Οι επτά μήνες του Χάμες στον Ολυμπιακό

Χάμες Ροντρίγκες

i

Χάμες Ροντρίγκες/ © Intime

Οι επτά μήνες του Χάμες στον Ολυμπιακό

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 14:19 - 13.04.2023 / Ανανεώθηκε: 14:27 - 13.04.2023

Ο Χάμες Ροντρίγκες αποτελεί παρελθόν από τον Ολυμπιακό μετά από επτά μήνες θητείας με την ερυθρόλευκη φανέλα, με τον Κολομβιανό σούπερ σταρ να «πληρώνει» την κακή εικόνα του το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τη λύση του συμβολαίου με τον Χάμες Ροντρίγκες, ο οποίος αποτελεί παρελθόν μετά από επτά μήνες στο Λιμάνι. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι φήμες για την αποχώρηση του Κολομβιανού άσου και τα σενάρια για μεταγραφή στο πρωτάθλημα της Τουρκίας δεν είχαν σταματημό κι όπως φαίνεται, όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά.

Ο 31χρονος σούπερ σταρ ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό τον περασμένο Σεπτέμβρη κι αποτέλεσε τη δεύτερη διαδοχική μεταγραφική «βόμβα», μετά τον Μαρσέλο. Σε 23 συμμετοχές με την «ερυθρόλευκη» φανέλα σε όλες τις διοργανώσεις, ο Χάμες πέτυχε πέντε γκολ και μοίρασε έξι ασίστ, σε 1.527 αγωνιστικά λεπτά.

Το ντεμπούτο του με την ομάδα πραγματοποιήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου και στην εκτός έδρας αναμέτρηση του Ολυμπιακού κόντρα στον Άρη, για την πέμπτη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο πρώην άσος της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπάγερν Μονάχου αγωνίστηκε για 72 λεπτά στο «Κλεάνθης Βικελίδης», χωρίς ωστόσο να κάνει τη διαφορά, καθώς η ομάδα του Κάρλος Κορμπεράν γνώρισε την πρώτη της ήττα στη Super League με 2-1.

Η πρώτη φορά που βρήκε δίχτυα ο διεθνής Κολομβιανός στην Ελλάδα, ήταν στο ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και στην ήττα της ομάδας από τους ασπρόμαυρους (1-2).

Οι πρώτοι μήνες του Χάμες στο «στρατόπεδο» του Ολυμπιακού, μας απέδειξαν πως μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή με αστείρευτη ποιότητα. Οι ηγετικές του εμφανίσεις σε συνδυασμό με την συνύπαρξή του με τους Χουάνγκ και Εμβιλά στο χώρο του κέντρου, βοήθησαν την ομάδα να «γυρίσει το κουμπί», να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή και να μπει ξανά στην τροχιά του τίτλου.

Οι καλές εμφανίσεις του παίκτη τους πρώτους μήνες έβαλαν σε σκέψεις τη διοίκηση, η οποία στόχευε στην ανανέωση της ρήτρας. Ο ορεξάτος Χάμες αποτελούσε μία από τις σταθερές επιλογές στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ και ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές στην... αναγέννηση του Ολυμπιακού από τον Δεκέμβριο και μετά.

Τα μεταγραφικά σενάρια, οι συνεχόμενες ενοχλήσεις και η συμπεριφορά του που οδήγησαν στο διαζύγιο

Μέσα στο 2023, ο Χάμες Ροντρίγκες έδειξε ένα άλλο πρόσωπο στον Ολυμπιακό και σίγουρα το κλίμα ανάμεσα στις δύο πλευρές δεν ήταν και το καλύτερο. Τα «σύννεφα» άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους, όταν ο Κολομβιανός σταρ προκάλεσε δυσαρέσκεια στον κόσμο της ομάδας μετά από ένα γκολ. Συγκεκριμένα, στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης, ο άσος των Πειραιωτών πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ, όμως την ώρα των πανηγυρισμών φάνηκε αρκετά ενοχλημένος και σίγουρα προκάλεσε δυσαρέσκεια στους οπαδούς.

