Η Ρεάλ Μαδρίτης «ξόρκισε» την κατάρα και προκρίθηκε κόντρα στη Βιγιαρεάλ (2-3, vid)
i

Θεμπάγιος / © Photo by Manuel Queimadelos/Quality Sport Images/Getty Images/Ideal Images

Η Ρεάλ Μαδρίτης «ξόρκισε» την κατάρα και προκρίθηκε κόντρα στη Βιγιαρεάλ (2-3, vid)

Sportal newsroom 00:16 - 20.01.2023 / Ανανεώθηκε: 00:33 - 20.01.2023

Ένα αρνητικό σερί το οποίο τρέχει από το 2017 κατάφερε να τερματίσει η Ρεάλ Μαδρίτης, νικώντας τη Βιγιαρεάλ με 3-2 εκτός έδρας.

Χρειάστηκαν περίπου έξι χρόνια και εφτά παιχνίδια προκειμένου η Ρεάλ Μαδρίτης να κερδίσει τη Βιγιαρεάλ στo Στάδιο ντε λα Κεράμικα, όμως τελικά έβαλε τέλος σε αυτό το αρνητικό σερί. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι μετέτρεψε το 2-0 σε 2-3 και με αυτόν τον τρόπο... ξόρκισε την κατάρα και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Copa Del Rey.

Oι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο και το πρώτο ανήκε εξ ολοκλήρου στη γηπεδούχο. Μόλις στο τέταρτο λεπτό ο Καπού βρήκε λίγο χώρο μέσα στην περιοχή και υποδεχόμενος την πάσα του Μορένο έκανε το 1-0. Ακολούθησε το 2-0 από τον Τσουκουέζε, ο οποίος έσκαψε τον Κουρτουά στο 44’.

Η Ρεάλ όμως ήταν αποφασισμένη να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί που είχε εκτός έδρας κόντρα στη Βιγιαρεάλ και το έκανε πράξη στο δεύτερο μέρος του αγώνα. 

Στο 57ο λεπτό ο Βινίσιος μείωσε για τους «Μερένγκες» και περίπου ένα δεκάλεπτο αργότερα ο Μιλιτάο πήρε ένα ριμπάουντ μέσα στην περιοχή, φέρνοντας το ματς στα ίσα. 

Εκείνος που λύτρωσε τους φιλοξενούμενους ήταν ο Θεμπάγιος στο 86’, κάνοντας το 2-3 και δίνοντας στην ομάδα του την πρόκριση για τους «8» του Κυπέλλου Ισπανίας.