Έχετε καταλάβει ποιον παίκτη έφερε η Λαμία; Το γκολ κόντρα στον Κριστιάνο και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (vids,pics)
i

Ο Ζόραν Τόσιτς κόντρα στη Ρεάλ / © Harry Engels/Getty Images/Ideal Images

Έχετε καταλάβει ποιον παίκτη έφερε η Λαμία; Το γκολ κόντρα στον Κριστιάνο και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (vids,pics)

Ανδρέας Σερεβέτας • 12:00 - 28.01.2023 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Η ιστορία του Ζόραν Τόσιτς που ήρθε στη Λαμία και μαζί φέρνει την... αύρα μεγάλων ποδοσφαιρικών παραστάσεων.

Πολλές φορές στο ποδόσφαιρο τα χρήματα δεν αποτελούν τον αποκλειστικό πόλο έλξης για κάποιον παίκτη προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του σε συγκεκριμένη ομάδα. Παίζουν και άλλα πράγματα ρόλο, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του Ζόραν Τόσιτς. Έχει λύσει από χρόνια το οικονομικό του πρόβλημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν έτοιμος να υπογράψει στην Ουγγρική Ντέμπρετσεν αλλά ξαφνικά έμαθε για το ενδιαφέρον της Λαμίας. Τελικά αποφάσισε να αλλάξει γνώμη την τελευταία στιγμή και να έρθει στην Ελλάδα. Όχι σε κάποια από τις ισχυρές ομάδες του πρωταθλήματος αλλά στη Λαμία, που παλεύει για τη σωτηρία της και θα διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. 

Το κίνητρο κατάκτησης ενός τροπαίου έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να πάρει την απόφαση. Επίσης η πλάστιγγα έγειρε υπέρ της Λαμίας λόγω των εξαιρετικών σχέσεων που έχει με τον τερματοφύλακα της ομάδας Μπόγιαν Σαράνοφ. Είναι και οι δύο από τη Σερβία. Ο Σαράνοφ του εξήγησε τα πάντα και προφανώς ο Ζόραν έμεινε ικανοποιημένος από όσα άκουσε. Τα υπόλοιπα είναι παρελθόν αναφορικά με την ολοκλήρωση της ηχηρής μεταγραφής, που είναι μία από τις καλύτερες στην ιστορία της ομάδας και γενικότερα του ελληνικού ποδοσφαίρου. 

Το παρελθόν του Τόσιτς έχει πολλά κεφάλαια. Ξεκίνησε την καριέρα του με την τοπική ομάδα Proleter Zrenjanin, πριν κάνει το ντεμπούτο του με την Mladost Lukićevo. Στη συνέχεια πήγε στην Μπουντούτσνοστ Μπανάτσκι Ντβορ, η οποία συγχωνεύτηκε με την Προλέτερ για να σχηματιστεί η Μπανάτ Ζρενιάνιν. Το ταλέντο του ξεχώρισε αμέσως. Μετά από ένα χρόνο υπέγραψε στην Παρτιζάν, στην οποία αγωνίστηκε για δύο σεζόν, πριν μετακομίσει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δυσκολεύτηκε με προπονητή τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και παραχωρήθηκε δανεικός για έξι μήνες στην Κολωνία. Στη συνέχεια τον απέκτησε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Από το 2007 μέχρι το 2016 αγωνίστηκε 76 φορές με την εθνική ομάδα της Σερβίας και σημείωσε 11 γκολ. Συμμετείχε, φορώντας το εθνόσημο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010.

Το 2017 επέστρεψε στην Παρτιζάν. Το 2020 μετακόμισε στην Κίνα για λογαριασμό της Taizhou Yuanda F.C, με την οποία αγωνίστηκε εννιά φορές. Ακολούθως στο Καζακστάν όπου έπαιξε σε 31 παιχνίδια με τη φανέλα της FC Τobol. Επόμενος σταθμός του είναι η Λαμία. Ο Τόσιτς έχει συνεργαστεί με αρκετούς σπουδαίους ποδοσφαιριστές. Το διάστημα που έμεινε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν αλλαγή του Κριστιάνο Ρονάλντο και του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ. Με τον πρώην Βούλγαρο επιθετικό έγιναν στενοί φίλοι. 

To 2012 ήταν αντίπαλος του Κριστιάνο Ρονάλντο όταν αντιμετώπισε με τη Ρωσική ομάδα στο γήπεδο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Τόσιτς σημείωσε ένα εντυπωσιακό γκολ με σουτ έξω από την περιοχή. Ήταν το δεύτερο ματς των δύο ομάδων στην φάση των «16» του UEFA Champions League. Δείτε τη φάση στο 05:21 στο βίντεο που ακολουθεί.  

Ο Τόσιτς δεν προκάλεσε πρόβλημα στις ομάδες που πήγε. Δεν έχει καταγραφεί κάποιο αρνητικό περιστατικό με προπονητή ή συμπαίκτη του. Ήταν από τα καλύτερα ταλέντα της γενιάς του στη Σερβία. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον πίστεψε, δαπάνησε επτά εκατομμύρια ευρώ για να τον φέρει στο Όλντ Τράφορντ αλλά όπως έχει συμβεί με εκατοντάδες καλούς ποδοσφαιριστές η υπόθεση δεν είχε αίσια κατάληξη για τις δύο πλευρές. 

Είναι καλός εκτελεστής στα φάουλ. Στην προσωπική του ζωή διατηρεί χαμηλό προφίλ. Του ταιριάζει το περιβάλλον της Λαμίας. Είναι ένας άνθρωπος που λατρεύει να παίζει ποδόσφαιρο. Είναι όλη του η ζωή. Θα δώσει τα πάντα, στη δύση της καριέρας του, για να βοηθήσει τη νέα του ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Μπορεί να κάνει τη διαφορά στην ομάδα του Σάββα Παντελίδη. Αυτό εύχονται και περιμένουν στη Λαμία.