαντ

i

Έρλινγκ Χάαλαντ/PrtScr

Ο Χάαλαντ υπογράφει ιστορικό συμβόλαιο με τη Nike και θα κερδίζει περισσότερα από 227 εκατ. ευρώ (vid)

Κώστας Τόπας 09:55 - 04.04.2023 / Ανανεώθηκε: 09:56 - 04.04.2023

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ έχει δεσμευτεί στη Nike για 10 χρόνια και 22,7 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για να ακολουθήσει τον δρόμο του ειδώλου του, του Βραζιλιάνου Ρονάλντο Ναζάριο.

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ της Μάντσεστερ Σίτι, υπέγραψε συμβόλαιο άνω των 22,7 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως για 10 χρόνια με τη Nike, το οποίο θα μπορούσε να είναι το μεγαλύτερο συμβόλαιο χορηγίας στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

«Το ρεκόρ του στο σκοράρισμα έβαλε σφραγίδα στο μέλλον του παιχνιδιού και τον κάνει κληρονόμο του νούμερο 9, τον επιθετικό της επόμενης γενιάς», έγραψε η Nike για τον Νορβηγό αστέρα στα social media, ο οποίος έχει 42 γκολ σε 37 εμφανίσεις με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Τον Ιανουάριο του 2022, ο 22χρονος επιθετικός ολοκλήρωσε το προηγούμενο συμβόλαιό του με τη Nike, η οποία τον είχε χορηγό από τα 14 του. Από τότε, ο Χάαλαντ έχει αγωνιστεί με παπούτσια Puma (Ultras), adidas (X Speedportals) και Nike (Mercurial Vapors).

Ο αγγλικός Τύπος δημοσιεύει ότι ο Χάαλαντ αποφάσισε να ακολουθήσει τον δρόμο του ινδάλματός του, του Βραζιλιάνου Ρονάλντο Ναζάριο, πρώην θρύλου της Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα. Η συγκεκριμένη εταιρεία προσθέτει τον Νορβηγό στη λίστα με τον Κιλιάν Εμπαπέ, την Αλέξια Πουτέγιας, τον Κριστιάνο Ρονάλντο, την Άντα Χέγκερμπεργκ, τον Μάρκους Ράσφορντ, τη Λέα Γουίλιαμσον, τον Κέβιν Ντε Μπρόινε, τη Μέγκαν Ραπίνο και τη Σαμ Κερ.