Τρομερός Ζλάταν: «Κανείς δεν ήξερε ότι θα αποσυρθώ, είμαι ο Σούπερμαν αλλά έχω και μεγάλη καρδιά» (vids)

Zλάταν Ιμπραΐμοβιτς

i

PrtScr

Τρομερός Ζλάταν: «Κανείς δεν ήξερε ότι θα αποσυρθώ, είμαι ο Σούπερμαν αλλά έχω και μεγάλη καρδιά» (vids)

Κώστας Τόπας 08:58 - 05.06.2023

Μια ποδοσφαιρική εποχή τελειώνει στην Ιταλία και στον κόσμo, μετά το γεγονός ότι ο Zλάταν Ιμπραΐμοβιτς ανακοίνωσε την απόσυρσή του από το ποδόσφαιρο.

Σε ηλικία 41 ετών, ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς δεν θα φορέσει ξανά τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Ο Σουηδός αστέρας, μετά το τέλος του αγώνα της Μίλαν με την Ελλάς Βερόνα ανακοίνωσε με δάκρυα στα μάτια, την απόσυρσή του από την ενεργό δράση.

Μετά την ομιλία του, ο Ζλάταν παραχώρησε συνέντευξη Τύπου και μίλησε για όλους και για όλα. Την απόφασή του να αποχαιρετήσει το ποδόσφαιρο, τις στιγμές που έζησε στη Μίλαν, τις συγκρίσεις με άλλους ποδοσφαιριστές αλλά και για το γεγονός ότι δεν ήξερε κανένας στις τάξεις των «ροσονέρι» ότι θα κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

«Μια πολύ ιδιαίτερη μέρα για μένα, κράτησα μέσα μου αυτό το γεγονός ότι σταματάω το ποδόσφαιρο, δεν το είπα σε κανέναν, ο σύλλογος δεν το ήξερε. Από αύριο είμαι ελεύθερος άνθρωπος από αυτόν τον κόσμο. Σήμερα είναι η τελευταία μέρα ως επαγγελματίας, θέλω να ευχαριστήσω τη Μίλαν και όλες τις ομάδες στις οποίες έχω παίξει. Μέλλον; Τώρα έρχεται το επόμενο κεφάλαιο της ζωής μου.

Όταν ξύπνησα έβρεχε, είπα "Ο Θεός είναι και λυπημένος". Το συναίσθημα είναι πολύ δυνατό, έμοιαζα με ζόμπι που περπατάει. Αν αυτό ήταν πριν από 3 μήνες, θα είχα πανικοβληθεί. Σήμερα το δέχομαι και είμαι έτοιμος, λίγο λυπημένος βέβαια, το ποδόσφαιρο με έκανε άντρα. Όλοι οι παίκτες είναι "προγραμματισμένοι". Πανικός είναι όταν ξυπνάς και δεν ξέρεις πια τι να κάνεις. Θα μου λείψουν τα αποδυτήρια, είναι ένα σπίτι για εμάς τους παίκτες, είμαστε προστατευμένοι μέσα στα αποδυτήρια. Τώρα δυστυχώς πρέπει να μοιραστώ με τη γυναίκα μου το σπίτι.

Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι ο Ίμπρα είναι ο Σούπερμαν. Λοιπόν, είμαι ο Σούπερμαν, αλλά έχω και μεγάλη καρδιά. Κοιτούσα τριγύρω, προσπαθούσα να βρω ένα πρόσωπο που θα μου έδινε δύναμη, αλλά όλοι έκλαιγαν! Κοίταξα τους παίκτες, έκλαιγαν. Οι οπαδοί έκλαιγαν. Κοίταξα τη γυναίκα μου, σκέφτηκα ότι θα μου δώσει τη δύναμη να το κρατήσω μαζί, αλλά μετά έκλαιγε περισσότερο από όλους. Πρέπει να μείνω στον κόσμο του ποδοσφαίρου; Προς το παρόν, παίρνω τον χρόνο μου και απολαμβάνω αυτό που έχω κάνει. Δεν είναι σωστό να παίρνω μια απόφαση τόσο γρήγορα, υπάρχει πάρα πολύ συναίσθημα και θα κάνω μια επιλογή αυτό το καλοκαίρι. Προπονητής ή αθλητικός διευθυντής; Υπάρχει μεγάλη ευθύνη. Πρέπει να σκεφτείς προσεκτικά: Δεν νομίζω ότι αφήνω το ποδόσφαιρο γενικά, το γήπεδο σίγουρα.

Θα υπάρχει μόνο ένας Ζλάταν, δεν σκέφτομαι για τον εγωισμό μου. Όποιος έρθει μετά από εμένα θα είναι ένας άλλος παίκτης με άλλη ιστορία. Με συνέκριναν με τον Φαν Μπάστεν, αλλά δεν είναι δίκαιο να κάνουμε τέτοιες συγκρίσεις. Ό,τι έκανα το έκανα με τον Μίνο (Ραϊόλα). Ήμουν μόνος και δεν είχα κανέναν δίπλα μου, είμαι πολύ ιδιωτικός άνθρωπος. Αν ήταν στο χέρι του, θα συνέχιζα να παίζω ποδόσφαιρο γιατί θα ήθελε χρήματα. Έρχεται η στιγμή που αποδέχεσαι την κατάσταση, αλλά πρέπει να έρθει μόνο από εμένα. Έχω λάβει προσφορές; Ναι, αλλά δεν ήταν ενδιαφέρουσες. Αν κάποιος αποφασίσει να μην συνεχίσει, οι προσφορές δεν μετράνε πια», ήταν τα λόγια του Ζλάταν στη συνέντευξη Τύπου.