Επος από τον προπονητή της Μαγιόρκα: «Δεν κάναμε προπόνηση στα πέναλτι γιατί έβρεχε» (vids)

Μαγιόρκα

i

PrtScr

Επος από τον προπονητή της Μαγιόρκα: «Δεν κάναμε προπόνηση στα πέναλτι γιατί έβρεχε» (vids)

Κώστας Τόπας 09:29 - 28.02.2024 / Ανανεώθηκε: 09:54 - 28.02.2024

Ο προπονητής της Μαγιόρκα, Χαβιέρ Αγκίρ, λίγο μετά την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας, μίλησε για το ιστορικό επίτευγμα της ομάδας του.

Η Μαγιόρκα κατάφερε να γράψει ιστορία, καθώς μέσω της διαδικασίας των πέναλτι απέκλεισε την Σοσιεδάδ με 6-5 και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας. Οι κάμερες απαθανάτισαν τη χαρά των παικτών και του προπονητικού επιτελείου του λάχανου πριν την έναρξη των πέναλτι σε μια πραγματικά εορταστική ατμόσφαιρα που εξέπληξε τους πάντες και τους έκανε, όπως αποδείχθηκε αργότερα, πραγματικά χαλαρούς σε μία κρίσιμη στιγμή.

Ο προπονητής της Μαγιόρκα, Χαβιέρ Αγκίρ, μαζί με τον αρχηγό της ομάδας, Αντόνιο Ράγιο, ήταν από τους πρωταγωνιστές στην ομιλία που είχαν οι παίκτες πριν από τη σημαντικότερη διαδικασία των πέναλτι .Η «ψυχολογική μάχη» ήταν για τη νησιώτικη ομάδα, η οποία θα παίξει τελικό κυπέλλου 21 χρόνια μετά από εκείνον του 2003 που κέρδισε την Ρεκρεάτιβο ντε Ουέλβα.

«Δεν ξέρω αν θα με πιστέψετε ή όχι, αλλά δεν κάναμε πρόβα τα πέναλτι. Το γράψαμε στο πρόγραμμα προπόνησης αλλά έβρεχε, φυσούσε... και για οποιονδήποτε λόγο, στο τέλος dεν καταλήξαμε να κάνουμε προπόνηση πάνω σε αυτό. Δεν είχαμε σκεφτεί το σενάριο, αλλά όταν "κάνεις ερωτήσεις και όλοι θέλουν να σουτάρουν... ξέρεις ότι τα πράγματα πάνε καλά», είπε ο προπονητής στην συνέντευξη Τύπου.