Ζοζέ Μουρίνιο: «Ήμουν η μόνη επιλογή του Φερνάντο Γκόμες, έκανε τα πάντα για να με πάρει»
i

Μουρίνιο/©Roma Fc

Ζοζέ Μουρίνιο: «Ήμουν η μόνη επιλογή του Φερνάντο Γκόμες, έκανε τα πάντα για να με πάρει»

Ανδρέας Σερεβέτας • 07:44 - 13.01.2023 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Ο προπονητής της Ρόμα αποκάλυψε την πρόταση για να αναλάβει την εθνική Πορτογαλίας.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα που τον έχριζαν φαβορί να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της εθνικής Πορτογαλίας μετά την αποχώρηση του Φερνάντο Σάντος. Ο προπονητής της Ρόμα ήταν αποκαλυπτικός για το θέμα μετά την χθεσινή εντός έδρας νίκη της ομάδας του κόντρα στην Τζένοα (1-0) στην φάση των «16» του κυπέλλου Ιταλίας. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Ντιμπάλα στο 64ο λεπτό.  

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο «special one» προέβη μόνος του στην αποκάλυψη, λέγοντας: «Για την εθνική Πορτογαλίας; Είμαι καλά εδώ (στη Ρόμα) και κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Και αυτό είναι που έχει σημασία. Πάντα δίνω τον καλύτερό μου εαυτό σε αυτό που κάνω. Σήμερα μπορώ να σας μιλήσω και μάλιστα να σας πω κάτι που ίσως δεν θα σας ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Πρέπει να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της Πορτογαλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Φερνάντο Γκόμες), γιατί αυτά που μου είπε με κάνουν πολύ περήφανο. Θα σας πω ότι ήμουν η μόνη του επιλογή και ότι έκανε τα πάντα για να με πάει σπίτι (στην Πορτογαλία και στην εθνική ομάδα), κάτι που μου έδωσε τεράστια χαρά. Ωστόσο μένω εδώ και δίνω τον καλύτερό μου εαυτό.»

Αφού λοιπόν δεν προχώρησε η συνεργασία με τον Μουρίνιο, η ομοσπονδία στράφηκε προς τον Ισπανό Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, ο οποίος ανέλαβε την εθνική Πορτογαλίας μέχρι το 2026. Φαίνεται πως ο Μουρίνιο έχει βρει την... Ιθάκη του στην ιταλική πρωτεύουσα.