Ζόρικο το τεστ για τον Ολυμπιακό στο Ibrox

Ολυμπιακός

i

© Intime

Ζόρικο το τεστ για τον Ολυμπιακό στο Ibrox

Τζιοβάνι Ζάκαρη 16:11 - 26.07.2023 / Ανανεώθηκε: 16:30 - 26.07.2023

Ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία να τεστάρει το επίπεδο που βρίσκεται αυτή την εποχή, στην έδρα μιας πολύ δυνατής ομάδας. To level up της Ρέιντζερς τα τελευταία χρόνια, ο τελικός του Europa League και το εξαιρετικά ταλαντούχο ρόστερ.

Πέρασε δύο βδομάδες στην Αυστρία, έδωσε τρία φιλικά, επέστρεψε, προχώρησε στην τρίτη του μεταγραφή με τον Φρέιρε μετά τους Ιμπόρα - Κίνι και ταξίδεψε για τη Γλασκώβη. Ο Ολυμπιακός είναι στην τσίτα εδώ και εβδομάδες, καθώς ο κύκλος εργασιών ενόψει της νέας σεζόν είναι ιδιαίτερα απαιτητικός. 

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ με την πολύτιμη συνδρομή του Αντόνιο Κορδόν, έχει ένα δύσκολο έργο και λίγο χρόνο προκειμένου να παρουσιάσει μια ελκυστική εκδοχή του Ολυμπιακού ενόψει της νέας σεζόν. Το ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ, η κατανομή των ρόλων και η ενσωμάτωση καινούργιων παικτών δεν μπορεί να είναι fast track διαδικασίες. Αντίθετα θέλουν τον τρόπο τους και την ακολουθία μιας συγκεκριμένης διαδρομής, προκειμένου η μετάβαση να είναι όσο πιο ομαλή γίνεται.

Ωστόσο στις 10 Αυγούστου ο Ολυμπιακός μπαίνει στη μάχη της Ευρώπης. Και εκεί απαιτείται ο υψηλότερος δυνατός βαθμός ετοιμότητας. Πάντα τηρουμένων των αναλογιών για την εποχή. Υπό αυτό το πρίσμα, ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη από δυνατά φιλικά. Τα τεστ επί αυστριακού εδάφους έδειξαν προτερήματα και αδυναμίες, τώρα απέναντι στη Ρέιντζερς οι Πειραιώτες έχουν την ευκαιρία να μετρήσουν δυνάμεις. Ειδικά από τη στιγμή που πρόκειται για ένα φιλικό απέναντι σε έναν πραγματικά πολύ ζόρικο αντίπαλο.

Η Ρέιντζερς έχει ανεβάσει πολύ το επίπεδο της τα τελευταία χρόνια. Τη σεζόν 2021/2022 έφτασε ένα εύστοχο χτύπημα μακριά από την κατάκτηση του Europa League. Το τρόπαιο γλίστρησε από τα χέρια της στην διαδικασία των πέναλτι κόντρα στη Φρανκφούρτη, αν μη τι άλλο όμως η πορεία της στη διοργάνωση ήταν εντυπωσιακή. Το ίδιο συμβαίνει και με το ρόστερ της, που είναι γεμάτο λύσεις πρώτης γραμμής.

Ο Μπάτλαντ κάτω από την εστία είναι διεθνής με την Αγγλία και έχει παραστάσεις από την Premier League. Ο στόπερ Γκόλντσον (αν και τραυματίας αυτή την εποχή) είναι «βράχος» στα μετόπισθεν, ενώ οι Ταβερνιέ - Μπάρισιτς στα άκρα της άμυνας έχουν πολλή ποιότητα και μεγάλη συμμετοχή στο επιθετικό παιχνίδι. Καμαρά, Λούντστραμ, Ράσκιν και Τζακ προσφέρουν βάθος και τη δυνατότητα αλλαγής προσέγγισης στον άξονα της μεσαίας γραμμής. 

Κάντγουελ, Λόρενς και Σίμα είναι εξτρέμ με ταχύτητα και υψηλή τεχνική, ενώ στην επίθεση οι Σακάλα, Ντέσερς και Ρούφι είναι ιδανικοί εκτελεστές με τη μπάλα κάτω ή από αέρος. Επομένως έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να δούμε τον τρόπο που ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ θα προετοιμάσει τον Ολυμπιακό για έναν τέτοιο ματς. Δεδομένα η Ρέιντζερς έχει σαφώς μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας και ένα διαμορφωμένο ρόστερ σε ποσοστό άνω του 90%. Έδειξε πόσο ανταγωνιστική είναι ακόμη και στην ήττα 1-2 από την πανίσχυρη Νιούκαστλ.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν καλά στο χορτάρι του Ibrox, ο Ολυμπιακός το μίνιμουμ που θα κερδίσει είναι μια εικόνα πιο ξεκάθαρη ως προς τις άμεσες ανάγκες του αγωνιστικά και με φόντο την πρώτη του ευρωπαϊκή αναμέτρηση στις 10 Αυγούστου για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.