Στα τέλη του περασμένου μήνα, ο 31χρονος χαφ είχε αποχωρήσει κουτσαίνοντας από την προπόνηση της Εθνικής Κολομβίας, ενώ στο επόμενο φιλικό της ομάδας έμεινε εκτός αποστολής. Ο τραυματισμός του Χάμες επηρέασε την απόδοσή του στα play offs, καθώς σε αυτές τις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές του μίνι πρωταθλήματος μετράει τρεις συμμετοχές με απολογισμό μία ασίστ.

Η αγωνιστική του εικόνα στη Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό, ήταν η αιτία να... ξεχειλίσει το ποτήρι. Ο μεσοεπιθετικός των «ερυθρόλευκων» πήρε φανέλα βασικού μετά από σχεδόν ένα μήνα, όμως αντικαταστάθηκε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, καθώς πραγματοποίησε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις του.

Στη ρεβάνς με την ΑΕΚ για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, ο Χάμες έμεινε εκτός αποστολής, ενώ ο προπονητής του συλλόγου, Ζοσέ Ανιγκό, μετά τη λήξη του ματς έκανε δηλώσεις που έδειχναν το δρόμο του... χωρισμού. «Δε νομίζω ότι είναι το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο του Ολυμπιακού ο Χάμες, δε συμφωνώ σε αυτό. Στις ομάδες πολλοί παίκτες μπορεί να έρθουν και να μην πετύχουν ή να έρθουν και να μην πετύχουν, συμβαίνει αυτό. 

Ο Ολυμπιακός είναι ένας μεγάλος σύλλογος της Ευρώπης, τον ήξερα πριν έρθω εδώ. Οπότε όσοι έρχονται εδώ πρέπει να αντιμετωπίζουν τον Ολυμπιακό ως έναν μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο και να παίζουν πάντα στο 100%. Κάποιες φορές ορισμένοι παίκτες μπορεί να μην το πετυχαίνουν αυτό, συμβαίνει αυτό. Δε χρειάζεται να ψάξουμε τώρα τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει γίνονται αυτά στο ποδόσφαιρο. 

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε όλοι στο 100% των δυνατοτήτων μας και να παίζουμε για έναν μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο όπως είναι ο Ολυμπιακός», είπε χαρακτηριστικά ο 61χρονος τεχνικός.

Ανιγκό για Χάμες Ροντρίγκες: «Δεν νομίζω ότι είναι το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο του συλλόγου»

Ανιγκό για Χάμες Ροντρίγκες: «Δεν νομίζω ότι είναι το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο του συλλόγου»

Ο Ζοσέ Ανιγκό σε ερώτηση για τον Χάμες Ροντρίγκες διαφώνησε ότι είναι το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο και τόνισε με νόημα «Όλοι οι παίκτες πρέπει να αντιμετωπίζουν τον Ολυμπιακό ως μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο»

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν ήταν λίγες οι φορές όπου ο 31χρονος άσος απασχόλησε τα ΜΜΕ της Ελλάδας και του εξωτερικού για εξωγηπεδικούς λόγους. Η δράση του Χάμες στα social media και η... σχέση του με διάφορα μοντέλα του Only Fans, προκάλεσαν έναν θόρυβο που έκανε κακό στον σύλλογο.

Μετά από όλα αυτά τα περιστατικά, το να μπουν τίτλοι τέλους στη συνεργασία Ολυμπιακού-Χάμες φαίνεται πως ήταν θέμα χρόνου. Ο εγωισμός του ποδοσφαιριστή σε πράγματα που θα έπρεπε να επικρατεί η ισορροπία στο κλαμπ, τα ανεξήγητα νεύρα, η εξωγηπεδική ζωή και οι κακές εμφανίσεις έφεραν ένα άδοξο τέλος αυτού του σούπερ σταρ στην Ελλάδα.