Υποφέρει στη Serie A, πετάει στο Champions League η Ίντερ - «Γονάτισε» τη Μπενφίκα στο «Luz» και ετοιμάζεται για τα ημιτελικά

Μπενφίκα - Ίντερ

i

Photo by Eric Verhoeven/Soccrates/Getty Images

Υποφέρει στη Serie A, πετάει στο Champions League η Ίντερ - «Γονάτισε» τη Μπενφίκα στο «Luz» και ετοιμάζεται για τα ημιτελικά

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 23:53 - 11.04.2023 / Ανανεώθηκε: 00:24 - 12.04.2023

Μπορεί στην Ιταλία να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, όμως στο Champions League είναι... Ίντερ, κάτι το οποίο απέδειξε και στο «Luz», όπου επικράτησε 2-0 της Μπενφίκα και έκανε τεράστιο βήμα για την πρόκριση στους «4».

Στην Ιταλία δεν βλέπεται, όμως στο Champions League είναι να 'χεις χίλια μάτια να τη βλέπεις. Ο λόγος για την Ίντερ, που παρά το αρνητικό σερί που τρέχει στη Serie A, στο «Luz» εμφανίστηκε με τελείως διαφορετικό πρόσωπο και πανηγύρισε τη νίκη επί της Μπενφίκα με 2-0, παίρνοντας έτσι καθαρό προβάδισμα πρόκρισης.

Οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, δίχως όμως να μπορούν να γίνουν απειλητικοί, με τον ρυθμό να είναι αρκετά χαμηλός. Ωστόσο, στη συνέχεια οι «αετοί» ισορρόπησαν το ματς και είχαν δύο καλές στιγμές στο 16' και στο 19' με τον Ντι Μάρκο και τον Ζοάο Μάριο αντίστοιχα.

Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στη Μπάγερν (3-0) και φουλάρει για τους «4» του Champions League
CHAMPIONS LEAGUE

23:56 - 11.04.2023

Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στη Μπάγερν (3-0) και φουλάρει για τους «4» του Champions League

Σε ένα ακόμα εξαιρετικό βράδυ, η Μάντσεστερ Σίτι έκανε εύκολο το έργο της πρόκρισης στα ημιτελικά του Champions League, απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου, της οποίας επικράτησε με 3-0. Πλέον οι Βαυαροί καλούνται να ανατρέψουν το εις βάρος τους αποτέλεσμα στη ρεβάνς, ένα σενάριο το οποίο μόνο εύκολο δεν είναι.

Η ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι απάντησε στο 25ο λεπτό, όταν ο Ατσέρμπι ανέβηκε και έκανε ένα πολύ δυνατό μακρινό σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Οι Ιταλοί έγιναν ξανά επικίνδυνοι στο 39' με ένα ωραίο γύρισμα του Μπαρέλα μέσα στην αντίπαλη περιοχή, το οποίο όμως δεν βρήκε αποδέκτη και το 0-0 παρέμεινε μέχρι και την ανάπαυλα.

Με την έναρξη της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 51' οι Ιταλοί αιφνιδίασαν τους γηπεδούχους και άνοιξαν το σκορ. Ο Μπαστόνι με μια φοβερή σέντρα βρήκε τον Μπαρέλα κι εκείνος με μια τρομερή κεφαλιά νίκησε τον Βλαχοδήμο για το 0-1. Έπειτα από πέντε λεπτά, η ομάδα του Σμιντ «άγγιξε» την ισοφάριση, με τους Ντάμφρις και Μπαστόνι να διώχνουν πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή μετά από σουτ του Ράμος.

Η Μπενφίκα μετά το γκολ που δέχτηκε είχε ανεβάσει πολύ ψηλά τις γραμμές της, ψάχνοντας την απάντηση, κάτι το οποίο την έκανε να αντιμετωπίζει πρόβλημα στα μετόπισθεν. Μετά τις απειλές των Μικιταριάν (66'), Μπαρέλα (74') και Ντάμφρις (78'), η Ίντερ κέρδισε πέναλτι στο 81' σε χέρι του Ζοάο Μάριο και ο Λουκάκου με μία εύστοχη εκτέλεση διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

Μπενφίκα: Βλαχοδήμος, Αντόνιο Σίλβα, Ζιλμπέρτο, Γριμάλδο, Μοράτο, Φλορεντίνο (64’ Νέρες), Τσικίνιο, Ζοάο Μάριο, Άουρσνες, Ράφα Σίλβα, Γκονσάλο Ράμος.

Ίντερ: Ονάνα, Ατσέρμπι, Μπαστόνι (90+1’ Ντε Φράι), Ντιμάρκο (63’ Γκόσενς), Ντάμφρις (87’ Ντ’Αμπρόζιο, Νταρμιάν, Μπρόζοβιτς, Μπαρέλα, Μιχιταριάν, Τζέκο (63’ Λουκάκου), Λαουτάρο Μαρτίνες (63’ Κορέα).

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Το γκολ που βρήκε η Ίντερ με τον Μπαρέλα στην έναρξη της επανάληψης αποσυντόνισε τελείως την Μπενφίκα, με αποτέλεσμα να μην επιστρέψει ποτέ στο παιχνίδι.

MVP: Ο Αλεσάντρο Μπαστόνι είχε τη φοβερή ασίστ στο πρώτο γκολ και ήταν «βράχος» στα μετόπισθεν της ιταλικής ομάδας σε όλο το 90λεπτο.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Ο Νικολό Μπαρέλα πέτυχε το πρώτο του γκολ με κεφαλιά με τη φανέλα της Ίντερ!

Η ΡΕΒΑΝΣ: Ο επαναληπτικός αγώνας των δύο ομάδων που θα διεξαχθεί στο «Τσουζέπε Μεάτσα» έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη (19/4).