Χάρι Μαγκουάιρ, ο «καταραμένος» αμυντικός που «έσωσε» τη Σεβίλλη (vids)

Χάρι Μαγκουάιρ

i

PrtScr

Χάρι Μαγκουάιρ, ο «καταραμένος» αμυντικός που «έσωσε» τη Σεβίλλη (vids)

Κώστας Τόπας 12:39 - 14.04.2023

Εντονη κριτική στον Έρικ Τεν Χαχ, στον Χάρι Μαγκουάιρ αλλά και στους υπόλοιπους παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, άσκησαν οι θρύλοι αλλά και αρκετοί οπαδοί των «κόκκινων διαβόλων» μετά το 2-2 με την Σεβίλλη.

Η Σεβίλλη επέστρεψε από το 2-0 στο «Ολντ Τράφορντ» και κατάφερε να φύγει με το 2-2 από το Μάντσεστερ κόντρα στους «κόκκινους διαβόλους» μετά τα δύο αυτογκόλ των Ταιρέλ Μαλάσια και Χάρι Μαγκουάιρ για την ομάδα του Έρικ Τεν Χαχ.

Ο Πολ Σκόουλς, θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αναλυτής της BT Sport , αναγνώρισε «το σπουδαίο αποτέλεσμα της Σεβίλλης» και τόνισε ότι «το δεύτερο ημίχρονο ήταν μια πλήρης καταστροφή» για την Γιουνάιτεντ, μιας και «οι αναπληρωματικοί αποδυνάμωσαν την ομάδα».

«Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δεν θα το επέτρεπε»

Μάλιστα, ο παλαίμαχος μέσος κατηγόρησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ότι έπεσε θύμα της υπερβολικής του αυτοπεποίθησης απέναντι στη Σεβίλλη: «Η Γιουνάιτεντ ήταν πολύ σίγουρη ότι η Σεβίλλη δεν ήταν πολύ καλή στο πρώτο ημίχρονο. Η Μάντσεστερ έπαιζε πολύ καλά και με τόση αυτοπεποίθηση που πίστευαν ότι θα έκαναν το σκορ 3-0, 4-0 ή ακόμα και 5-0. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δεν θα μας επέτρεπε να εφησυχάζουμε στο δεύτερο ημίχρονο ενός προημιτελικού. Ο προπονητής (Τεν Χαχ) δεν θα έπρεπε να τους αφήσει να βγάλουν το πόδι τους από το γκάζι σε έναν τέτοιο αγώνα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σκόουλς.

«Κάποιοι παίκτες του Μάντσεστερ πρέπει να ντρέπονται»

Ο Πίτερ Σμάιχελ, ο θρυλικός τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, άσκησε επίσης έντονη κριτική στο παιχνίδι των «κόκκινων διαβόλων» με τη Σεβίλλη. «Είναι ένα αρκετά δίκαιο αποτέλεσμα λόγω του τρόπου που εξελίχθηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Οι παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχασαν μια πολύ καλή ευκαιρία.Κάποιοι παίκτες πρέπει να κοιτάξουν τον εαυτό τους και να σκεφτούν αν συνεισφέρουν αρκετά στην ομάδα. Υπάρχουν κάποιοι που πρέπει να ντρέπονται για τις εμφανίσεις τους».

«Ο Χάρι Μαγκουάιρ είναι ο πιο άτυχος ποδοσφαιριστής στον κόσμο. Πάντα πρέπει να είναι αυτός»

Οι οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν ιδιαίτερα επικριτικοί στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον Χάρι Μαγκουάιρ, ο οποίος σημείωσε αυτογκόλ στο 93ο λεπτό και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα 2-2 κόντρα στην Σεβίλλη.

«Ο Μαγκουάιρ είναι ο πιο άτυχος ποδοσφαιριστής στη Γη. Πάντα πρέπει να είναι αυτός», είπε ένας χρήστης στο Twitter σε μια φράση που τονίζει η «Daily Mail» στο εξώφυλλό της. «Νομίζω ότι ο Μαγκουάιρ είναι καταραμένος γιατί αυτό το αυτογκόλ είναι εκτός ελέγχου», ανέφερε ένας άλλος οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Άλλοι οπαδοί δεν θέλησε να ρίξουν την ευθύνη στον Χάρι Μαγκουάιρ, υποστηρίζοντας ότι ο κεντρικός αμυντικός ήταν απλώς «άτυχος» και ότι το αυτογκόλ «δεν ήταν δικό του λάθος».