Και ποιος να την κοντράρει: Η Ρεάλ φτιάχνει την απόλυτη Dream Team για την επόμενη σεζόν και όλοι έχουν την ίδια απορία!

Αλφόνσο Ντέιβις, Κιλιάν Εμπαπέ & Τζουντ Μπέλιγχαμ

Και ποιος να την κοντράρει: Η Ρεάλ φτιάχνει την απόλυτη Dream Team για την επόμενη σεζόν και όλοι έχουν την ίδια απορία!

Κώστας Τόπας 14:43 - 26.02.2024

Κιλιάν Εμπαπέ, Τζουντ Μπέλιγχαμ, Αλφόνσο Ντέιβις. Μερικά ονόματα αστέρων που θα απαρτίζουν το ρόστερ της Ρεάλ από τη νέα σεζόν. Η ομάδα του Φλορεντίνο Πέρεθ έχει βάλει ήδη τις βάσεις για την επόμενη χρονιά και είναι ήδη ξεκάθαρο ότι οι «μερένχες» έχουν μια ομάδα «διψασμένη» για τίτλους μέχρι την επόμενη δεκαετία. Το ερώτημα είναι ένα. Ποιος θα την σταματήσει;

Η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται στα πρόθυρα να χτίσει μια νέα ομάδα τιτάνων. Η ανακοίνωση της αποχώρησης του Κιλιάν Εμπαπέ από την Παρί Σεν Ζερμέν στο τέλος της σεζόν πυροδότησε αμέσως την Ισπανία, η οποία ετοιμάζεται να υποδεχθεί το καλοκαίρι τον αρχηγό της εθνικής Γαλλίας στους «μερένχες». Με αυτόν τον τρόπο, η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι προσθέτει ακόμη ένα δυνατό «όπλο» σε ένα ήδη καλά εξοπλισμένο «οπλοστάσιο». Στο μέτωπο της επίθεσης, οι «μερένχες» είναι εξοπλισμένοι με τα Βραζιλιάνικα αστέρια, Βινίσιους και Ροντρίγκο, ενώ ο Τζουντ Μπέλιγχαμ, σε μια πιο απομακρυσμένη κεντρική θέση, έχει ήδη μια υπέροχη σεζόν, την πρώτη του στο «Μπερναμπέου». 

Η νέα εποχή των «Galacticos»

Φυσικά στην μεσοεπιθετική γραμμή αναμένεται και ο Έντρικ, το «wonderkid» της Βραζιλίας, που αποκτήθηκε από τους Μαδριλένους για σχεδόν 70 εκατομμύρια ευρώ και που θα ενταχθεί στην Ρεάλ τον ερχόμενο Ιούλιο όταν θα είναι 18 ετών. Από την άλλη, η έλευση του Κιλιάν Εμπαπέ θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την αρχή μιας νέας εποχής των Galacticos στη Ρεάλ, δύο δεκαετίες μετά την εποχή που ο σύλλογος υπέγραψε τους Λουίς Φίγκο, Ζινεντίν Ζιντάν, Ρονάλντο και Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Εάν οι «βράχοι» του συλλόγου, Τόνι Κρόος και Λούκα Μόντριτς φτάσουν στο τέλος του συμβολαίου τους στο τέλος της σεζόν και είναι ακόμα πολύ μακριά από το να είναι σίγουροι για τη συνέχιση της περιπέτειας του στη Ρεάλ, η μεσαία γραμμή της ομάδας είναι πολύ καλά χτισμένη. Κι αυτό διότι υπάρχουν οι Γάλλοι Ορελιέν Τσουαμενί και Εντουάρντο Καμαβινγκά, οι οποίοι είναι ήδη οι αστέρες της εθνικής Γαλλίας και πρωταγωνιστούν στους «μερένχες». Φυσικά, από τον άξονα δεν μπορεί να λείπει και ο συμπαγής Φεντερίκο Βαλβέρδε και οι πολλά υποσχόμενοι Μπραχίμ Ντίας και Αρντά Γκιουλέρ.

Επιπλέον, ο Τιμπό Κουρτουά αναμένεται να επιστρέψει κάτω από τα γκολπόστ και να συνεχίσει να είναι ο φύλακας «άγγελος» της Ρεάλ, μόλις αναρρώσει από τη ρήξη χιαστού. Με τους Μιλιτάο, Ρούντιγκερ, Φερλάντ Μεντί και Ντάνι Καρβαχάλ, η άμυνα έχει επίσης ένα λαμπρό μέλλον μπροστά της, μεταξύ νεότητας και εμπειρίας.

