Επέστρεψε από την κόλαση η Σεβίλλη και «σόκαρε» τη Γιουνάιτεντ, μίλησε η φανέλα για τη Γιουβέντους!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σεβίλλη

i

© Glomex

Επέστρεψε από την κόλαση η Σεβίλλη και «σόκαρε» τη Γιουνάιτεντ, μίλησε η φανέλα για τη Γιουβέντους!

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:58 - 13.04.2023 / Ανανεώθηκε: 00:20 - 14.04.2023

Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με διαφορά δύο τερμάτων και κινδύνεψε για τα χειρότερα, η Σεβίλλη με ψυχή αλλά και τύχη έφερε το ματς με τη Γιουνάιτεντ στα ίσια (2-2), «παγώνοντας» το Old Trafford. Η Γιουβέντους μπορεί να μην ήταν καλύτερη, αλλά επικράτησε 1-0 της Σπόρτινγκ στο Τορίνο.

Το πίστεψε, την ήθελε και επέστρεψε από την κόλαση η Σεβίλλη! Οι Ανδαλουσιάνοι παρόλο που βρέθηκαν να χάνουν με 2-0 στο Old Trafford από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έφτασαν πολλές φορές κοντά στο να δεχτούν και τρίτο τέρμα, είχαν την τύχη με το μέρος τους και στο τελευταίο δεκάλεπτο έφεραν την αναμέτρηση στα ίσια (2-2).

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι στο παιχνίδι και κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα μόλις στα 27 δευτερόλεπτα! Ο Σάντσο πλάσαρε για το 1-0, όμως ο ίδιος ήταν εκτεθειμένος και το γκολ δεν μέτρησε.

Ωστόσο, αυτό δεν πτόησε καθόλου τους κόκκινους διαβόλους. Αντιθέτως, τους έδωσε ακόμα μεγαλύτερη φόρα και στο 15' μετά από μια εξαιρετική επιθετική ενέργεια, η μπάλα έφτασε στον Ζάμπιτσερ και εκείνος με ένα πολύ όμορφο σουτ έκανε το 1-0, ενώ στο 21' ο Αυστριακός «χτύπησε» ξανά, όταν βγήκε σε θέση τετ α τετ έπειτα από ασίστ του Μαρσιάλ και έγραψε το 2-0 του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε αρκετά, όμως η ομάδα του Έρικ Τεν Χαχ δεν σταμάτησε να ελέγχει το ματς. Και εκεί που όλα έδειχναν ότι δύσκολα θα άλλαζε κάτι μέχρι και το τελικό σφύριγμα, η... θεά τύχη πήρε το μέρος των φιλοξενούμενων και έφερε τα πάνω κάτω.

Συγκεκριμένα, η ομάδα του Μεντιλιμπάρ στο 84' μείωσε σε 2-1, με τον Χεσούς Νάβας να εξαπολύει ένα σουτ και την μπάλα να κοντράρει στο σώμα του Μαλάσια για να καταλήξει μετέπειτα στα δίχτυα, ενώ στο 90+2' ο Εν Νεσίρι έπιασε μια κεφαλιά μετά από σέντρα του Οκάμπος, η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι του Μαγκουάιρ και διαμορφώθηκε το τελικό 2-2.

Στο Τορίνο, η Γιουβέντους κάθε άλλο παρά ανώτερη ήταν της Σπόρτινγκ, όμως μίλησε η πείρα και πήρε τη νίκη με 1-0 και κατ' επέκταση σημαντικό προβάδισμα για το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Europa League.

Μετά από ένα φτωχό πρώτο ημίχρονο, όπου τα «λιοντάρια ήταν ανώτερα και σημαδεύτηκε από τη φάση του 44ου λεπτού, όταν ο Σέζνι ζήτησε αλλαγή για πόνο στο στήθος και αποχώρησε με δάκρυα στα μάτια, η «Γηραιά Κυρία» βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Γκάτι στο 73' και επικράτησε με 1-0.

Τέλος, την ίδια ώρα Λεβερκούζεν και Ουνιόν Βερολίνου ήρθαν ισόπαλες με 1-1 στη Γερμανία. Οι Βέλγοι προηγήθηκαν στο 51' με τον Μπνιφάτσε, αλλά οι «ασπιρίνες» έφεραν το ματς στα ίσια στο 82' με τον Βιρτς.