Ο Φέλιξ «ρήμαξε» οικονομικά την Τσέλσι και δεν δικαίωσε τους Λονδρέζους (vids)

Ζοάο Φέλιξ

i

Ζοάο Φέλιξ/©ChelseaFC

Ο Φέλιξ «ρήμαξε» οικονομικά την Τσέλσι και δεν δικαίωσε τους Λονδρέζους (vids)

Κώστας Τόπας 13:11 - 31.05.2023 / Ανανεώθηκε: 13:11 - 31.05.2023

Στην Αγγλία τραβούν τα μαλλιά τους συγκρίνοντας τι πλήρωσε η Τσέλσι για τον Ζοάο Φέλιξ, ο οποίος δεν έπεισε με τις εμφανίσεις του στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Ο Ζοάο Φέλιξ βρίσκεται ήδη σε διακοπές περιμένοντας την κλήση της Πορτογαλίας για το Nations League. Ο ποδοσφαιριστής της Ατλέτικο Μαδρίτης περνάει λίγες μέρες στην Ίμπιζα μετά την ολοκλήρωση της σεζόν με την Τσέλσι, όπου έχει αφήσει περισσότερες σκιές παρά φώτα στον δανεισμό του από τους «ροχιμπλάνκος».

Οι Λονδρέζοι ενημέρωσαν τους Ισπανούς ότι δεν θα παλέψουν για να συνεχίσει ο Πορτογάλος στο «Στάμφορντ Μπριτζ», αφού ο νέος προπονητής των «μπλε», Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, δεν τον έχει στα πλάνα του για την επόμενη σεζόν. Κάτι που επιβεβαίωσε ο πρόεδρος, Ενρίκε Σερέζο και που θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα για τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι αισθάνεται άνετα στο Λονδίνο αλλά και στις τάξεις της Τσέλσι.

Καθώς δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει με το μέλλον του, στην Αγγλία έκαναν απολογισμό των πέντε μηνών που ο Ζοάο Φέλιξ ήταν στην Τσέλσι. Και από οικονομική άποψη, η μεταγραφή του αποδείχθηκε καταστροφική για τους Λονδρέζους.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Τσέλσι πλήρωσε 11 εκατομμύρια ευρώ για τον δανεισμό του, στο συμβόλαιο που υπέγραψε ο 23χρονος Πορτογάλος επιθετικός υπήρχαν και μπόνους. Οπως κάθε γκολ του κόστισε περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια ευρώ (πέτυχε τέσσερα σε 20 αγώνες) και κάθε ματς που έπαιζε ο Ζοάο Φέλιξ είχε αξία πάνω από 850.000 ευρώ. Σχεδόν 14.000 ευρώ το λεπτό στο γήπεδο.  

Ο Φέλιξ ξεκίνησε μόνο τρεις αγώνες ως βασικός, υπό τον υπηρεσιακό προπονητή Φρανκ Λάμπαρντ, ο οποίος έθιξε την πρόκληση να χωρέσει τον παίκτη στο πλευρό του.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχει τεράστιο ταλέντο. Αυτό είναι πραγματικά ορατό στην καθημερινή προπόνηση, δείχνοντας τι μπορεί να κάνει γύρω από το κουτί. Νομίζω ότι πιθανώς για εμένα πρέπει να βρω μια ξεκάθαρη δομή και μια ξεκάθαρη ιδέα για το πώς δουλεύουμε, και αυτή είναι η πρόκληση με τον Ζοάο», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Λάμπαρντ.