Aπό την σκληρή κριτική η «Equipe» πέρασε στην αποθέωση για τον Μέσι μετά την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας (vid)

Λιονέλ Μέσι

i

PrtScr

Aπό την σκληρή κριτική η «Equipe» πέρασε στην αποθέωση για τον Μέσι μετά την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας (vid)

Κώστας Τόπας 09:00 - 31.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:54 - 31.10.2023

Μετά την βράβευση με την όγδοη Χρυσή Μπάλα στην καριέρα του, η γαλλική εφημερίδα «Equipe» που πάντα του ασκούσε έντονη κριτική όσο ήταν στην Παρί Σεν Ζερμέν, έπεσε στα πόδια του Λιονέλ Μέσι.

Η περίοδος του Λιονέλ Μέσι στο Παρίσι δεν ήταν ιδιαίτερα ευχάριστη για τους φίλους της Παρί Σεν Ζερμέν. Πόσω μάλλον για τον ίδιο, μιας και πολλές φορές δεχόταν έντονη κριτική από τα γαλλικά ΜΜΕ. Το βράδυ της Δευτέρας (30/10), ο Αργεντινός Παγκόσμιος πρωταθλητής έλαβε το βραβείο που δόθηκε από το περιοδικό «France Football» για τον καλύτερο παίκτης στον πλανήτη. Ο «Pulga» στέφθηκε νικητής για όγδοη φορά σε όλη την επαγγελματική του καριέρα και η εφημερίδα που τον σκληραγωγούσε πάντα, τον αναγνώρισε.

Η γαλλική εφημερίδα «Equipe» έγραψε στο πρωτοσέλιδό της: «Απεριόριστα μεγάλος», αποθεώνοντας με αυτόν τον τρόπο τον Λιονέλ Μέσι, τον οποίο σχεδόν σε κάθε αγώνα της Παρί Σεν Ζερμέν, του ασκούσε έντονη κριτική για τις επιδόσεις του.

Ο 36χρονος Αργεντινός από το Ροζάριο είχε ήδη κερδίσει το τρόπαιο το 2009, το 2010, το 2011, το 2012, το 2015, το 2019 και το 2021. Αυτή ήταν μια... εκδίκηση στην Παρί Σεν Ζερμέν και στο Παρίσι, την πόλη που του άφησε γλυκόπικρα συναισθήματα. Αν και κέρδισε δύο Ligue 1 και ένα Κύπελλο, κατά καιρούς, ο «Pulga» πέρασε άσχημα, όπως άλλωστε παραδέχθηκε και ο ίδιος στις δηλώσεις του.

Ο Μέσι δεν είπε ούτε μια κουβέντα για την Παρί και προκάλεσε αντιδράσεις (vid)
LIGUE 1

08:34 - 31.10.2023

Ο Μέσι δεν είπε ούτε μια κουβέντα για την Παρί και προκάλεσε αντιδράσεις (vid)

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, μετά την κατάκτηση της όγδοης Χρυσής Μπάλας, ο Λιονέλ Μέσι δεν έκανε ούτε μία αναφορά στην Παρί Σεν Ζερμέν, κάτι που δεν άρεσε καθόλου στους φίλους των Παριζιάνων.

Στην τελική βαθμολογία, ο Μέσι ξεπέρασε σε ψήφους τον Νορβηγό, Έρλινγκ Χάαλαντ και τον Γάλλο, Κιλιάν Εμπαπέ. Στην κατάταξη ήταν επίσης οι Αργεντινοί Χούλιαν Άλβαρες (7ος), Εμιλιάν Μαρτίνες (15ος και νικητής του τροπαίου Yashin για τον καλύτερο τερματοφύλακα στον κόσμο) και Λαουτάρο Μαρτίνες (20ος).

Sportal Monday Live: Άτλας στο ΣΕΦ ο Μήτογλου, νίκη - δήλωση της ΑΕΚ απέναντι στον ΠΑΟΚ και το σόου Ποντένσε στην Κρήτη

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!