Η Σεβίλλη καταγγέλλει την Ρεάλ για το βίντεο με τους διαιτητές πριν το ντέρμπι στο «Μπερναμπέου»

Η Σεβίλλη καταγγέλλει την Ρεάλ για το βίντεο με τους διαιτητές πριν το ντέρμπι στο «Μπερναμπέου»

Κώστας Τόπας 15:02 - 24.02.2024 / Ανανεώθηκε: 15:02 - 24.02.2024

Η Σεβίλλη εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, μετά το βίντεο για τους διαιτητές που μετέδωσε το κανάλι της Ρεάλ, πριν το μεταξύ τους ντέρμπι.

Λίγες ώρες πριν το μεταξύ τους ντέρμπι (25/02, 22:00) η Σεβίλληεξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας ανέφερε ότι έχει προχωρήσει στην καταγγελία κατά των Μαδριλένων, στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της ισπανικής Ομοσπονδίας, για το βίντεο που πρόβαλε στα κανάλια της στα social media η Ρεάλ Μαδρίτης εναντίον του διαιτητή, ενόψει του μεταξύ τους αγώνα στο «Μπερναμπέου», Ντίας ντε Μέρα.

Μέσω της καταγγελίας η Σεβίλλη θέλει να αναφέρει επίσημα αυτά τα γεγονότα στα ομοσπονδιακά όργανα, προκειμένου να αξιολογήσει εάν αυτά τα γεγονότα μπορούν να θεωρηθούν παραβίαση των Γενικών Κανονισμών της Ομοσπονδίας ή οποιωνδήποτε άλλων κανονισμών που ισχύουν για αυτήν. Ο σύλλογος επιθυμεί επίσης να επαναλάβει την σθεναρή του καταδίκη αυτών των συμπεριφορών και των ενορχηστρωμένων εκστρατειών για την υπονόμευση της εικόνας του διαιτητικού καθεστώτος, προκαλώντας σοβαρή ζημιά στο ισπανικό ποδόσφαιρο και αμφισβητώντας την ακεραιότητα της διοργάνωσης.

Η στρατηγική της Ρεάλ Μαδρίτης με το τηλεοπτικό της κανάλι ήταν μια κοινή τάση όλη τη σεζόν και το δίκτυο είναι ο εκτελεστικός βραχίονας για να πιέσει το θεσμό των διαιτητών σε όλους τους αγώνες της La Liga. Σήμερα οι «κατηγορούμενοι» από τους Μαδριλένους είναι ο ρέφερι της μεταξύ τους αναμέτρησης αλλά και ο VARίστας. Ο πρώτος δεν έχει διαιτητεύσει κανένα ματς στον οποίο οι «μερένχες» έχουν χάσει, αλλά το κανάλι τον κατηγορεί για λάθη στο Αλαβές - Ρεάλ αυτή τη σεζόν. Για τον δεύτερο η ομάδα του Φλορεντίνο Πέρεθ κάνει λόγο για «ανισότητα κριτηρίων» στις περιπτώσεις που έχει διευθύνει αγώνα της Ρεάλ.