Τι αλλάζει στη Χρυσή Μπάλα και πώς θα την κερδίζει ένας παίκτης

Χρυσή Μπάλα

i

©Intime

Τι αλλάζει στη Χρυσή Μπάλα και πώς θα την κερδίζει ένας παίκτης

Κώστας Τόπας 09:04 - 07.06.2024 / Ανανεώθηκε: 09:04 - 07.06.2024

Το ανώτατο όργανο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, UEFA μπαίνει στη διοργάνωση του βραβείου και εντάσσεται στο France Football ως συνεργάτης.

Η Χρυσή Μπάλα αυτής της σεζόν έρχεται με αλλαγές. Η UEFA συμμετέχει πλήρως στη διοργάνωση του βραβείου και συμμετέχει στο France Football, το διάσημο γαλλικό περιοδικό, το οποίο κάποτε συνδέθηκε με τη FIFA, ως συνεργάτης. Η τελετή απονομής θα γίνει στις 28 Οκτωβρίου στο Παρίσι, αλλά στις 4 Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθούν οι υποψήφιοι για το βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστή της σεζόν, καθώς και οι υποψήφιοι για τα υπόλοιπα βραβεία.

Η ανάδειξη των εκλεκτών προέρχεται από τη γνώμη των δημοσιογράφων του France Football. Από εκεί και πέρα ​​εμφανίζεται το πάνελ των δημοσιογράφων, που αποφασίζουν για το βραβείο. Στο The Best της FIFA, ωστόσο, το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στους αρχηγούς και τους προπονητές όλων των εθνικών ομάδων του κόσμου.

Η ιστορία της Χρυσής Μπάλας του Μαραντόνα: Από την κλοπή της μαφίας μέχρι την κατάσχεση από τη Δικαιοσύνη και την απαγόρευση δημοπρασίας
REST OF THE WORLD

09:15 - 06.06.2024

Η ιστορία της Χρυσής Μπάλας του Μαραντόνα: Από την κλοπή της μαφίας μέχρι την κατάσχεση από τη Δικαιοσύνη και την απαγόρευση δημοπρασίας

Τα δικαστήρια επέβαλαν εμπάργκο στην διαδικασία της δημοπρασίας της Χρυσής Μπάλας του Μαραντόνα από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986, μέχρι να επιλυθεί η διαφορά για την ιδιοκτησία του.

Η αξία της σεζόν

Η άφιξη της UEFA έφερε μαζί της ορισμένες αλλαγές στα βραβεία. Με την ευκαιρία αυτή, η κριτική επιτροπή θα αποτελείται από έναν δημοσιογράφο από κάθε μία από τις 100 κορυφαίες χώρες στην κατάταξη της FIFA. Τι επιβραβεύεται; Τι έγινε αυτή τη σεζόν, το Euro 2024, το Copa América 2024 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Επομένως, επιστρέφουμε στη μορφή της αναγνώρισης του τι κάνουν κατά τη διάρκεια μιας σεζόν, μια περίσταση που άλλαξε λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ.

Τα βραβεία που απονεμήθηκαν είναι η Χρυσή Μπάλα ανδρών και γυναικών, το τρόπαιο Kopa (καλύτερος νεαρός παίκτης), το τρόπαιο Yashin (καλύτερος τερματοφύλακας), το τρόπαιο Gerd Müller (καλύτερος επιθετικός συλλόγου/εθνικής ομάδας), η ομάδα της Χρονιάς για άνδρες, Τρόπαιο Γυναικείας ομάδας της Χρονιάς, Τρόπαιο Προπονητή της Χρονιάς Ανδρών και Τρόπαιο Προπονητή της Χρονιάς Γυναικών. Αυτά τα δύο τελευταία βραβεία που δημιουργήθηκαν πρόσφατα.

«Η UEFA και η Χρυσή Μπάλα είναι συνώνυμα με την αθλητική αριστεία, επομένως η συνεργασία μας θα είναι ένας φυσικός συνδυασμός εξέχουσας θέσης και μιας συνέργειας που υπόσχεται να είναι εξαιρετική», λέει ο Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Με μέρος της σεζόν να κρίνεται σε επίπεδο εθνικής ομάδας, η Ρεάλ Μαδρίτης εμφανίζεται ως το μεγάλο φαβορί για να καταλάβει μεγάλο μέρος των επάθλων. Ο Βινίσιους, ο Μπέλιγχαμ και ο νέος παίκτης των «μερένχες», Κιλιάν Εμπαπέ θα μπορούσαν να οδηγήσουν τον σύλλογο σε διακρίσεις.