Οι 12 χώρες στις οποίες έχει μπάλα τα Χριστούγεννα

Μπεσίκτας

i

©Photo by Ali Atmaca/Anadolu via Getty Images/Ideal Images

Οι 12 χώρες στις οποίες έχει μπάλα τα Χριστούγεννα

Κώστας Τόπας 12:56 - 25.12.2023

Υπάρχουν μέρη που το ποδόσφαιρο δεν σταματάει στις 25 Δεκεμβρίου. Για την ακρίβεια 12 χώρες σήμερα (25/12) γιορτάζουν τα Χριστούγεννα με... μπάλα!

Οι ελληνικές ομάδες κάνουν διακοπές αυτές τις μέρες, απολαμβάνοντας τις διακοπές των Χριστουγέννων, αλλά υπάρχουν χώρες στις οποίες το ποδόσφαιρο δεν σταματά ούτε κατά τις 25 Δεκεμβρίου. Ναι, υπάρχουν πρωταθλήματα με αγώνες που γίνονται την ίδια την ημέρα των Χριστουγέννων.

Η τουρκική Super Lig

Η τουρκική Super Lig είναι το μεγαλύτερο πρωτάθλημα στο οποίο θα διεξαχθούν αγώνες στις 25 Δεκεμβρίου. Σήμερα, μάλιστα είναι προγραμματισμένες τέσσερις αναμετρήσεις, με αυτή της Μπεσίκτας κόντρα στην Χατάϊσπορ να ξεχωρίζει.

Το Ισραήλ

Μπορεί να μην υπάρχουν προγραμματισμένοι αγώνες της πρώτης κατηγορίας στο Ισραήλ, αλλά το πρόγραμμα περιλαμβάνει αναμετρήσεις στη National League, που είναι η δεύτερη κατηγορία της χώρας.

Η Σαουδική Αραβία

Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει στην Αραβία όπως στο Ισραήλ. Δεν διεξάγονται αγώνες στην κορυφαία κατηγορία, στην οποία υπάρχουν δεκάδες αστέρια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου από το περασμένο καλοκαίρι, αλλά υπάρχουν αγώνες στην κατηγορία 1, που είναι ουσιαστικά η δεύτερη κατηγορία. Για παράδειγμα, η Al Najma-Al Qadisiyah αναμετράται με την Αλ Καντισίγια.

Η Αίγυπτος

Η πρωτοπόρο Πίραμιντςδεν παίζει, ούτε η Αλ Αχλί, πρόσφατα κατετάγη τρίτη στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, αλλά υπάρχει μια El Gouna-ENPPI και μια Baladiyet El Mahallah-National Bank, και οι δύο αγώνες στην Premier League της Αιγύπτου. .

Η Ταϊλάνδη

Δεν υπάρχει πολύ επίπεδο στο ταϊλανδέζικο ποδόσφαιρο, αλλά υπάρχει ένας αγώνας Πρώτης Κατηγορίας: Port FC-Ratchaburi.

 Μπαχρέιν

Υπάρχει και ποδόσφαιρο στην Premier League του Μπαχρέιν. Συγκεκριμένα δύο παιχνίδια: Al Shabab-Al Ahli και Al Riffa-Busaiteen.

Η Γκάνα

Υπάρχει επίσης ποδόσφαιρο την ημέρα των Χριστουγέννων στην Premier League της Γκάνας. Συγκεκριμένα ένα ματς, το LCFC-Heart of Lions.

Το Ιράν

Πλούσια η δράση στο ποδόσφαιρο του Ιράν. Για σήμερα (25/12) είναι προγραμματισμένα τα ματς Sanat Naft-Zob Ahan και Malavan-Tractor.

Το Αζερμπαϊτζάν

Διεξάγονται επίσης τρεις αγώνες της πρώτης κατηγορίας του αζερικού πρωταθλήματος. Πρόκειται για το Araz Saatli-Trevan, το Karvan Yevlakh-Zaqatala και το Imisli-Energetik.

Η Ακτή Ελεφαντοστού

Προγραμματισμένος για σήμερα είναι ένας μόνος αγώνας και συγκεκριμένα για την Ivorian Ligue 1. Το SOL FC-Mimosas.

Το Κουβέιτ

Δράση τα Χριστούγεννα (25/12) έχουν επίσης στο Κουβέιτ, με την διεξαγωγή δύο αγώνων αντιστοιχούν στην Premier League. Τα ματς  Al Arabi-Al Shabab και Al Nasr-Al Salmiya.

Η φάση που ο Ικάρντι «κουτουλάει» στο δοκάρι αλλά η Γαλατασαράι υποστηρίζει ότι ο Αργεντινός δέχθηκε χτύπημα από αντίπαλο (vid)
REST OF THE WORLD

12:34 - 25.12.2023

Η φάση που ο Ικάρντι «κουτουλάει» στο δοκάρι αλλά η Γαλατασαράι υποστηρίζει ότι ο Αργεντινός δέχθηκε χτύπημα από αντίπαλο (vid)

Στην Φενέρμπαχτσε υποστηρίζουν ότι ο Μάουρο Ικάρντι χτύπησε μόνος του στο δοκάρι και ότι το μαυρισμένο μάτι του δεν προήλθε από χτύπημα δικού της παίκτη.

Το Βιετνάμ

Τέλος, τέσσερις αγώνες παίζονται στο Βιετνάμ που αντιστοιχούν στο γυναικείο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου του. Αξίζει να θυμίσουμε ότι η εθνική του ομάδα ήταν παρούσα στο τελευταίο Μουντιάλ σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.