«Το VAR έκανε τους διαιτητές χειρότερους», έξω φρενών ο Χούμελς για το πέναλτι κόντρα στην Αϊντχόφεν (vids)

Ματς Χούμελς

i

PrtScr

«Το VAR έκανε τους διαιτητές χειρότερους», έξω φρενών ο Χούμελς για το πέναλτι κόντρα στην Αϊντχόφεν (vids)

Κώστας Τόπας 09:08 - 21.02.2024

Ο αμυντικός της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Ματς Χούμελς έχασε την ψυχραιμία του μετά το πέναλτι που σφύριξε ο διαιτητής εναντίον κατά την ισοπαλία στην έδρα της Αϊντχόφεν, στον πρώτο αγώνα των «16» του Champions League.

Με θετικό αποτέλεσμα έφυγε η Μπορούσια Ντόρτμουντ την Τρίτη (20/02) από την έδρα της Αϊντχόφεν (1-1) στον πρώτο αγώνα των «16» του Champions League. Αλλά αυτό το αποτέλεσμα σενάριο ενόχλησε βαθιά τον Ματς Χούμελς. Ο Γερμανός αμυντικός τάχθηκε κατά της απόφασης του διαιτητή Σρτζαν Γιοβάνοβιτς να σφυρίξει πέναλτι εναντίον του για ανύπαρκτο φάουλ, σύμφωνα με τον παίκτη των Βεστφαλών. Ο Χούμελς έκανε τάκλιν με την μπάλα μπροστά στον Μάλικ Τίλμαν (53ος) πριν ακουμπήσει το πόδι του Αμερικανού διεθνή.

«Το VAR έκανε τους διαιτητές χειρότερους»

Την απόφαση του Σέρβου διαιτητή επιβεβαίωσε το VAR. Αυτό έκανε τον Χούμελς να εκραγεί, ο οποίος μοιράστηκε την οργή του στα κοινωνικά δίκτυα διαμαρτυρόμενος για τη συσσώρευση αντίθετων αποφάσεων εναντίον της Ντόρτμουντ τους τελευταίους μήνες. «Τι αστείο πέναλτι εναντίον μας», είπε ο Γερμανός διεθνής (78 συμμετοχές, 5 γκολ). «Και πάλι! Δεν μπορώ να πιστέψω ότι μπορεί να υπάρξουν αποφάσεις όπως η σημερινή ή εναντίον της Τσέλσι ή της Παρί Σεν Ζερμέν με VAR».

Ο πρώην παίκτης της Μπάγερν Μονάχου θυμάται την οδυνηρή ανάμνηση του πέναλτι που επιβλήθηκε στην Τσέλσι κατά τη διάρκεια του γύρου των «16» του δεύτερου αγώνα του Champions League (2-0) τον Μάρτιο του 2023 για ένα ακούσιο χέρι από πίσω από τον Μάριους Βολφ. Ένα πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Κάι Χάβερτς στη δεύτερη προσπάθειά του, αφού ο επιθετικός των Μπλε, που απέτυχε την πρώτη φορά, είχε μια δεύτερη ευκαιρία αφού οι παίκτες της Ντόρτμουντ ήταν στην περιοχή του πέναλτι. 

Η ανάμνηση της Παρί είναι πιο πρόσφατη. Χρονολογείται από τον πρώτο αγώνα των ομίλων τη φετινή σεζόν που κέρδισε η Παρί (2-0) στο «Παρκ Ντε Πρενς», στις 19 Σεπτεμβρίου. Ο Κιλιάν Εμπαπέ άνοιξε το σκορ από το σημείο του πέναλτι μετά από ένα ακούσιο αλλά χαλαρό χέρι του Νίκλας Σούλε.

Ο Χούμελς εξέφρασε εκτενέστερα τον θυμό του σε συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα. «Υπάρχει ποινή στο 0%. Μηδέν. Κάνω τάκλιν, παίζω καθαρά πρώτα την μπάλα και την πιάνω λίγο, είναι ποδόσφαιρο. Ο Τίλμαν ξέσπασε στα γέλια, ο Μπακαγιόκο ξέσπασε στα γέλια στο γήπεδο. Όλοι μου χαμογέλασαν για λεπτά Συγγνώμη, είμαστε στο Champions League. Αυτό είναι το δεύτερο γελοίο πέναλτι που δεχόμαστε μετά τον αγώνα της PSG. Δεν καταλαβαίνω τους διαιτητές αυτή τη στιγμή».

Ο Χούμελς προτείνει να συμπεριληφθούν πρώην ποδοσφαιριστές στη μονάδα VAR και αποδοκιμάζει τους ισχύοντες κανόνες που, σύμφωνα με τον ίδιο, οδηγούν το ποδόσφαιρο σε λάθος κατεύθυνση. «Έχουμε δεχτεί μερικά πέναλτι εναντίον μας σε διεθνές επίπεδο. Συν την κόκκινη κάρτα από εμένα στον Άγιαξ. Το ακυρωμένο γκολ της Λειψίας τώρα εναντίον της Ρεάλ. Είναι απλώς κοινή λογική. Δεν χρειάζεται να συμβουλεύεστε τους κανόνες. 

Σφυρίζουμε πέναλτι σε καταστάσεις όπου Μην σφυρίζετε ελεύθερα χτυπήματα στη μεσαία γραμμή τώρα. Σφυρίζουμε με τα χέρια που δεν σφυρίζουμε στη μεσαία γραμμή, αλλά υπάρχει ένα πέναλτι. Είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι υπάρχει λάθος δρόμος από αυτή την άποψη. Δυστυχώς, αισθάνομαι ότι το VAR έκανε τους διαιτητές Πιο πριν, πίστευα ότι οι διαιτητές ήταν πολύ καλύτεροι».