Αλφόνσο Ντέιβις: Το κερασάκι στην τούρτα

Αλφόνσο Ντέιβις ©Photo by Marvin Ibo Guengoer - GES Sportfoto/Getty Images

Και για να ενισχύσει ακόμα την γραμμή της άμυνας, ο Φλορεντίνο Πέρεθ έκανε τα πάντα για να εντάξει στο δυναμικό της ομάδας του, τον διακαή πόθο του, Αλφόνσο Ντέιβις. Ο Καναδός μπακ ήταν εδώ και καιρό ψηλά στη λίστα με τις μελλοντικές προοπτικές της Ρεάλ Μαδρίτης. Το συμβόλαιο του 23χρονου μπακ λήγει το καλοκαίρι του 2025, αν και εργαζόταν η επέκταση της συνεργασίας του με τη Μπάγερν δουλευόταν εδώ και μήνες, δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία. Και για τον λόγο αυτό, το «Sky» αναφέρει ότι η Ρεάλ χρησιμοποίησε μια τέτοια εξέλιξη για να αποσπάσει την υπογραφή του. Ετσι, κατάφερε να φτάσει σε προφορική συμφωνία με τον παίκτη της Μπάγερν Μονάχου και ο Καναδός ετοιμάζει βαλίτσες για Μαδρίτη!

Ένα μεταγραφικό παζάρι μιας άλλης εποχής

Αυτό το καλοκαίρι, αυτό που στην Iσπανία αποκαλούν «η ζωή του Φλωρεντίνο» επέστρεψε, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης δεν άλλαξε ποτέ, αλλά μάλλον τα τελευταία χρόνια περίμενε τις ευκαιρίες της αγοράς που παρουσιάστηκαν, οι οποίες ήταν λίγες. Ωστόσο, τώρα παρουσιάζεται ένα νέο σενάριο που άρχισε να διαμορφώνεται στις αρχές της δεκαετίας του 2000 . Ακριβώς η πρώτη φορά που εξελέγη πρόεδρος ήταν το 2000, όταν στην υποψηφιότητά του υποσχέθηκε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από την υπογραφή του Λουίς Φίγκο, από την Μπαρτσελόνα. Μια ενσωμάτωση που προκάλεσε σάλο λόγω της αντιπαλότητας των δύο ομάδων και που αντιπροσώπευε τον πρώτο λίθο των γνωστών «Galacticos» που τα επόμενα χρόνια θα πλαισιωθούν από ονόματα όπως ο Ζινεντίν Ζιντάν, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ και τον Ρονάλντο Ναζάριο, μεταξύ άλλων.

Φλορεντίνο Πέρεθ Prtscr

Μετά από αυτό το στάδιο ο Φλορεντίνο Πέρεθ άφησε τη θέση και η Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε σε οικονομική και αθλητική κρίση μέχρι το 2009, όταν ο 76χρονος επέστρεψε στη Ρεάλ για να την τοποθετήσει στην ευρωπαϊκή σκηνή. Σε εκείνη τη μεταγραφική περίοδο, μεταξύ πολλών άλλων ονομάτων, μπήκαν τρεις μεγάλοι παγκόσμιοι αστέρες που έδωσαν σπουδαίες επιδόσεις στον σύλλογο για χρόνια: ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Κάκα και ο Καρίμ Μπενζεμά.

Από όλους αυτούς, ο τελευταίος που έφυγε ήταν ο Γάλλος επιθετικός, ο οποίος κατευθύνθηκε στη Σαουδική Αραβία αφού ολοκλήρωσε την τελευταία σεζόν, στην οποία κέρδισε και τη Χρυσή Μπάλα για τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις την περασμένη σεζόν. Τώρα η Ρεάλ Μαδρίτης έβαλε ήδη τις βάσεις για την επόμενη σεζόν και είναι ήδη ξεκάθαρο ότι οι «μερένχες» έχουν μια ομάδα «διψασμένη» για τίτλους μέχρι την επόμενη δεκαετία. Αλήθεια, ποιος θα την σταματήσει;