Η Βαλένθια έριξε πόρτα στο Netflix για το ντοκιμαντέρ του Βινίσιους στην επιστροφή του στο «Μεστάγια»

Βινίσιους Τζούνιορ

i

© Photo by Alex Caparros/Getty Images/Ideal Images

Η Βαλένθια έριξε πόρτα στο Netflix για το ντοκιμαντέρ του Βινίσιους στην επιστροφή του στο «Μεστάγια»

Κώστας Τόπας 10:24 - 27.02.2024

Η Βαλένθια δεν θα επιτρέψει την είσοδο των καμερών του Neflix για να καταγράψουν πλάνα από τον Βινίσιους, μετά την ένταση που υπήρχε πέρυσι με τον Βραζιλιάνο.

Η Βαλένθια κλείνει τις πόρτες του «Μεστάγια» μπροστά στο Netflix. Ο ισπανικός σύλλογος είπε «όχι» στον αμερικανικό κολοσσό, ο οποίος σκόπευε να μαγνητοσκοπήσει βίντεο σχετικά με την επιστροφή του Βινίσιους στο γήπεδο των «νυχτεριδών» μετά τα όσα έγιναν πέρυσι. Είναι μια «απόφαση του συλλόγου», όπως εξηγούν επίσημες πηγές από την ομάδα.

Ο Βινίσιους, μάλιστα, είχε επηρεαστεί πολύ από τον ρατσισμό, προκαλώντας μια επίθεση κατά των οπαδών των γηπεδούχων. Σύμφωνα με τον Βραζιλιάνο, οι οπαδοί της Βαλένθια τον αποκαλούσαν «Μόνο» (πίθηκος στα Ισπανικά) και «Τόντο» (ηλίθιο). Στη Βαλένθια θέλουν να «μείνουν υγιείς», όπως τονίζουν με τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί το υλικό που καταγράφεται μέσα στο γήπεδο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Βραζιλιάνος αστέρας επιστρέφει στο Μεστάγια όπου την περασμένη σεζόν ξέσπασε μια από τις πιο σκληρές διαμάχες των τελευταίων ετών. Οι ρατσιστικές προσβολές στον παίκτη κατέληξαν να διακόψουν για λίγο τον αγώνα.

Η Βαλένθια κατέληξε να αποβάλει ισόβια τρεις οπαδούς που έκαναν μια άσεμνη χειρονομία στον παίκτη της Μαδρίτης και η δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο Αντσελότι άναψε αργότερα τη φλόγα σε μια συνέντευξη Τύπου, κατηγορώντας ολόκληρο το γήπεδο ως ρατσιστικό (θα το διορθώσει αργότερα). Υποστήριξε ότι ο κόσμος τον αποκαλούσε «μαϊμού».

Η εταιρεία παραγωγής είχε μια ομάδα στην Ευρώπη εδώ και αρκετό καιρό που ακολουθούσε τον Βραζιλιάνο παντού και, μάλιστα, έχουν κανονίσει διάφορες συνεντεύξεις πριν από τη σύγκρουση για να μιλήσουν για τη φιγούρα του Βίνισιους. Αφού ο σύλλογος και οι οπαδοί του κατηγορήθηκαν για ρατσισμό, η Βαλένθια δεν θα επιτρέψει στο Netflix να ηχογραφήσει μέρος του ντοκιμαντέρ για τον Βινίσιους.

Η Βαλένθια, μάλιστα, δεν θέλει να επιτρέψει τη λανθασμένη χρήση του υλικού που καταγράφηκε στο γήπεδο της μετά τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν πέρυσι. Η πρόσβαση στα μέσα διαχειρίζεται βασικά η La Liga, αλλά η Βαλένθια έχει ήδη εκφράσει το κατηγορηματικό της όχι στην είσοδο του Netflix στο «Μεστάγια».