Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στη Μπάγερν (3-0) και φουλάρει για τους «4» του Champions League

Ποδοσφαιριστές της Μάντσεστερ Σίτι

i

Photo by Catherine Ivill/Getty Images

Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στη Μπάγερν (3-0) και φουλάρει για τους «4» του Champions League

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:56 - 11.04.2023 / Ανανεώθηκε: 00:02 - 12.04.2023

Σε ένα ακόμα εξαιρετικό βράδυ, η Μάντσεστερ Σίτι έκανε εύκολο το έργο της πρόκρισης στα ημιτελικά του Champions League, απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου, της οποίας επικράτησε με 3-0. Πλέον οι Βαυαροί καλούνται να ανατρέψουν το εις βάρος τους αποτέλεσμα στη ρεβάνς, ένα σενάριο το οποίο μόνο εύκολο δεν είναι.

Μετά τη Λειψία η Μάντσεστερ Σίτι βρήκε… νέο θύμα, αφού η ομάδα της Premier League έκανε «πάρτι» στο «Ετιχάντ», επικρατώντας της Μπάγερν Μονάχου με 3-0. Με αυτόν τον τρόπο πήρε ισχυρό προβάδισμα ενόψει ρεβάνς και αν δεν αλλάξει κάτι συνταρακτικό, τότε οι «Πολίτες» θα βρεθούν στα ημιτελικά του UEFA Champions League.

Η γηπεδούχος μπήκε απειλητικά από το ξεκίνημα του αγώνα, θέλοντας από νωρίς να πάρει το προβάδισμα. Οι Βαυαροί βρήκαν τον τρόπο να ισορροπήσουν το παιχνίδι, όμως τελικά δεν γλίτωσαν το γκολ.

 Στο 26ο λεπτό ο Ρόντρι έκανε μία εξαιρετική ενέργεια, η οποία κατέληξε στα δίχτυα του Ζόμερ. Αυτό δεν ήταν αρκετό για τους παίκτες του Γκουαρδιόλα που έψαξαν το δεύτερο γκολ, όμως όσο πέρναγε η ώρα και βλέποντας πως η Μπάγερν αρχίζει να βρίσκει χώρους, προτίμησαν να διαχειριστούν το αποτέλεσμα.

Στο δεύτερο μέρος οι ισορροπίες άλλαξαν και η Μπάγερν θέλησε να ψάξει την ισοπαλία, με τον Σανέ να είναι ο μεγάλος άτυχος, αφού κάθε του τελική κατέληγε εκτός διχτυών. Η Σίτι βρήκε τον τρόπο να απαντήσει, φέρνοντας ξανά το ματς στα μέτρα της. 

Το γκολ ήρθε τελικά και ανήκε στον Μπερνάντο Σίλβα. Ο Ουπαμεκανό έκανε ένα τραγικό λάθος, η μπάλα έφτασε στον Χάαλαντ, εκείνος τροφοδότησε τον συμπαίκτη του, ο οποίος με κεφαλιά στο 69’ έκανε το 2-0. Από τον πίνακα των σκόρερ όμως δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο Νορβηγός, ο οποίος μετά την ασίστ του πέτυχε με κεφαλιά το τελικό 3-0.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στα λάθη της άμυνας από πλευράς Μπάγερν Μονάχου. Οι Βαυαροί είχαν μία άμυνα που ήταν στο έλεος των επιθετικών της Σίτι. Ζόμερ και… τύχη έσωσαν τους γηπεδούχους από τον διασυρμό.

MVP: Ενώ στο ξεκίνημα ήταν απών, τελικά ο Χάαλαντ βρήκε τον τρόπο να φωνάξει «είμαι εδώ». Με δική του ασίστ έρχεται το γκολ - αφού λίγο πριν ο ίδιος έχει κλέψει την μπάλα από τον Ουπαμεκανό - ενώ εκείνος είναι και ο παίκτης που κάνει πιο εύκολη τη ρεβάνς της ομάδας του μετά το 3-0.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Ο Έρλινγκ Χάαλαντ έχει σκοράρει 45 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις αυτή τη σεζόν, τα περισσότερα γκολ από κάθε άλλον παίκτη της Premier League σε μία μόνο χρονιά.