Ο ηγετικός Ζίβκοβιτς κατέγραψε ιστορικό ρεκόρ στη Φρανκφούρτη

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς

i

© Intime

Ο ηγετικός Ζίβκοβιτς κατέγραψε ιστορικό ρεκόρ στη Φρανκφούρτη

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 10:38 - 02.12.2023 / Ανανεώθηκε: 10:40 - 02.12.2023

Με το νικητήριο γκολ στη Φρανκφούρτη κόντρα στην Άιντραχτ, ο Ζίβκοβιτς πάτησε κορυφή σε μία ξεχωριστή λίστα για τον ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ «απέδρασε» από τη Φρανκφούρτη με σπουδαίο διπλό και... πέταξε για τους «16» του Conference League. Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου επικράτησε της Άιντραχτ με 2-1 στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής κι έκλεισε το εισιτήριό της για τον Μάρτιο.

Ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές στον θρίαμβο του Δικεφάλου, ήταν για ακόμη μία φορά ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Ο Σέρβος εξτρέμ εκμεταλλεύτηκε την αστάθεια του Τραπ, πήρε το ριμπάουντ κι έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους «ασπρόμαυρους», με αποτέλεσμα να βρει σε άλλο ένα σημαντικό ματς δίχτυα.

Αυτό ήταν το 11ο φετινό γκολ του «Ζίλε» με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, ενώ έχει μοιράσει και τρεις ασίστ σε 22 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Μάλιστα, εκτός από πολύ σημαντικό και κρίσιμο, το τέρμα του Ζίβκοβιτς στη Γερμανία αποτέλεσε και ιστορικό. Ο Σέρβος διεθνής έφτασε τα 12 γκολ με τον ΠΑΟΚ στην Ευρώπη κι έγινε πρώτος σκόρερ της ομάδας μεταξύ ξένων, αφού πέρασε το Ρόμπερτ Μακ που είχε 11.

Συνολικά, ο «Ζίλε» βρίσκεται στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας, πίσω από Αθανασιάδη (20) και Σαλπιγγίδη (14).

Δείτε τα γκολ του Ζίβκοβιτς με τη φανέλα του ΠΑΟΚ στο Europa Conference League:

Ο θρίαμβος του ΠΑΟΚ στη Φρανκφούρτη έφερε... χρυσάφι στα ταμεία

Τη φετινή σεζόν το σύνολο του Ρουμάνου τεχνικού ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στην Ευρώπη από τον δεύτερο προκριματικό γύρο και μέχρι σήμερα «τρέχει» ένα αήττητο σερί 11 αγώνων (8 νίκες - 3 ισοπαλίες). Όσον αφορά στα κέρδη, με τις συνεχόμενες προκρίσεις το καλοκαίρι, ο Δικέφαλος έβαλε αρχικά στα ταμεία του 300.000 ευρώ (από 100 χιλιάδες η πρόκριση σε κάθε γύρο).

Επίσης, στα ταμεία του συλλόγου μπήκαν περί τα 3 εκατ. ευρώ, ενώ υπάρχει και ένα έξτρα μπόνους συμμετοχής στους ομίλους που φτάνει το 1 εκατ. ευρώ. Οι τέσσερις νίκες στον όμιλο θα φέρουν στα ταμεία 2 εκατ. ευρώ, ενώ η πρόσφατη ισοπαλία κόντρα στην Αμπερντίν θα προσθέσει ακόμη 166.000 ευρώ. 

Να θυμίσουμε πως η ομάδα ης Θεσσαλονίκης έχει μπροστά της άλλη μία τελευταία ευρωπαϊκή υποχρέωση για τον όμιλο κόντρα στην Ελσνίκι στην Τούμπα, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής (14/12, 19:45).