Η επιστροφή του Σέρχιο Ράμος εκεί που αγαπήθηκε περισσότερο

Ο Ράμος με τη φανέλα της Ρεάλ

i

©PrtScr

Η επιστροφή του Σέρχιο Ράμος εκεί που αγαπήθηκε περισσότερο

Στέλιος Βαρδάκης 14:07 - 25.02.2024

Η Σεβίλλη φιλοξενείται από την Ρεάλ Μαδρίτης στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» για το πρωτάθλημα και ο Σέρχιο Ράμος επιστρέφει εκεί που έγραψε ιστορία και αγαπήθηκε περισσότερο.

Η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται την Σεβίλλη στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της La Liga, θέλοντας να ξεφύγει κι άλλο στην κορυφή της βαθμολογίας.

Κεντρικό πρόσωπο όμως στην συγκεκριμένη αναμέτρηση θα είναι ένας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στην ομάδα της Ανδαλουσίας. Ο λόγος φυσικά για τον Σέρχιο Ράμος. Ο 37χρονος έχει γράψει την δική του ιστορία με τη «βασίλισσα» και επιστρέφει στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» μετά από τρία χρόνια.

Συγκεκριμένα, ο πρώην αρχηγός της «βασίλισσας» θα πατήσει ξανά το πόδι του στο χορτάρι του θρυλικού γηπέδου της Ρεάλ έπειτα από 1.486 μέρες. Η τελευταία φορά που ο Ράμος αγωνίστηκε με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Μπερναμπέου» ήταν στις 1 Μαρτίου του 2020 και την νίκη με 2-0 επί της Μπαρτσελόνα.

Πάντως, η τελευταία φορά που φόρεσε τα χρώματα της Ρεάλ ήταν στον ημιτελικό του Champions League κόντρα στην Τσέλσι τον Μάιο του 2021 στο «Stamford Bridge» και την ήττα με 2-0. Θυμίζουμε πως εκείνη τη σεζόν η Ρεάλ χρησιμοποιούσε το βοηθητικό της γήπεδο λόγω των εργασιών στο «Μπερναμπέου» αλλά και της έλλειψης παρουσίας φιλάθλων στα γήπεδα εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19.

Συνολικά, ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός βρισκόταν στην 35 φορές πρωταθλήτρια Ισπανίας από το καλοκαίρι του 2005 μέχρι το καλοκαίρι του 2021. Φόρεσε τη φανέλα της 671 φορές σε όλες τις διοργανώσεις (4ος στη σχετική λίστα) και κατέγραψε 101 γκολ και 40 ασίστ και μαζί της πανηγύρισε 22 τίτλους (7ος στη σχετική λίστα).

Μάλιστα, ο Ράμος διετέλεσε πρώτος αρχηγός της Ρεάλ από τη σεζόν 2014/15 έως και τη χρονιά 2020/21.