Οι νικητές και οι χαμένοι της Premier League: Πώς κάθε ομάδα επηρεάστηκε από το VAR (vid)

Φάσεις που χρησιμοποιήθηκε το VAR στην Premier League

i

PrtScr

Οι νικητές και οι χαμένοι της Premier League: Πώς κάθε ομάδα επηρεάστηκε από το VAR (vid)

Κώστας Τόπας 12:45 - 31.05.2023

Μια μελέτη δείχνει πώς κάθε σύλλογος της Premier League επηρεάστηκε από το VAR τη φετινή σεζόν, με την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι να μην ευνοείται από την τεχνολογία.

Η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα κέρδισε το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα και το έκανε με πλεονέκτημα πέντε βαθμών, έναντι της Άρσεναλ. Μετά από αυτό το σπουδαίο επίτευγμα, οι Πολίτες έβαλαν στα ταμεία τους περισσότερα από 190 εκατομμύρια ευρώ για την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους ενός πιθανού τρεμπλ.

Οι Πολίτες έφτασαν στην κατάκτηση της Premier League, χωρίς ωστόσο να χρειαστούν τη βοήθεια του VAR, το οποίο όπως αποδείχθηκε ήταν... εναντίον της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Επιπλέον, η Λιντς και η Λέστερ, που υποβιβάστηκαν αμφότερες την τελευταία αγωνιστική της σεζόν του πρωταθλήματος, καθώς και η Άρσεναλ και η Τότεναμ είχαν επίσης εναντίον τους VAR. Από την άλλη, οι Γουλβς, Γουέστ Χαμ Γιουνάιτεντ, Σαουθάμπτον και Κρίσταλ Πάλας ήταν οι ομάδες οι οποίες ευνοήθηκαν περισσότερο από κάθε άλλον σύλλογο στην Premier League με τη βοήθεια του Video assistant referee. 

Στην πρώτη θέση του σχετικού πίνακα βρίσκεται η Μπρέντφορντ, καθώς το VAR τις έδωσε έξι βαθμούς τη φετινή σεζόν και την... βοήθησε ώστε να τερματίσει στην ένατη θέση της βαθμολογίας. Η Λίβερπουλ και η Φούλαμ επωφελήθηκαν επίσης. Οπως το ίδιο ισχύει και για τις Νότιγχαμ Φόρεστ, την Άστον Βίλα, τη Μπόρνμουθ και τη Νιούκαστλ. Αντιθέτως, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι και Έβερτον ήταν ισάριθμες στην εξίσωση του VAR.

Ο Χουλιάν Άλβαρες μπορεί να γράψει ιστορία και να έχει κατακτήσει τα πάντα στις 10 Ιουνίου (vids)
PREMIER LEAGUE

11:59 - 31.05.2023

Ο Χουλιάν Άλβαρες μπορεί να γράψει ιστορία και να έχει κατακτήσει τα πάντα στις 10 Ιουνίου (vids)

Ο Χουλιάν Άλβαρες βρίσκεται πολύ κοντά στο να γράψει ιστορία καθώς μπορεί να γίνει ο παίκτης που έχει κατακτήσει Champions League, Premier League, Κύπελλο Αγγλίας copa Libertadores, και Παγκόσμιο Κύπελλο σε μία χρονιά.

Η λίστα με τους βαθμούς που κέρδισαν/έχασαν λόγω VAR:

  1. Μπρέντφορντ = +6
  2. Φούλαμ = +5
  3. Λίβερπουλ = +5
  4. Νότιγχαμ Φόρεστ = +3
  5. Άστον Βίλα = +1
  6. Μπόρνμουθ = +1
  7. Νιουκάστλ = +1
  8. Τσέλσι = 0
  9. Έβερτον = 0
  10. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ = 0
  11. Κρίσταλ Πάλας = -1
  12. Σαουθάμπτον = -1
  13. Γουέστ Χαμ Γιουνάιτεντ = -1
  14. Γουλβς = -1
  15. Άρσεναλ = -2
  16. Λέστερ Σίτι = -2
  17. Τότεναμ = -2
  18. Λιντς = -3
  19. Μπράιτον = -4
  20. Μάντσεστερ Σίτι = -4