Η Μαγιόρκα πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Copa Del Rey κόντρα στην Σοσιεδάδ στο «θρίλερ» του Ανοέτα

Η Μαγιόρκα πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Copa Del Rey κόντρα στην Σοσιεδάδ στο «θρίλερ» του Ανοέτα

Παναγιώτης Κατσαφάδος 01:41 - 28.02.2024 / Ανανεώθηκε: 01:57 - 28.02.2024

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ ηττήθηκε στον δεύτερο ημιτελικό από την Μαγιόρκα στην διαδικασία των πέναλτι και έχασε την ευκαιρία να βρεθεί στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας.

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ υποδέχθηκε στο «Ανοέτα» την Μαγιόρκα στον δεύτερο αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων για τα ημιτελικά του Copa Del Rey ( ο πρώτος αγώνας είχε λήξει ισόπαλος 0-0).

Η γηπεδούχος Σοσιεδάδ μπήκε δυνατά στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας την ώθηση που της έδρας της, και είχε την κατοχή της μπάλας με 67% και 5 τελικές προσπάθειες έναντι 2 της Μαγιόρκα. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Αντόνιο Ραίγιο της Μαγιόρκα έκανε χέρι μέσα στην περιοχή, το οποίο καταλογίστηκε ως πέναλτι, ωστόσο ο Μπράιθ Μέντεζ δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων να του λέει «όχι» και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο μέρος, η Μαγιόρκα ανέβασε ρυθμούς και ο Τζιοβάνι Γκονζάλεθ σκόραρε στο 50ο λεπτό με κοντινή κεφαλιά μετά από όμορφη ενέργεια και σέντρα του Χάουμε Κόστα. Η Σοσιεδάδ συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας και αύξησε την πίεσή της προκειμένου να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Η Μαγιόρκα λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα τέρματά της στο 64ο λεπτό με σουτ του Κάιλ Λαρίν που πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Στο 71' η Σοσιεδάδ έφερε σε ισορροπία το ματς με γκολ του Οϊαρθάμπαλ που είχε περάσει επτά λεπτά νωρίτερα στο ματς ως αλλαγή, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την έξυπνη πάσα του Μέντεζ και με ωραίο σουτ ισοφάρισε. Η Σοσιεδάδ κυριάρχησε μετά το γκολ της ισοφάρισης και έχασε αρκετές ευκαιρίες να βάλει δέυτερο γκολ κυρίως από τα αλεπάλληλα κόρνερ που κέρδισε. Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν εν τέλει να βρουν δεύτερο γκολ και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Στην παράταση, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να ελέγχουν τον ρυθμό του παιχνιδιού χωρίς ωστόσο να βρουν κλασσική ευκαιρία για γκολ και η αναμέτρηση πήγε στην διαδικασία των πέναλτι.

Η Μπαρτσελόνα διέγραψε τον Ντάνι Άλβες από τη λίστα των θρύλων της λόγω του βιασμού
LA LIGA

09:10 - 27.02.2024

Η Μπαρτσελόνα διέγραψε τον Ντάνι Άλβες από τη λίστα των θρύλων της λόγω του βιασμού

Ο Ντάνι Άλβες καταδικάστηκε σε 4,5 χρόνια φυλάκιση για την υπόθεση του βιασμού που είχε διαπράξει, κάτι που φυσικά δεν πέρασε απαρατήρητο από την Μπαρτσελόνα, αφού ο ισπανικός σύλλογος τον καθαίρεσε από τη λίστα των θρύλων του.

Στα πέναλτι, ο Οϊαρθάμπαλ από ήρωας έγινε μοιραίος για τη Σοσιεδάδ καθως αστόχησε και η Μαγιόρκα με πέντε εύστοχες εκτελέσεις πήρε το εισιτήριο για τον τελικό όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού: Αθλ.Μπιλμπάο - Ατλέτικο Μαδρίτης.