Κινείται νομικά η Ρεάλ κατά της Μπαρτσελόνα για την υπόθεση Νεγκρέιρα

Φλορεντίνο Πέρεθ & Τζουάν Λαπόρτα

i

Φλορεντίνο Πέρεθ & Τζουάν Λαπόρτα/©Photo By Oscar J. Barroso/Europa Press via Getty Images/Ideal Images

Κινείται νομικά η Ρεάλ κατά της Μπαρτσελόνα για την υπόθεση Νεγκρέιρα

Κώστας Τόπας 15:36 - 12.03.2023 / Ανανεώθηκε: 15:36 - 12.03.2023
Η Ρεάλ Μαδρίτης αποφάσισε να κινηθεί νομικά και να υποστηρίξει την καταγγελία σε βάρος της Μπαρτσελόνα για το σκάνδαλο Νεγκρέιρα.

Η υπόθεση Νεγκρέιρα - Μπαρτσελόνα και οι σχετικές καταγγελίες για διαφθορά που ασκήθηκαν εναντίον του συλλόγου των «μπλαουγκράνα» έχουν κυριολεκτικά κλονίσει το ισπανικό ποδόσφαιρο.

Γι' αυτό και η αιώνια αντίπαλος της Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε καταγγελία σε βάρος των Καταλανών για ύποπτες πληρωμές προς στέλεχος διαιτησίας.

«Η Ρεάλ Μαδρίτης εκφράζει τη βαθιά της ανησυχία για τη σοβαρότητα των γεγονότων και επαναλαμβάνει την πλήρη εμπιστοσύνη της στη δράση της δικαιοσύνης και συμφώνησε ότι, προς υπεράσπιση των έννομων συμφερόντων της, θα συμμετάσχει στην καταγγελία μόλις ο δικαστής αναλάβει την υπόθεση. Το διοικητικό συμβούλιο της Ρεάλ Μαδρίτης, στη σημερινή του συνεδρίαση, ενημερώθηκε για τις σοβαρές καταγγελίες του Εισαγγελέα κατά της Μπαρτσελόνα, των δύο προέδρων της, Ζοζέπ Μαρία Μπαρτομέου και Σάντρο Ροζέλ, και των πρώην διοικητών, Αλμπέρτ Σολέρ και Όσκαρ Γκράου με βάση πιθανά εγκλήματα, μεταξύ άλλων, διαφθοράς στον αθλητικό τομέα, στο πλαίσιο της σχέσης που δημιούργησε ο εκφράζει τη βαθιά της ανησυχία για τη σοβαρότητα των γεγονότων και επαναλαμβάνει την πλήρη εμπιστοσύνη της στη δράση της δικαιοσύνης και συμφώνησε ότι, προς υπεράσπιση των έννομων συμφερόντων της, θα εμφανιστεί στη διαδικασία», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των Μαδριλένων.

Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται υπό έρευνα επειδή πλήρωνε τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής Διαιτητών πάνω από 1,3 εκατομμύρια ευρώ για τρεις σεζόν. Ο πρώην διαιτητής, Χοσέ Μαρία Ενρίκες Νεγκρέιρα, αποτέλεσε αντιπρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Διαιτητών της Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου από το 1994 έως το 2018. Και μεταξύ 2016 και 2018 η Μπαρτσελόνα, ​​σύμφωνα με έρευνα της Εισαγγελίας της Βαρκελώνης, κατέβαλε το ποσό 1,4 εκατομμύρια ευρώ στη DASNIL 95, εταιρεία ιδιοκτησίας του πρώην διαιτητή, ο οποίος ήταν κατά την διαιτητική του καριέρα διεύθυνε αγώνες στην πρώτη κατηγορία για 13 σεζόν.